Verwarming

De verwarming doet het prima, gisteren uitgerekend dat we als de verwarming op 20 graden staat gedurende de dag (07:00 tot 22:30) het verbruik 1,6 zak per dag is, dat is 24 kg pellets per dag. Nu heb ik vandaag als eerste het programma aangepast. De verwarming doet het nu tussen 9 en 22 op 20 graden en tussen 22 en 9 op 16 graden. Zo blijft het warmer in huis. Nu koelt het ‘s nachts af tot een graad of 12 tot 14. Koud dus.

In de eetkamer hangen 2 kleine radiatoren, die zijn veel te klein om de ruimte warme te krijgen. We zoeken daarom grotere radiatoren. We willen van die vlakke strakke radiatoren. Die hadden we in Nederland ook en die kocht ik bij een zaak waar ze radiatoren verkochten met een kleine beschadiging of een kapotte doos. Dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Hier zijn we ons rot geschrokken van de prijzen van radiatoren. Ik heb de zaak in Nederland al een mail gestuurd met de vraag of ze ook naar Spanje verzenden. Even afwachten. En zeg nou zelf, deze radiatoren zien er toch niet uit (de staat en het model).

Dan is het daarna de hoogste tijd om aan het plafond in de eetkamer verder te gaan. Als de eerste plaat er in zit kan de tweede er in. Maar voor die er in kan moet ik eerst een frame maken met een stevige plank, waar je nu niets meer van ziet. Waar je op de foto een vierkant getekend zit, zit de plank. Die is stevig genoeg om later een haar in te draaien als we daar een lamp op willen hangen. Als dat er in zit kan de plaat er tegen en moet er in die plaat, en de plank erachter, een gat komen voor een inbouwdoos voor het aansluitpunt voor een lamp. De derde plaat zit even tegen. De platen zijn 1 meter 22 breed, de eerste twee platen kan ik eerst aan een kant met klemmen vastzetten en dan aan de andere kant goed leggen en vast nieten. De klemmen zijn dus een extra handje. Maar bij de laatste plaat kan dat dus niet. Net als je denk dat de plaat goed zit en je er het eerste nietje in schiet verschuift de plaat. Lastig, maar ik heb gewonnen en de plaat zit er netjes in. Morgen de andere kant.

Aan de netwerkkabels moet ik nog stekkertjes zetten. Daarvoor afgelopen vrijdag een speciale tang gekocht om de stekkertjes aan de kabel te kunnen zetten. Altijd een geprul deze stekkers; de draden van de kabel mogen niet te lang zijn, maar ook niet te kort. Je moet de juiste volgorden van de kleuren aanhouden, maar net als je de draden in de stekker steekt schieten er twee verkeert. Maar ook hier heb ik gewonnen! De kabels zijn klaar.

We moeten nog even naar de pomp omdat er een pakje aangekomen is voor Sol. De supermarkt slaan we ook niet over. Maar voor we vertrekken zien we deze mooie lucht.

NB.: Iedereen bedank voor de reacties en of mail op de vragen van huurhuizen en de hypotheek. We spelen het door naar het bezoek.

4 reacties

 1. Beste Rob
  Wij blijven genieten van jullie heerlijke ervaringen.

  Wat de radiatoren betreft kijk of je Nederlandse radiatoren kunt vinden van Henrad of Stelrad.
  De radiatoren die jullie nu hebben zijn van aluminium en verliezen snel hun warmte zij zijn veelal van Italiaanse makelij.
  Hoewel wij de installatie nieuw hadden aangelegd met aluminium radiatoren hebben wij ze vervangen voor Henrad uit NL. (het waren er slechts 9 dus dat viel wel mee)

  Groet
  Ger/Wally

 2. Prachtige foto Ook wij zien hier regelmatig van dit soort luchten Blijft mooi om te zien fijne dag verder en succes met de rest van het plafond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *