Visite Uit Nederland

Eerst de foto’s die ik afgelopen week gemaakt heb langs de Rio Asma. Rio…Rivier? Tja, op dit moment is het wat mij betreft meer een kabbelend beekje. Ik ben er ook al eens geweest toen er meer water stroomde en toen was het niet mogelijk de Rio over te steken op een bepaalde plaats meer stroomopwaarts, een plaats waar ik nu wat water zag stromen. 

Toen ik dus de eerste keer bij de Rio Asma uitkwam stroomde er meer water, maar dat kan nooit genoeg geweest zijn in het verleden om de, tot nu toe, om de drie vervallen watermolens aan de gang te houden. Ooit moet er dus heel veel meer water geweest zijn en moet de Rio Asma iets anders geweest zijn dan de beek die het nu is! 

Afgelopen week wilde is bij de watermolen uitkomen die is tegenkwam toen ik er met Antares een ronde liep. Zoals ik afgelopen week al schreef was die moeilijker te bereiken dan gedacht, maar daardoor kwam ik wel een andere watermolen tegen. Watermolen, dus een molen die het op water doet en geen wieken heeft. Het eerste gebouwtje wat ik tegenkwam is niet veel groter dan 5 bij 4 meter denk ik. Er moeten twee verdiepingen geweest zijn getuigen de deels door de vloer heen gezakte molen steen. Veel is er niet van over maar het waterrad ligt er nog.

Bij de watermolen van de foto hierboven maakte ik ook deze korte video van een seconde of 30, kijk hem even dan kun je zien hoe mooi en rustig het er is.

De volgende watermolen is een grotere, het lijkt er op dat hier ook een woongedeelte bij zit. Maar het kan ook best een bedrijfsruimte zijn waar de misschien machines hadden staan. Geen idee, want ik kon er dus niet binnen. 

Dit is de plaats van het bruggetje en waar Antares afgelopen week door het water aan het dabben was. Ook hier een kleine watermolen. Ik heb ook een foto van binnen in de molen waar de molen steen ook op staan. Maar alles zit onder het mos en planten, alles is groen op de foto en je ziet de steen dus niet liggen. Geen mooie foto om te plaatsen dus.

Onder het bruggetje door gaat het water min of meer twee kanten op. Als ik het zo bekijk gaat is de rechter kan na het bruggetje een soort kanaal richting de grote watermolen.

Vandaag Visite uit Nederland. Ricardo en Kim zijn als eens bij ons geweest en ze zouden weer komen. Maar omdat Sol zich nog niet goed genoeg voelt voor visite ga ik op visite in Lugo waar Ricardo en Kim ook naar toe komen. Als ik aan kom op de parking bij de Mediamarkt, blijkt Ricardo alleen te zijn. Kim? Voelt zich niet lekker. Ze hebben wel een cadeautje uit Nederland meegebracht. Iets wat hier, althans ik kan het nergens vinden in Galicië, pindakaas en satésaus. We kunnen er weer tegen 🙂

Plan was ergens te gaan eten met z’n drieën, ergens in Lugo. Maar Ricardo en ik nemen genoegen met de Burger King. Ook lekker en het is gelijk duidelijk wat je besteld. Kim en Ricardo zijn weer op huizenjacht omdat het vorige huis is afgeketst, maar we hebben het eigenlijk niet zo veel over huizen gehad. Meer over van alles en nog wat. Na een paar uur Burger King gaan we ieder weer onze weg. Hopelijk is Kim snel weer de oude en kunnen ze de zoektocht naar een leuk huis voortzetten.

27 reacties

 1. Hola,

  Mooie foto’s en wat een rust. Gelukkig is mijn (en aan de overige reacties te merken) onze nieuwsgierigheid gehonoreerd.
  Jammer dat jullie niet met z’n viertjes konden zijn maar met een Bic Mack komt het samenzijn toch leuk over met bekende produkten uit Nederland. Jou kennende weet je er wel raad.
  Gelukkig dat Max gewonnen heeft. Helaas hield mijn “fietsturbo” mij in de steek toen ik terug kwam van de jaarlijkse herdenking van een oorlogsdrama hier in de buurt. Gelukkig ook weer op kunnen lossen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Het is te hopen datkim ook gauw zal opknappen maar dat gelt ook voor Sol.
  Ik ben de serre aan het schilderen maar dat gaat niet zo vlot. Je foto’s zijn weer geweldig het is onderhand saai om te zeggen maar ze zijn geweldig. Gr. Ma

 3. Hoi rob, je hebt weer prachtige foto’s gemaakt. Ik hoop dat Sol snel opknapt
  Weet je dat mercadone ook pindakaas verkoopt ! Zelf vind ik dat nog lekkerder dan calve. Is alleen van pinda’s gemaakt zonder verdere toevoegingen.
  Het weiland wat gisteren is omgeploegd is best groot ben benieuwd hoe je daar een echte tuin van gaat maken. Dat gaat je later veel werk geven of je moet een groot gazon gaan aanleggen
  Maar goed met jouw rechter handen en energie zal het wel goedkomen
  Groetjes Françoise

  • Hallo Francoise,

   De tuin is iets minder dan 1000 m2. En dat is als tuin een aardige lap. Het idee is dat het een soort boomgaarttuin wordt. Maar als boomgaart is het weer klein. Eigenlijk moeten we zelf ook nog plannen gaan maken.

 4. Hee die Rob
  Mooi ook daar bij jullie heel anders als hier in de omgeving van Montefrio
  Met de watermolen zou het kunnen dat er vroeger een dam ergens heeft gezeten
  Of een soort van sluis

  Mvg Montefrio

  • Hallo Jack,

   Mijn plan is om een dezer dagen nog eens langs de rivier te gaan wandelen met de camera. Ik weet waar de rivier begint. Dat is namelijk vlak bij ons. Als ik hem helemaal af loop hoop ik nog meer dingen tegen te komen. Bij ons in de omgeving is de rivier zomaar een stroompje, maar veel verder is het wel een rivier.

 5. Wel zeer attent van de mensen uit Nederland ze weten precies wat jullie nodig hebben en trouwens goed te weten dat Mercadona hem ook verkoopt ,bedankt voor de tip👍
  Wat een prachtige natuur met dat filmpje heerlijk rustgevend, de foto’s zijn mooi en zelfs wat mysterieus jammer dat je bij die ene molen niet binnen kon kijken ,zo spannend maar helaas🥹
  Fijne week,
  José

  • Hallo José , de pindakaas v/d Mercadona lijkt meer op de Amerikaanse “peanutbutter” . Vind het niet zo lekker , maar gebruik het alleen voor de pindasaus . Daar is de calvé jammer voor. Kijk maar wat je er van vindt. Groet . Antoinette.

 6. Hoi Rob, allereerst beterschap met Sol. maar hoor en zie ik in jou fantastische speurtocht een stukje gelijkenis met je vader ???? het zou mij niets verbazen !!!
  mooi om te lezen en de prachtige foto,s te zien.
  groetjes Corrie van den Berg

  • Hoi Corry,

   Gisteren toen ik de blog zat te schrijven moest ik er ook aan denken. Ik ga zeker nog een keer terug, want er moeten meer verlaten watermolen zijn aan dat riviertje. Maar of er ook een boek van komt…. denk het niet.

 7. Mooie foto’s weer. Je bent echt een professional. En wat is het groen bij jullie! Waar ik woon (Fuerteventura) is het totaal anders. Geen groen te bekennen. Het regent hier amper. Vandaar. En wat de pindakaas betreft, die koop ik bij Hiperdino. En met die pindakaas maak ik satesaus. En ik heb ook pindakaas bij Mercadona gezien. Nooit gekocht daar. Dus ik weet niet hoe die smaakt. Maar ik las hierboven dat-ie uitstekend is. Veel beterschap voor Sol.

 8. Wat mooi Rob dat kabbelende beekje! Prachtige natuur is daar bij jullie. Keuken wordt vast geweldig, je moet ook echt overal aan denken, stopcontact hier en overal! Inderdaad nooit genoeg contacten. Mooie leefkeuken wordt het! Beterschap met Sol. Groetjes

  • Hallo Joke,

   Zo bij een verbouwing kon idd veel kijken. Zeker bij de keuken omdat we daar ook vast zitten aan dingen die gekocht moeten worden en nog niet weten wat we gaan kopen (vaatwasser, fornuis ed)

 9. Goedemorgen (nog net) . Allereerst natuurlijk geweldig dank voor de prachtige foto’s ! Wat een mooie lichtval op vele. Je voelt je daar vast in een “oer”woud ! Heerlijk daar waar niemand komt en alleen de prachtige natuur om je heen. Bovendien heerlijk fantaseren hoe het allemaal ooit geweest is . Dat is nu PUUR genieten. Dank je wel.
  Voor de tuin blijven we graag nog in de onzekerheid hoe het gaat worden . Moet ook spannend blijven .
  Succes vandaag met je huishouddag . Idd het is beter dat Sol het nog rustig aan doet en telkens even haar bed weer opzoekt. Sterke Sol , zo gemakkelijk is dat niet als je je weer wat beter gaat voelenGroet👍🤛👊🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 10. Inderdaad wat een rust straalt er uit van de natuur bij jullie in de buurt, mooie foto’s! En heerlijk geluid op de video. Ik geniet in stilte van je/jullie bezigheden, maar bij deze weer eens een berichtje.
  Uiteraard beterschap voor Sol en Kim: lekker luisteren naar je lichaam, dan kom je het meest ver. Sol heeft het goed te pakken van wat het ook was/is dat haar tot haar bed heeft veroordeeld. Zelf vind ik zo ziek zijn wel een reset, maar dat ervaar ik pas als ik mijn energie weer terug heb. Het is een oefening in geduld, pfffffff ..
  En de keuken wordt wel steeds duidelijker nu je een aantal klussen verder bent. Knap hoe je over je hindernissen heen ‘huppelt’ 😉 Ik kan de details niet altijd zo volgen, maar ik ben benieuwd naar het vervolg, laat staan het eind resultaat.
  Wat pindakaas en andere notenpasta’s betreft, kijk eens op http://www.naturitas.es: daar vind je ook tahin bijvoorbeeld. Ook als je eens een keer wat anders dan witte rijst of andere pasta’s wilt eten, of biologische producten zoekt. Ik weet niet of de Canarische eilanden worden bediend, maar Galicië zal toch wel?
  Succes en beterschap!

 11. Ik heb zo genoten van die prachtige foto’s, waande me weer terug in Oostenrijk waar we ook van die prachtige wandelingen konden maken. Ja er zit maar 1 ding op en dat is uitzieken, uitzieken en nog eens uitzieken. Doet ze dat niet blijft ze zo slap als een natte dweil. Sterkte voor beiden.

 12. Goedemiddag ondertussen, Wat een prachtige foto’s kan er niets anders over zeggen en wat een rust komt er over je heen als je de video bekijkt. Pindakaas verkopen ze ook bij de Lidl en Carrefour En heet Creme de Cacahuete. Wel jammer dat jullie niet een ontmoeting hadden met zijn viertjes maar dat zal denk ik nog wel een keer gebeuren. Fijne huishouddag.

 13. Het zoveelste compliment Rob, ben geraakt door de bijzondere opnames, vooral de foto met het licht tussen het groen, het water, spreekt me aan. Een foto in de klasse prijswinner? Genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *