Vloer Klaar, Verder In De Keuken

Als ik zo een paar reacties lees dan krijg ik de indruk dat de vloer niet helemaal mooi gevonden wordt. Dat geeft niets, als wij hem maar mooi vinden. De vloer is klaar en was dat gisteren al. Er moest alleen nog een laatste keer een dweil over om de laatste sluier van het voegmiddel weg te werken. Misschien komt het ook omdat er ‘vuile’ randen aan de tegels zitten. Dat hoord zo, en als je goed op eerdere foto’s kijkt dan zijn de tegels al vuil als ik ze net gelegd heb. Hieronder een hele duidelijke foto van de vloer.

De vloer was schoon en ziet er nu al niet meer uit. Vandaar heb ik eerst een klein stukje van het aanrechtblad afgezaagd zodat het net iets makkelijker tussen de muren geschoven kan worden. Daarna is Sol de bank gaan schuren die normaal gesproken achter het kookeiland staat. Niet heel de bank hoeft gedaan te worden maar wel de zitting en de rugleuning.

Ik ben ondertussen bezig met de twee kleine stukken aanrechtblad. Die moeten geschuurd en aan de onderkant in de vernis gezet worden. Als ik daar mee klaar ben is Sol al een tijdje klaar met de bank. Die is nu nog een beetje nat. Ik kan in de keuken nog niets doen wat gaat stoffen. Maar een laatste stukje van de wandtegeltjes voegen geeft geen stof. Alles is nu helemaal gevoegd.

Tegen de rechtermuur van de keuken zit een balk gemaakt waar de plafondbalken op liggen. Dat moet nog afgewerkt worden. Nu is het net of er kleine nisjes tussen de balken zitten. Ik maak mooie platen die netjes om de banken vallen en aansluiten met de plafond planken. Net het spijkerpistool zet ik ze vast tegen de balk die tegen de muur zit. Aan de onderkant werk ik het af met een hoeklatje. Daarna even de spijker gaatje wegwerken en morgen schuren en schilderen.

Als de bank helemaal stofdroog is is het tijd om het grote aanrechtblad te schuren aan twee kanten en aan de onderkant in de vernis te gaan zetten. Morgen kan het dan (tijdelijk) op zijn plaats gelegd worden.

Een gootsteen en een kraan voor het aanrecht zijn besteld. Voor de gootsteen waren we laatst in Carballiño gaan kijken. Die konden hem leveren maar dat was 150 euro duurder dan als we hem zelf zouden bestellen. Die 150 euro houden we dus lekker in onze zak.

Blogposten zijn een beetje korter, Dat komt omdat ik in mijn vingertoppen allemaal kliefjes hebt. Geen punt, maar typen gaat dan niet lekker 😉

16 reacties

 1. Zo Rob het ziet er erg mooi uit en jij Sol je heb ook goed je best gedaan het ziet er gelikt uit. Ben vandaag weer gaan boksen en vanmiddag was Corrie bij ons ze had nieuws . Mark gaat verhuizen en komt vlak bij hun te wonen wat vroeger van Nico Baai was. Niet zijn huis maar de grond. Gr. Ma

 2. Hola,

  Over smaken valt natuurlijk nooit te twisten als jullie het maar mooi vinden en ik ben het met jullie keus van de vloertegels en ook de rest helemaal eens. De stappen die nu genomen worden zijn steeds om een duidelijker beeld te krijgen van het totaal. Gelukkig dat jullie nu ook een wasbak gevonden hebben die aan de wensen (en prijs) voldoet. Mogen wij hem nog niet zien?
  Je zegt ergens dat je nu helemaal klaar bent met tegelen maar de rijen boven het aanrechtblad aan de zijkanten moeten toch nog als het blad erop ligt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De wasbak staat nu op het blog en de kraan ook. Die kraan kun je kopen voor 35 euro, voor rond de 100 euro en voor bijna 400 euro. Ik zei tegen Sol dat ik die van 35 niet wil, die lekt vast na een week al en die van 400 is ook weer te veel van het goede. De tegels; ja dat klopt. die moeten nog gedaan worden maar dat is dus pas als de aanrechtbladen vastliggen. Het zijn de plinten aan een vloer hahaha

 3. Me gusta mucho el conjunto, lo que desmejora de momento es el color de la Pared antigua, el banco se ve Hermoso… Tiene Recuerdos de muchas siestas de al. Y je. 😞😞mucho Trabajo pEro el resultado es .. Chapeau!!
  Cual es el próximo reto? 👏👏

  • Contratame,

   Cuando acabemos con la cocina deberías venir a echarte una siesta, jajaja. Pintemos la pared. Lo hicimos hoy y hay que hacerlo de nuevo. ¿El próximo proyecto? Termina los puntos primero y luego el baño está en el horario.

 4. Ik kan alleen maar zeggen dat alles echt erg mooi word Petje af voor beide. En tussendoor de kleine dingen afwerken is lekker dan heb je ze straks niet allemaal tegelijk. Morgen een fijne dag.

 5. Hallo Rob, je ziet steeds beter hoe het gaat worden. Ik vind je keukenvloer prachtig, het geeft een bijzondere uitstraling en hij hoort gewoon daar in jullie keuken! Dan de afwerking van de balken aan het plafond, dat ziet er strak uit. Alles komt zo mooi bij elkaar, de bank en de aanrechtbladen alles klopt gewoon. Het wordt alsmaar mooier en mooier! Jullie hebben samen alles heel goed uitgedacht, petje af. Vol spanning blijf ik jullie volgen.

  Groetjes Corry

  • Hallo Corry,

   Als het allemaal klaar is mag iedereen op de koffie komen om het allemaal in het echt te zien 😉 We zorgen dan voor een ambulance voor het geval er mensen steil achterover vallen 🙂

 6. Tuurlijk smaken verschillen ik vind het bij jullie oude huis passen als je van modern en strak houd moet dit karwei nooit aangaan de vloer is prachtig ik zou wel de rest muren enz. rustig van kleur houden,👍👍
  José

 7. Goedemorgen , vanaf hier zul je niet horen dat het niet mooi is !!! Zowel ; de wand- en vloertegels vinden wij geweldig ! Zei het gisteren al, die bruine voegen passen heel mooi. Kijk hoe mooi , nu ze schoon zijn gemaakt !!!TOP . Zou het zo in m’n keuken willen hebben . De bank past er ook prachtig bij , zo gelakt is het weer heel anders. De bovenkant bij de balken ook geweldig afgewerkt . Het schiet nu wel heel snel op. Morgen maar een vrije dag nemen verder na je ziekenhuis bezoek . Hoop voor je dat je niet te lang hoeft te wachten op je behandeling . Sterkte en ook succes.
  Fijne dag voor vandaag . Groet . 👍🙂🙋‍♀️👊🤣

  • Hallo Antoinette,

   haha ja we weten dat jij het mmoi vindt. Of we morgen een vrije dag hebben…. misschien verven we de muur nog een tweede keer. Dan is dat gedaan voor als het fornuis (als het goed is) donderdag komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *