Verlichting

Vandaag verlichting op twee manieren, verlichting voor mijn rug omdat ik vandaag niets aan de vloer doe en verlichting omdat ik wat aan verschillende soorten verlichting doe. In het dashboard van de Dacia zijn twee knoppen waarvan de verlichting het niet meer doet. Nieuwe lampjes voor in de schakelaars heb ik niet, dus zelf wat verzonnen met als resultaat dat er weer licht zit in de knoppen. Dan was ik nog bezig met verlichting van Xavier. Van het lampje wat ik laatst nagekeken ben heb ik de fitting vervangen en van een zelfde lampje, wat niet werkte, heb ik dat ook gedaan. Ze hebben weer licht boven de spiegel in de badkamer. Op de logeerkamer moet ik ook wat doen aan de verlichting, er hangt nog een lamp met 3 halogeenspots. Dat verbruikt te veel stroom en dat wil ik niet. De lamp haal ik weg en ik hang er een fitting op en draai er een ledlamp in. Mooi is het niet, maar dat was de andere lamp ook niet. Dat heb ik nog wat anders wat wel met verlichting te maken heeft maar geen verlichting is. De afzuigventilator in de badkamer gaat aan als je het licht aan doet en gaat uit als het licht uit is en de nalooptijd voorbij is. Als ik een plasje ga plegen hoeft die ventilator niet aan. Ik heb een tijd schakelaartje besteld wat er ik nu aangesloten heb. Gaat het licht nu aan dan gaat er een tijd lopen, is die tijd om dan gaat de ventilator aan. Zet je voor de tijd om is het licht uit dan gaat de ventilator niet aan. Zo besparen we daar ook weer wat stroom mee.

Ik moet toch iets doen in de keuken. De afzuigkap kan ik aansluiten. De snoer moet wat verlengt worden en ook de afvoerpijp kan aangesloten worden. Daarna even testen, hij functioneert en ook de verlichting werkt.

Tussen de voegen van de vloertegels steken de kruisjes voor de voegen nog omhoog. Die heb ik er allemaal uitgetrokken. Ook de vaatwasser staat weer op zijn plaats en helemaal waterpas en als het aanrechtblad er straks op ligt dat is er een millimeter of 5 ruimte voor ventilatie. De keukenkastjes die we besteld hebben die boven het aanrecht links en rechts van het fornuis komen te hangen, overlappen een rij tegels. Dat is geen punt. Maar ik heb ook een rij tegels weggelaten voor de kastjes. Nu lijkt het mij toch makkelijker om de rij wel te tegelen zodat ze mooi achter de kastjes vallen. Niet omdat dat zo mooi is achter de kastjes, maar wel omdat dan de aansluiting aan de zijkant van de kastjes netter gemaakt kan worden. Dus de rij tegels op twee plaatsen geplakt.

Dan moet er nog een en ander opgeruimd worden, onder andere gaat het tafeltje met het gasfornuis weg. Fornuis moet helemaal schoongemaakt worden en gaan we verkopen, het tafeltje is voor de brandstapel. We hebben ook nog een idioot grote koffer waarvan het binnenwerk helemaal stuk is. Die kan dus weg, maar niet voor ik alles wat misschien ooit nog eens van pas komt er van af te halen. 

Het is mooi weer. Antares en ik gaan een rondje van 5 kilometer lopen. In het zonnetje is het erg aangenaam. Als we een uurtje later thuis zijn wil Sol een warme chocomel. Helaas, we kunnen niets warm maken want we hebben geen (werkend) gastel meer. We gaan dus maar een rondje rijden en dan komen we vast een terrasje tegen waar we warme chocomelk kunnen krijgen. Bij O Vaticano in Cea blijkt dat het geval te zijn.

6 reacties

 1. Hola,

  Zelfs zonder bovenkastjes ziet het er al heel mooi uit met de afzuigkap.
  Ook goed bezig met energiebesparing al moeten wel allerlei timers ook eerst terug verdiend worden natuurlijk. Had je de lijn van besparen niet door kunnen trekken door chocomel gewoon in de magnetron warm te maken. Of had Sol gewoon zin om er even tussenuit te zijn en miste ze haar restaurantje gewoon ?
  Hoe dan ook blijf genieten en vooral als het zonnetje nu nog zijn best doet met relatief aangename temperaturen bij jullie als ik naar je weerstation kijk.

  Ook al schijnt de zon bij ons ook soms tijd om naar buiten te gaan heb ik amper……..veel TE druk met het wereldkampionschap passief sporten !!

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Je heb toch weer veel gedaan. De afzuigkap hangt heel netjes. Fijn dat het bij jullie z’n mooi weer is. Hier is het ook niet slecht maar als je stil zit (je pa zit voetbal te kijken) en ik van tijd tot tijd ook dan vindt ik het niet aangenaam en dan denk ik stees hoe zou het ik de Oekraïne zijn. Gr. Ma

 3. Wat ziet het er allemaal al prachtig uit en De versierde boom waar je gisteren al een foto van plaatsten is ook al mooi. Toch lekker om er even uit te gaan al is het om warme Chocomelk te gaan drinken. Is toch gewoon fijn genieten. Je zou dat stukje onder de bank ook kunnen verven in een kleur die bij de tegels past dan kun je het ook met water schoonmaken als je de vloer dweild. We denken gewoon met jullie mee. Nog een gezellige zondag samen.

 4. Mooie afzuigkap strak maar een tijdloze uitstraling , bij de tegels en vloer nu nog de verf aanpassen en inderdaad bij de vloertegels een zachte tint , ben het met Mieke eens.
  Fijne zondag,
  José

 5. Goedemiddag , fijn dat het weer nog een beetje meewerkt voor een flinke wandeling ! Heerlijk, lekker de frisse Herfstlucht opsnuiven . Zijn er bij jullie veel paddestoelen ? Ik dacht het wel vanwege de vele regen die jullie gehad hebben . Als het mogelijk is graag een paar foto’s 😔.
  Jullie keuken groeit telkens weer een stukje , zo mooi om te volgen ! idd een beetje verf over
  “de bult” , geeft gemak bij het onderhoud. Zou er eens over nadenken 😉.
  Fijne Zondagavond .
  Groet . 👊👋🤗🤣😒🤜🙋‍♀️🙋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *