Vandaag krijgen we visite. Gelukkig is gisteravond nog een monteur langs gekomen voor de pelletinstallatie. Zijn we nu blij met dat ding…. uuh… nee. Toen de man kwam deed de installatie het al, maar hij heeft toch een en ander bekeken en als het nog eens voorkomt heeft hij laten zien waar ik een doorverbinding moet maken op een beveiliging. Ook was er een storing met het display, die was er deze morgen weer. Lekker, we krijgen visite en ik wil wel graag een aangenaam huis, niet dat we met een jas aan moeten gaan zitten of zo.

Als Sol bezig is met het maken van een citroen taart hak ik wat hout klein en maar ook wat aanmaakhoutjes. Zo kunnen we het houtfornuis op stoken en mocht de verwarming het dan niet doen dan gaan we wel in de keuken zitten. Maar gelukkig doet de pelletketel het ook weer als ik klaar ben met hout hekken.

Rond een uur komen Marc en Irene aangereden. Ze zijn al eens in Galicië geweest op zoek naar een huis en gaan nu verder met de zoektocht. We hebben het over van alles en nog wat en over huizen natuurlijk ook ook hebben we het over de soms vreemde regels of gewoonte in Spanje. Maar goed overal is wat natuurlijk. Als de schemer in begint te vallen gaat de visite weer richting hun hotel. Het was een gezellige dag!

We adviseren onze bezoekers ZEKER GEEN zaken te doen met Galician Country Homes of Galicia Country Gold. Bij die namen moeten de alarmbellen afgaan. We hebben nu uit verschillende richtingen informatie dat zij eventuele kopers pushen contracten te tekenen en aanbetalingen te laten doen op manieren die niet door de beugel kunnen. Ook worden er aanbetalingen gevraagd, en dus gedaan, zonder contracten. Dan ben je dus je geld kwijt. De bedragen waar het om gaat liegen er niet om. We hebben contact gehad met de makelaar die wij vertrouwen, zij adviseert mensen die dubieuze wijze geld afhandig wordt gemaakt aangifte te doen.

Sorry…vandaag geen foto’s

10 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk is het verre van leuk met die pelletkachel maar het is eigenlijk toch ook super dat er zelfs op zondag een monteur komt. Gelukkig heeft hij je kennelijk nog wat tips aan de hand gedaan die je hopelijk NOOIT nodig zult hebben.
  Het voordeel van houthakken is ook dat je het in ieder geval zelf warm van krijgt.
  Fijn te horen dat jullie zo te horen een leuk contact hadden met Marc en Irene. Hopelijk hebben ze wat aan jullie “adviesbureau” en ervaringen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Echt een tip vindt ik dat niet hoor dat als er problemen zijn met de beveiliging dat ik die dan maar moet doorverbinden. Van hakken krijg je het warm, daarna ben ik weer afgekoed tijdens het zagen van de aanmaakt houtjes op de cirkelzaag tafel 🙂

 2. Hoihoi , fijn dat in elk geval je paletkachel het weer doet , hopelijk nu verder zonder storingen . Heeft de monteur nog gezegd of er meer mensen zijn met zoveel pech met zo’n kachel ? Zou een kleine troost zijn dat je niet de enige bent .
  Fijn dat het een leuk contact was met de visite , ze hebben er vast wat van opgestoken . En…je hebt vast goede “tips” kunnen geven .
  Helaas geen plaatjes kijken vandaag , wachten we toch lekker op de volgende blog .
  Voor nu slaap lekker en tot morgen , weer een nieuw week voor de boeg . Trustuh. 💤💤
  Groet .👍😂🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   De monteur heeft het altijd heel erg druk. Dat is wat mij betreft niet echt een goed teken. Als monteur moet je eigenlijk een hele dag niets te doen hebben want dan draaien de machines of pelletkachels goed.

 3. Hoi, hoi, nog maar een maand of 2 en hopelijk is dan de lente in zicht en geen gedoe meer met kachels en monteurs .😃.
  Hè lekker komt weer die citroentaart voorbij, als Sol tijd heeft zou ik heel graag het recept willen hebben 🙏 ,of heeft ze ze er patent op 🎂
  Hier bij ons in Barendrecht is het ook behoorlijk koud.
  Groetjes Elly.

  • Hallo Elly,

   Je hebt bijna gelijk als het gaat over lente, kachels en monteurs. Het gedoe is dan voorbij. Maar als het dan weer herfts word begint het weer met de kachel en de monteur 🙁

   Oo ja…. dat recept, heb ik een tijdje terug ook belooft. Morgen zet ik het op het blog…. of nee… deze week zet ik het op het blog

 4. Wat fijn dat het gezellig was en hebben jullie hun goed kunnen adviseren betreft het opletten bij makelaars. En waarschijnlijk ook met andere belangrijke zaken. De citroentaart zal zeker ook in de smaak zijn gevallen. Ook goed dat de kachel gelukkig is blijven branden want kou lijden is niet fijn.

 5. Heerlijk dat de kachel het weer doet en ook prima die weekendservice. Inderdaad net wat jullie zeggen er is zoveel kaf onder het koren, ook in deze omgeving zitten er van die niet frisse bedrijven, want wie is of wordt de dupe, de onschuldige man, helaas. Fijn dat jullie ze van advies konden dienen en ook raad en waarschuwingen konden geven. Daar zullen ze zeker blij mee zijn. Al begrijp ik wel dat je het als nieuweling niet allemaal kan geloven. Verstandig is eerst bij bewoners uit de omgeving informatie in te winnen. En morgen weer foto’s ga ik van uit. Fijne avond.

  • Hallo Lady Wieser,

   Van ‘dat’ soort types heb je overal. In Nederland waren we ook bijna in zee gegaan met een wat minder type voor de verkoop van ons huis, maar gelukkig kwamen we er snel achter voor er wat getekend was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *