Verkeerde Zuinigheid En Tegen De Vlakte

Om half 6 ben ik al wakker en kan eigenlijk niet meer slapen.Maar ik blijf toch nog maar even liggen om 2 redenen, 1) als ik kabaal kaan is Sol ook wakker en 2) buiten kan ik nog niets doen omdat het pik donker is. 7 uur uit bed, douchen, koffie aan, kippen buiten en tijdens het ontbijt zet ik OP1 van gisteravond aan. 

Als het wat lichter is ga ik op de akker aan de gang. Gisteren is de nieuwe trekveer binnen gekomen en ik heb kabel gekocht die ik voor het eerste stuk in de grond nodig heb. De trekveer is van glasfiber, 6 mm dik, 25 meter lang en zit opgerold op een rol van 25cm doorsnede. Als ik de tyraps los knip, en dat doe ik voorzichtig, springt de trekveer bij de doorknippen van de laatste tyrap alle kanten uit als een veer uit een oude wekker. De trekveer gaat lekker soepel in de de buit van de paal naar het pomphuisje. Daar moet de gister gekochte 3×2,5mm kabel in. 10 meter, lang genoeg. Ja …. niet dus! Normaal koop ik altijd meer dan ik nodig heb. Dus heb ik 4 van iets nodig dan koop ik 5 of 6, je weet maar nooit. Nu koop ik 10 meter omdat ik denk dat dat genoeg is. Het blijkt 12 meter te zijn. Had ik nou gister ook maar meer gekocht dan nodig. Het rolletje van 15 meter kabel heb ik vast gehad. Verkeerde zuinigheid dus. Ik maar er wel een mooie verlengsnoer van. Dan moet de kabel van de telescooppaal voorlopig maar gewoon helemaal naar het pomphuisje in plaats van tot de paal. Gelukkig is die kabel lang genoeg. Ook nu weet trek ik er de kabel met deze trekveer soepeltjes door de pijp in de grond. Dan moet ik bij de telescooppaal nog een schakelaar monteren en alles aansluiten in het pomphuisje. Geen geklooi meer nu met een kabel als ik met de telescoop aan de gang ga.

In de eetkamer zet ik inbouwdoosjes en zorg er voor dat de flexibele buis er in uitkomt. Daarna maak ik een papje aan met stuck spul om de randjes rond de dozen af te sneren en de sleuf die ik gisteren maakte aan te sneren. Dan ben ik voor vandaag klaar in de eetkamer.

Het gras in de achtertuin is lang. En de 4 grasmaaiers staan nog in de stal. Vandaag gaan ze niet naar de wei. Eerst gaan ze grasmaaien in de achtertuin. Als het maaiwerk er een paar uur later op zit en de koeien moe en voldaan tegen elkaar aan liggen in het zonnetje is er even later tijd om ze wel naar de wei te brengen. 

Dan moet er nog iets gedaan worden in de achtertuin. We hebben namelijk moeite om vanuit de keuken naar de weg te kijken. En! we moeten natuurlijk wel bijhouden wie er wanneer voorbij komt rijden met een tractor. Probleem is dat er een Vijgenboom in de weg staat. Wij vinden vijgen niet lekker, dus die boom gaat vandaag tegen de vlakte. Met de kettingzaag zaag ik er op los tot er niets meer dan een klein stronkje boven de grond uitsteekt. Ik heb gelijk het hout gesorteerd op afval en stookhout.

Sol is klaar met schilderwerk in de schuur (de nachtkastjes). Volgende week komt als het goed is de installateur de nieuwe ketel installeren. Ik ga de schuur opruimen en plaats maken zodat de installateur plaats genoeg heeft. Als de nieuwe ketel staat kan Sol daar aan het volgende project beginnen. 

We zijn ook nog even in een antiekzaak tegenover ons geweest. Antiekzaak ‘De Stal’ had nog wat liggen wat wij graag willen gaan recyclen. Ook heeft de vorige bewoner, Alberto, kunstof en aluminium kozijnen gezet. Om een of andere reden heeft hij een deel van de oude ramen bewaard. Vast met de gedachte ‘als er ooit eens Nederlanders komen wonen dan kunnen die er nog wat mee’. Wel nu, we kunnen er idd wat mee. In de antiekzaak staan verschillende ramen en een ervan gaan we in de eetkamer gebruiken. Gelukkig is de antiekzaak en alles wat er in staat ook van ons, dus kost het raam niets. Ik schuur het maar gelijk zodat er binnenkort een andere kleur op kan.

14 reacties

  1. Prima idee die kozijnen te gebruiken waarom niet , als je ze plaatst op een plek met een mooi uitzicht heb je een prachtig drieluik schilderij.
    Gr.
    José

  2. Goedemorgen , oei dat was een klein “leermomentje” ,maar jij zit nooit voor een gat gevangen en weet wel een oplossing . Je werkt wel veel , maar wat kun jij er ook snel een troep van maken . Gelukkig ruim je het zelf wel allemaal op. Goedzojochie !
    Groet ,👊👋👍👌

  3. Ik lees sinds kort jullie blog en vind het erg leuk om jullie avonturen te lezen. Wij komen ook uit Breda en wonen al een aantal jaren in Spanje in de buurt van Murcia

  4. ola,wie eet er nu niet graag vijgen.Je moet ze wel goed rijp laten worden zo een klein beetje aan de slappe kant nog aan de boom.Ook de confituur is niet te versmaden en nog een soort moes met een beetje cognac erin om samen met een stukje wild te verorberen.Zelfs mijn hond Spike als hij mij ziet plukken op onze wandelingen staat hij stil om stukjes te krijgen.We hebben er reeds kilos gegeten hier in het zuiden helaas is het nu weer tot volgend jaar.Spike staat anders nooit stil,een klein zwartwitte terrier Jack Russell van 10 Kg de schrik van de vele konijnen hier in de bergen.De groeten,Patrick de vlaamse belg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *