Visite, Burgemeester 

Al drie dagen zijn we tussendoor aan het schoonmaken we krijgen visite. Net als voor de ambassadeur moet het ook spik en span zijn als Ricardo en Kim komen. Iedere dag heb ik een raam gezeemd. Visite staat dus gelijk aan het weer naar buiten kunnen kijken 😉 en moet je zien wat voor een mooi uitzicht we dan weer hebben. Het gat waar nog geen raam in zit probeer ik met tempex nog een beetje meer wind dicht te maken. 

Ricardo en Kim hebben net als ons een beetje genoeg van Nederland en denken dat het in Galicië beter is. Daar kunnen wij ze geen ongelijk in geven. Ze zijn nu in Galicië om huizen te bekijken en willen van ons wat wat informatie en koffie. Sol heeft voor bij de koffie een citroentaart gemaakt. 

Als Kim en Ricardo er zijn blijken we meer gemeen te hebben dan gedacht, Ricardo werkt bij de hoogovens en werk mee aan het maken van de rollen staal, waar ik dan bij WSN weer aan meewerkte om die te verzinken. Laten we het begrip collega oprekken, dan zijn wij dus collega’s. We hebben het over van alles en gaan daarna kijken hoe groot 8 hectare is. 

Als we op een weilandje staan waar we misschien ooit een iets van een vakantiehuisje of twee zouden willen, komt Frean ter sprake. Via het aanvragen van vergunningen komen we bij ons dorp. Ricardo zegt dat we het in ons dorp moeten vragen. Ons dorp? Ja, als iedereen het er mee eens is, geen punt. Ons dorp is Frean. Daar wonen wij alleen. …..hummmm, dat betekent dat ik dus burgemeester ben. Dat is dan makkelijk met het vragen van een vergunning. Die vraag ik aan mezelf en verleen hem dan aan mezelf. Handig toch! 

We lopen door en gaan weer naar binnen. Via de diesel, de pelletkachel en de zonnepanelen komen we de, volgens ons, misstanden in Nederland. We hebben het weer over van alles en de tijd vliegt. Tegen 7 uur vertrekken ze weer, ze moeten nog een uur of 2 rijden. Het was gezellig.

9 reacties

 1. Hola,

  Als je uren kunt praten met Nederlandse kennissen over ” alle mistanden” in Nederland dan moet je als Burgemeester van Frean toch wel erg gelukkig zijn in ” Het Paradijs”. Daar gaat immers alles volgens algemeen geldende regeltjes, kun je goed afspraken maken met mensen die ze dan ook stipt nakomen. O ja buren gaan er ook gemoedelijk met elkaar om toch.
  Och het is net als overal iedere medaille heeft 2 kanten en het is maar net welke je wil zien.
  Doe de groeten aan de Burgemeestersvrouw.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Fijn dat het gezellig was met je nieuwe vrienden. Je had het over een vakantiehuisje, dan moet je het programma van gisteren eens bekijken. O Ja, Ik vertrek . Bedoel ik daar hadden ze een luxe tent. Echt heel mooi.zijn er bij jullie al knopen aan de blauwe regen? Ik wilde nog iets vragen maar ben het vergeten. Kom er weer wel op. Gr. Ma

 3. Hallo Rob en Sol.was heel gezellig bedankt voor de gastvrijheid. Wat hebben jullie een mooie plek gemaakt.En alle vrijheid om alles in te vullen naar eigen inzicht. De terug reis was spannend in het aarde donker naar ons appartement met regen en hagel maar t is gelukt the eagle has landed.We keep in touch.😘

 4. Heel leuk dat mensen op bezoek komen voor info. bij jullie en ook nog een klik hebben , gelijk hebben ze dat ze ons landje verlaten het wordt hier alsmaar enger en nog duurder en…en … je weet wat ik bedoel , vrienden van ons hebben ook die stap gemaakt inmiddels 3 stellen knap hoor .
  Wat een prachtig uitzicht een mooier ‘schilderij ‘ kun je niet hebben en ook nog eens afwisselend.
  Fijne week.
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *