Voorbereidingen

Aanstaande maandag komen ze de zonnepanelen installeren. Daarvoor moet ik wat voorbereiden. In de hal moet de omvormer en een kleine groepenkast komen op een muur die we toch niet kunnen gebruiken voor iets anders. Dan moet er een kabel van daar naar de groepenkast. Die kabel moet wel zo komen zo als ik hem wil. Die kabel moet boven het plafond. Maar dat wordt lastig installeren. Daar waar ze moeten zijn om een kabel te leggen is bijna niet te komen. Ander ding is ook dat dat plafond vervangen moet worden voor een zelfde als in de ander hal bij de slaapkamer. Vandaag dus slopen! 

Maar voor ik aan het slopen ga, heb ik eerst wat te doen op de akker. Ik moet wat sla snijden en een bloemkool oosgten. Dan de planten van de erwten, die hebben hulp nodig om omhoog te groeien. Van oude palen die van de beerput komen en nog goed zijn en touw maak ik voor iedere rij plantjes een klimrek waar ze langst omhoog kunnen groeten. De buurvrouw komt kijken omdat ze ziet dat ik bezig ben als ze voorbij komt rijden. Ik was goed bezig volgens haar. Als ik klaar ben komt de buurman voorbij rijden en komt ook even kijken. Die wil ook bij de beerput kijken. Het ziet er netjes uit volgens heb. Mooi, want dat dacht ik zelf ook.

Tijd om te slopen. Eerst moet er wat van de elektra gedemonteerd worden. Kabeltje naar de keuken moet weg en ook de lamp in de hal, de deurbel en de buitenlamp worden afgekoppeld. Als dat gedaan is kan de decoupeerzaag in het plafond gezet worden om alles aan stukken te zagen. Mijn plan was om de balkjes waar het plafond aan vast zit te laten zitten. Maar die blijken niet erg vast te zitten aan de rest van het dak. Meeste pak ik er dan ook zo uit. Ik maak later wel wat nieuws als ik het plafond ga maken. Het is 3 uur en bloed heet. Ik sluit de keuken met een tijdelijke kabel aan zodat daar alles weer werk en dan is het genoeg geweest voor vandaag.

Als ik gedouched ben gaan we naar Carballiño, dat is een niet te grote en drukke stad. Ik moet nieuwe schoenen hebben waar ik niet te voorzichtig mee hoef te doen. En die waar ik nu niet voorzichtig mee doe zijn helemaal versleten. Alles is nog dicht als we rond half 5 aankomen in Carballiño, behalve de terrassen, daar gaan we dan maar even zitten wachten onder het genot van een koel pilsje.

Thuis ga ik bij de kippen kijken of er nog nieuwe eieren zijn gelegd. Grappige is dat iedere keer als ik binnen in de ren stap de bruine kippen gelijk naar mij toe komen. De witte komt dan even later. De haan komt helemaal niet, maar aan dat beest heb ik een hekel. Die pikt de kippen en als ik in de buurt komt piept hij als een kuiken. Die was zo ie zo al bedoeld om op ons bord te komen. Kan mij niet snel genoeg gebeuren! Rot beest!

2 reacties

  1. Hallo Rob en Sol,
    Je vader en moeder waren hier vandaag.
    We hebben alle belevenissen gehoord van hun toen ze bij jullie waren, ze brachten voor ons een dakpan van jullie en een fles water uit de bron mee, heel leuk en bijzonder jullie ook bedankt daar voor.
    We blijven jullie volgen.
    Groetjes uit Prinsenbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *