Voegen

Een vroege blogpost vandaag. Ik ben klaar met werken en zit er al netjes en gedouched bij.

Vandaag als eerste wat TV gekeken. Bij de NPO hebben ze een docu serie, een aflevering gaat over wiet rokende nonnen. Laat ik dat maar eens kijken. De groep nonnen heet een bedrijf in medicinale wiet, rookt er op los gaan ook naar het cafe en celibaat leven blijkt niet perse nodig. De kleding is ook anders dan je van een non gewend bent. Zien de meeste er als blauwe of zwarte pinguïn uit, deze lopen in legging en korte rok. Zoek het maar op bij de NPO.

voor het voegen

Als ik alles afweet van de nonnen ga ik op mijn knieën aan het werk. Eerst krab ik alle voegen schoon, stofzuig ze en stofzuig daarna alles in de keuken. Koffie. Na de koffie maar ik een bruin papje aan waar ik mee moet gaan voegen. Ik heb twee zakken, maar blijkt er als ik klaar ben maar een nodig te hebben gehad. Het voegen gaat vanzelf met het juiste gereedschap en met iets meer dan een uur is alles gevoegd. De vloer ziet er niet uit maar dat komt later helemaal goed natuurlijk.

klaar met voegen

Als ik weer koffie op heb en een rondje met Antares heb gelopen en het gereedschap schoon heb gemaakt, ga ik de vloer voor de eerste keer wassen, als je dat zo noemt. Een hoop geklieder maar daar ziet het er al beter uit. Daarna doe ik dat nog een keer als de vloer droog is en boen de vloer ook vast een eerste keer na met oude badhanddoeken. 

na tweede keer schoonmaken

Dan wil ik graag dat het iets sneller gaat drogen dan met de heersende temperatuur in de keuken. Het is er fris. Van mij hoeft het zeker niet warm te worden, maar met een beetje verwarming droogt het allemaal net even wat beter. Ik zet het electrisch kacheltje aan. Omdat de zonnepanelen vandaag in de dichte mist niet veel stroom leveren, gaat het licht zwakker branden op het moment dat het kacheltje aan gaat. Maar daar heb ik wat op gevonden dankzij het nieuws over de Oekraïne. Het nieuws gaat over kachels en aggregaten. Misschien niet helemaal gepast, maar wij hebben ook een aggregaat wat staat te verstoffen. Als ik daar nou de kachel eens op laat werken. Dan doet het aggregaat eens een keer waar het voor bedoeld is, wordt de keuken verwarmd en brand het licht op een normale manier. 

Misschien straks of anders morgen de vloer een keer moppen en dan is dat karwei ook weer geklaard.

15 reacties

 1. Hola,

  Ik krijg het idee met het lezen van je blog dat de wiet rokende, cafe bezoekende en korte rokken dragende nonnen je extra gestimuleerd hebben je er extra tegenaan te gaan vandaag. Ik snap dat wij het echte eindresultaat nog niet goed kunnen zien van de vloer maar dat komt morgen wel. Goed dat je het aggregaat weer eens van stal kon halen en het je niet in de steek liet.
  Op Spanje Vandaag lees ik dat het fornuis a.s. donderdag komt dus daags nadat je op audientie in het ziekenhuis geweest bent.

  Houdoe

 2. Als je zo de foto ziet vande vloer moet ik denken oh jee komt dat wel allemaal goed maar ik geloof dat het eindresultaat heel mooi zal zijn. We zien de vloer wel in al zijn glorie als hij echt klaar is.

 3. Die uitzending van die nonnen heb ik ook gezien zij waren ook in alles zelfvoorzienend ja en de wiet voor medicinale doelen is dat heel goed zonder de halicunerende stof erin .
  de vloer zal vast mooi worden en het is prima en vlug gelukt.
  Ben benieuwd ,
  Fijne week nou ja op het doktersbezoek na ,
  José

 4. Goedemorgen , een verademing jou blog te lezen na alle onzin en gekte op “het nieuws”!
  Neem me elke keer weer voor het niet te lezen , maar….
  Je vloer wordt ook geweldig wat mooi een bruine voeg te nemen . Ben heel benieuwd hoe hij er gepoetst uit ziet ! Doe het vanaf nu mooi kalm aan , je kunt het nu vast overzien.
  Hele fijne dag en hoop dat de mist optrekt . Heb een zonnetje gestuurd !
  Groet. 😁👍👊🙋‍♀️🙋🙂

  • Hallo Antoinette,

   Bedankt voor het zonnetje, we hebben het ontvangen. Al is het werkt in de keuken nu te overzien wil dat niet zeggen dat we achterover kunnen gaan leunen. We moeten wel door natuurlijk.

 5. Hi Rob,

  Na drie weken lezen eindelijk dan aangekomen bij de meest recente aanvulling van jullie blog, en ik heb ze allemaal gelezen :D.
  Gaaf om alles zo te lezen, prachtig mooie oplossingen ook voor alle ‘problemen’ die je zoal tegenkomt.
  Uiteraard blijf ik meelezen en oja, en misschien heb ik dat gemist, is alles nu rond met die teruglevering van stroom aan het net?

  Groeten, Henry

  • hmmz, zie net de dat eea werkt op de de hoofdpagina, eerste keer trouwens dat ik daar ben, ben namelijk achteraan de blog begonnen met lezen, keuzes keuzes…

  • Hallo Henry,

   Nou welkom op het blog! Als je iid alles heb zitten lezen dan ben je wel even bezig geweest. De stroom van de zonnepanelen kunnen we nog niet terugleveren. Wel zou alles nu in orde moeten zijn as het gaat om de papieren die wij aan heben moeten leveren. Het wachten is nu op het ministerie van industrie, die moeten een vergunning afgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *