Verwarming

Hallo beste trouwe volgers. Ik wil iedereen bedanken voor de felicitaties die ik op het blog, via de mail of post ontvangen heb. En Patrick (idd top ex collega) en Astrid felicitaties op 6 augustus zijn ook prima. De meeste felicitaties komen natuurlijk een dag te laat. Maar dan had ik in het blog van 4 augustus moeten schrijven dat ik 5 augustus jarig ben. Een hoop van jullie lezen het blog de volgende ochtend. Ik weet dat er ook zijn die na het 8 uur journaal door zappen naar het blog. Of die niet goed kunnen slapen die ene keer dat ik erg laat was en iets kort schreef.  Er moet een dag voor de “trouwe blogvolgers” worden uitgeroepen, een dag waarop jullie allemaal mogen laten zien en horen dat je een trotse trouwe blogvolger bent van het blog naargalicie.nl van Sol, Rob en Antares! Maar even alle gekheid op een stokkie; tof natuurlijk dat ons blog 200 plus volgers heeft. En helemaal tof dat ik ook regelmatig te horen krijg dat er geen dag gemist word, of dat iemand schrijft het iedere morgen te lezen bij de koffie en dat het een ochtend ritueel geworden is. Daar doe ik het voor. Dus volgers, bedankt! En nu over tot de orde van de dag.

Ik sta vroeg op want ik wil nog wat schilderen aan de kast op de slaapkamer. Op delen van de kast heb ik het groen gebruikt wat ook op de muur zit. Andere stukken wil ik een ander kleurtje geven, dat is oranje geworden. Niet het oranje als de Nederlandse nationale kleur. Dan is het meer licht oranje bruin. Het is eigenlijk de verf waar Sol al haar decoratie stukken mee doet. Als ik de verf op hout gebruik was mij al opgevallen dat ik die er ook weer makkelijk van af kon krabben. Nu blijkt het verf te zijn die ook een vernislaag nodig heeft om het af te sluiten. Na veel gepriegel met de oranje verf moet ik alles dus ook nog een keer in de vernis zetten. Morgen dus. Ook nogwat in de hal gedaan.

Als ik net klaar ben komt er iemand kijken voor de centrale verwarming onze diesel ketel is 32 jaar oud, doet het nog wel maar is ook aan vervanging toe. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Hij verstookt namelijk nogal wat diesel. We krijgen uitleg over de verschillende opties, diesel, pellets, hout of pellets/hout. De diesels van tegenwoordig zijn wel veel zuiniger, maar een op pellets zou beter zijn. Zij verkopen beide, dus hem maakt het niet uit wat hij weg kan komen zetten. De man zit vol goede ideeën! Hij vraagt of de diesel ketel echt weg moet, want een nieuwe installatie zou ook parallel gezet kunnen worden aan de diesel ketel. Zou er dan iets zijn met de nieuwe ketel dan kunnen we in ieder geval stoken op diesel. Zit wat in, dus de diesel ketel blijft staan. Ik wil graag ook zonnecollectoren voor warm water. Kan ook, maar zegt hij erbij; ik heb thuis zonnecollectoren en als de zon schijnt heb ik warmwater van de collectoren, maar op een dag als vandaag (geheel bewolkt) doen ze niets. Dus ik zou het niet doen. Oké, maar ik geef me niet gelijk gewonnen. Dan wil ik wel graag dat er een installatie komt waar het eventueel later bij aangesloten kan worden. Dus als er een boiler nodig is dan wel gelijk een met 2 spiralen. Hij lacht en zegt dat alles mogelijk is. Hij kijkt binnen nog even en wij geven aan wat in de toekomst misschien ook nog verwarmt moet gaan worden. Volgende week zal hij laten weten wat er aan installaties opties zijn en wat het prijskaartje daarvan is.

Ik ga in de schuur wat doen, niets bijzonders. Ik ben net bezig komt er een koe kijken. Een die bij ons in de stal staat maar nu in de wei hoort te zijn. Als ik naar haar toe loop komt nummer 2 kijken. Ik kijk of ik de buren ergens zie. Misschien dat zij de koeien om een of andere reden binnen willen hebben. Maar ik zie ze niet. Ik zet de koeien maar op hun plaats vast in de stal en roep Sol, want als er 2 hier zelfstandig komen kijken dan moet nummer 3 ook ergens rond lopen. Na even zoeken blijkt zij in een andere wei van ons te staan. de wei waar ze meestal staan. Blijkbaar heeft in de ene wei het schrikdraad apparaat niet gewerkt en zijn ze ontsnapt. Zijn de door het prikkeldraad gegaan de andere wei in…. eentje dan. Lekker, kan ik nu het hek repareren (tijdelijk).  

Prettig weekend!

9 reacties

 1. Hola,
  Ik begrijp dat het jou niet zoveel uitmaakt dat mensen je een dag ” te laat” feliciteren. Voor jullie lijkt het toch iedere dag een feestdag. Dus vandaag feliciteer ik je met je eerste dag van je 52-ste levensjaar. Ik denk dat het niet anders voelt als de dag ervoor alleen nu zonder taart er vanuit gaande dat je gister alles al verslonden hebt jou een beetje kennende.
  Ook voor jullie fijn (werk)weekend,

  Houdoe

 2. Iedere ochtend voor het krant lezen eerst jouw blog altijd nieuwsgierig wat weer gebeurd is het leven in Spanje zorgt altijd voor verrassingen, heerlijk.
  Fijn weekend,
  José

 3. Pellets, ik zou even goed informeren en Googelen over het gebruik van pellets voor een CV installatie.
  Het vergt o.a. veel onderhoud in de vorm van schoonmaken verbrander ruimte met de stofzuiger, aslade en gesleep met 15 kg. zakken pellets die bijna dagelijks bijgevuld moeten worden. Of er moet een grote vultrechter geplaatst worden achter of naast de pellet ketel. Het verbruik en dus rendement valt ook vies tegen.

  • Hallo Henk,

   Van het schoonmaakwerk zijn we ons bewust en vragen dan ook een prijsopgave van een installatie die zichzelf kan schoonmaken. We laten ons informeren door een zaak die beide installaties verkoopt, dus diesel en pellets. Dat met het idee dat deze zaak dus een eerlijk verhaal heeft als het gaat om de soort brandstof

 4. Ola, beste Hollander hier een bezorgde vlaming die veel in het zuiden van Spanje verblijft. Ik zie bij uw schilderwerken dat er soms nogal wat verfresten achterblijven op uw mooie parket.Is dat niet jammer? Wij volgen alles vanuit Arboleas in Andalucie.De uitgevoerde werken zijn anders pico-bello,en we beleven ook veel plezier aan de mooie verhalen.Wij zien vele gelijkenissen in verband met de administratieve molen die draait in het zuiden soms ook heel traag.Ook de werklieden die zogezegd alles kunnen,tot puntje bij paaltje komt. De groeten,vlaming Patrick.

  • Hallo Patrick,

   Die verfresten zijn geen probleem. Van dicht bij ziet deze vloer er minder mooi uit dan op de foto. Op deze vloer komt een dezer dagen een laminaatvloer. Van de verfresten is dan niets meer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *