Verwarring

Vandaag komt mijn vader alleen deze kant uit. Mijn moeder wil de caravan voor de terugreis van aanstaande maandag netjes en in orde hebben. Gisteravond nog diverse adviezen gekregen van de buurman. Een daarvan gaan we gebruiken. De andere gaan over het gebruik van andere bouwmaterialen tot verlagen van een andere muur zodat de muur waaraan we bezig zijn niet zo hoog hoeft te worden opgetrokken. Het advies wat gebruiken is om de bakstenen gewoon op de keien te metselen. Goed, daar waren wij ook al mee bezig. Maar wij metselde de bakstenen waterpas. Volgens de buurman gewoon in de lijn van de keien omhoog tassen en niets waterpas. Misschien wat verwarrend zoals ik het beschrijf maar als je de foto ziet snap je het.

Ook is er grote verwarring bij de Chinese bemanning van het Chinese ruimtestation Tiangong. Zij zijn nu in een baan om de aarde, voor de Chinezen is alles daar boven in het ruimtestation nog nieuw. Ze zijn vandaag bij ons in Fréan overgevlogen en zagen daar de Chinese Muur. Grote verwarring daardoor bij hen omdat dat volgens de navigatie van de ruimtestation helemaal niet kan.

Nou heb ik een OnePlus telefoon, die is van Chinese makelij. De foto’s die ik maak voor het blog komen vast ook bij de Communistische partijleiding terecht. Zij hebben dus moeten kunnen zien dat het hier niet de Chinese Muur betrof, maar een muurtje voor een stal zonder dak. 

Als het laatste cement weer op is is het rond 6 uur. Mooie tijd om te stoppen. Het vakantiewerk van mijn vader zit er dan ook op. Na het slopen van het dak, het verzagen van het hout tot stookhout, het versjouwen van het stookhout op de akker en het metselen van een muur die tot verwarring leidt bij de Chinezen kan hij nu van een laatste paar dagen van zijn vakantie gaan genieten. Pa en ma bedankt voor de hulp!

Al onze werkzaamheden zijn vandaag trouwens onder toeziend oog gedaan van de welstands- en bouwen en toezicht commissie gedaan. 

Eén reactie

  1. Hola,
    Met liefde en plezier hebben wij geholpen. Er zijn nu eenmaal van die karweien die je eigenlijk niet alleen kunt doen omdat ze te zwaar zijn en Wij waren er “toevallig” toch. Gezien al jullie plannen en agrarische activiteiten hoeven jullie niet bang te dat jullie je gaan vervelen. Wij kunnen na onze terugreis nog genoeg uitrusten en blijven uiteraard intensief volgen wat er gebeurd. Misschien hier en daar ook nog een advies naast dat van jullie buren.
    Houdoe en tot morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *