Verkouden, Ongelukje, Slappe Sluitspier?

Het is hier raar weer. In de ochtend moet je nog een jas aan en in de middag kun je af in een korte broek en al dagen staat er behoorlijk wat wind. Dat is misschien allemaal iets om verkouden van te kunnen worden. Als je verkouden bent en je hebt een slappe sluitspier, dan zit een ongelukje soms in een klein hoekje! Moet je een keer hoesten of niezen…. Maar goed, ik heb gelukkig geen slappe sluitspier en ben ook niet verkouden. Maar de dames in de stal hebben blijkbaar ook last van verkoudheid, een slappe sluitspier en ongelukjes. 

Als ik vandaag koeien aan het verzamelen ben die door de robot moeten, heeft koe 1170 geen zin om op te staan. Ze staat als laatste op mijn lijstje en het is over het algemeen een makkelijke koe, dus ik laat haar liggen en regel haar straks wel. Koe 1170 is een oude koe en is heel makkelijk te herkennen, ze heeft namelijk geen staart. Dat komt omdat die toen ze net geboren was, is af gebeten door een vos. 

Als het tijd is dat 1170 op gaat staan, tik ik haar op de billen en gaat ze staan, komt achteruit lopen en gaat dan de richting in naar de robot. Ik loop achter haar om er voor te zorgen dat ze ook echt naar de robot gaat. Van de ene stalvloer moet ze naar de andere stalvloer. Het gangpaadje daartussen moet ze nemen en dat ongeveer 30 centimeter hoger dan de stalvloeren. Ze stapt het paadje op doet drie stappen en stapt het aan de andere kant weer af. Ze staat nu 30 centimeter lager dan mij en ik kijk over haar heen omdat ik nog op het paadje sta. Dan blijkt 1170 verkouden te zijn en een slappe sluitspier te hebben en voor je het weet is er een ongelukje gebeurd. Nou heb je natte windjes, maar bij een koe is dat anders en ik sta achter haar. Nou meer hoef ik denk ik niet te vertellen…. Toch?

Shit! Nu zit ik onder de shit. Maar goed, het geeft wel een grappige foto natuurlijk. Ik heb geen reserve overal bij me, dus ik maak mezelf maar een beetje schoon en ga door alsof er niets aan de hand is. Later vertel ik opa wat er gebeurd is. Hij moet lachen en zegt dat het wel vaker voorkomt, die ongelukjes. 

Tijdens de siësta geven Sol en ik de katten de behandelingen die nodig zijn. Zondag gaan we er 3 weg brengen. Helaas is er een probleem met een. De mensen die de vrouw van de organisatie geregeld heeft als adoptie plaats willen helaas geen poesje meer. Het is een zieke poes en die willen ze niet, zeggen ze. Dat is vervelend, want de poezen zijn familie aan de beterende hand. Daar waar de huid kale plekjes heeft is de huid rozen en komt er alweer donshaar terug. En als het over de levendigheid gaat, is er niets te merken dat ze op dit moment  (nog) wat extra verzorging nodig hebben. Maar goed, het is niet leuk, maar kan het van de andere kant ook wel begrijpen. 

Sol heeft de weersverwachting gezien en het gaat blijkbaar stormen. Dat is de reden dat ik ook maar even paaltjes bij de pas geplante tomatenplantjes en zo zet. Zo kan ik ze vast zetten en knakken ze niet bij de eerste de beste windvlaag om. 

Van de aardbeien van de akker en van aardbeien die we van Xavier kregen heeft Sol jam gemaakt. Iets wat ze nog nooit eerder gedaan heeft. Maar kan je zeggen dat ze jam erg goed gelukt is en lekker is. 

Vandaag een vroeg blog want ik moet ook wat aan de computer doen waar ik het blog op schrijf.

10 reacties

 1. Toen ik de foto zag schoot ik wel in de lach hoor Rob precies op een goede plaats gemikt hahaha. En geen andere overall dan is het schoonmaken geblazen met het gevolg toch de tijd uitlopen met een nat kruis. Jammer dat een poes niet word geadopteerd ze zijn toch allemaal aan de betere hand en anders brengen jullie ze toch niet weg. Een dier kan altijd wel wat krijgen hoor net als wij mensen. Hopelijk krijgen de anderen ook snel een mooi warm nestje.

  • Hallo Mieke,

   Ik kon er zelf ook wel om lachen 🙂
   Nou we willen liever niet alle katten houden natuurlijk. Het kost best veel, iedere dag een zak kattengrit en ze eten alsof ze dagen niet gegeten hebben.

 2. Hola,

  Je kunt wel eens van die situaties hebben dat je “Overal schijt aan hebt” maar bij jou ligt het niet aan jou maar aan 1170 die de schijt aan had en ook nog precies op je overall.
  Mikken kan ze wel en net als Mieke zegt zat jij wel met een nat kruis.
  Je moet maar denken aan het verhaal wat ik gister op je site gezet heb bij de rubriek VERHALEN
  ” DONT WARY ABOUT IT” of gewoon op z’n Nederlands “MAAK JE NIET DRUK” er zijn immers ergere dingen toch. Wij zijn laat met onze reacties aangezien we net terug zijn van Montmartre de avond met creatieve en kunstuitingen als onderdeel van de Leurse Havenfeesten. Het was gezellig en mooi weer en met de omzet van je moeder halen we zeker de Franse grens in het najaar.
  Antoinette heeft je moeder geprikkeld om ook een verhaal te schrijven dus dat ga je apart toegestuurd krijgen met foto’s als het goed is.

  Houdoe

 3. Mooi gezicht Rob, ik hoop voor Sol dat ze de overalls niet hoeft te wassen! Of in emmer water en je hebt gelijk mest voor de tuin! Wat is het toch een gekke lente/zomer in Spanje. Eerst te droog en nu te nat en veel te veel wind!
  Goed verhaal van je pa. Kunnen we wat van opsteken 👍

 4. Dat was dus een gericht schot en in de roos. Leuk om te zien maar ik kan mij voorstellen dat jij het niet zo leuk vond. Draag je kleding van je werk of is het eigen kleding? Ach wat die poesje betreft ze zijn toch wel heel schattig om te zien, die krijgen vast wel een adresje. Ook hier is het de hele week al onrustig met fikse regen met onweersbuien. Nu is het droog maar heel harde wind. Je zou haast zeggen Nederlands weer. Fijn weekeinde

  • Hallo Lady Wieser,

   Schot in de roos hahaha. Als of zij het dart bord op mijn pijltje afschoot 🙂 De overal op de foto is van mijzelf. Ik heb er twee van het werk maar die zijn erg gekromen en hetten lange mauwen. Ik vind model tuinbroek veel lekkerder werken. Is het koud doe ik een jasje of trui aan.
   Met de poesjes hebben we er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt en iedereen een thuis zal vinden. Het weer is idd gek, vandaag hebben we hier zo’n beetje alles gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *