Verjaardag Van Sol

We slapen uit vandaag en Sol doet dat wat langer dan mij. Vandaag haar verjaardag dus als ze wakker is ga ik croissantjes klaar proberen te maken. Ze zijn mislukt maar waren wel lekker. 

De felicitaties voor Sol stromen langzaam binnen. Namens Sol bedankt. met de felicitaties komen ook de meldingen binnen dat er afgelopen nacht geen mail is verzonden. Yvonne, die pas naar bed gaat als ze de mail heeft ontvangen, heeft dus heel de nacht naar een computerscherm zitten kijken waarop geen mail binnen kwam. Geen idee wat er fout is gegaan en ik hoop dat het deze keer wel goed gaat. Even afwachten dus. Maar! op www.naargalicie/blog zijn alle blogposts te vinden, ook de laatste nieuwe op het moment dat ik die post.

Gisteren was er een ongeluk met een koe van buurman Louis. Zijn koeien liepen gisteren op een wei naast een wei van ons. Als Sol en ik om boodschappen gaan en nog wat afval in de kliko gooien, zegt Sol dat er iets raars is met een koe. Ik zie in eerste instantie alleen dat de koeien van Louis ook in onze wei lopen omdat de schrikdraad voor een stuk omgevallen is. Nou prima hoor, ga ik geen tijd aan besteden. Maar dan zie ik ook de koe op haar zij liggen. Die ligt op haar zij met gestrekte poten en dat is raar. Sol belt Louis maar die neemt niet op. Dat kan omdat zij vinden dat ze problemen hebben met ons, maar het kan ook zijn dat hij op zijn GSM geen ontvangst heeft. Ik ben Xavier en vraag op hij thuis is en of hij even naar Louis kan gaan om te vertellen wat er is en ik mail een paar foto’s. Louis blijk niet thuis en neemt ook niet op.

Later als ik klaar ben met werken vraagt ik aan Xavier wat er gaande was en of de koe oké is. De koe blijkt om een of andere reden verstrikt te zijn geraakt in de schrikdraad en heeft daardoor heel wat opdonders gekregen en is gevallen en is opdonders blijven krijgen. Xavier is gaan kijken wat er gaande is omdat er bij Louis niemand thuis is/geeft. De buurvrouw, die de koeien bij ons heeft staan, blijkt ook wat te zien. Niet zo zeer een koe in paniek, maar koeien die ergens lopen waar zij ze niet wil hebben en gaat ook kijken. Xavier is er dan al en samen bevrijden ze de koe uit haar benarde positie. De koe is weer op de been en van haar schrik bekomen. Of Louis helemaal weet wat er gaande was weet ik niet. 

Terug naar vandaag. Sol heeft voor haar verjaardag geen kittens gekregen van Cleopatra. We wachten dus nog af. Van mij heeft ze ook geen cadeautje gehad omdat de winkel waar we dat gisteren wilden gaan kopen dicht was. Maar die is morgen open en dus gaan we dan even op en neer. Als mijn ouders gebeld hebben en ik mijn broer gebeld heb, die ook vandaag jarig, belt de buurvrouw aan. Ze heeft een fles likeur bij die Sol lekker vind. Door het ongeluk met de koe weten we nu wel dat het wijnfeesten zijn in Chantada. Laten we daar vandaag maar eens gaan kijken. Niet om ons onder tafel te zuipen maar om een rondje te lopen over de markt die er ook is. Natuurlijk gaan we ook wat drinken, waarom zou je anders naar een wijnfeest gaan. Als we genoeg hebben van de wijnfeesten rijden we nog een rondje om vervolgens naar huis te gaan. 

Iedereen nogmaals bedankt voor de felicitaties aan Sol.

40 reacties

 1. Hola,

  Te feliciteren hoeven we op deze manier natuurlijk niet meer aangezien beeldbellen even iets leuker is. Die koe van Louis komt dus echt van en met de schrik(draad) vrij. Met z’n alle dus een goede daad verricht ook al zal die koe dat niet beseffen.
  Ook al smaakte de croissantjes wel zoals je zegt het bakken daarvan gaat je kennelijk minder goed af dan koeien/kalveren etc. verzorgen in de stal van Pedro maar de bedoeling was uiteraard goed. Morgen op naar het cadeautje voor Sol kopen en misschien is dat van ons er dan ook. Helaas doet vadertje post er deze keer erg lang over (11 dagen geleden gepost). Hopelijk is het saldo op jullie rekening wel verhoogd.

  Houdoe

  • Ten eerste van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Sol, nog vele jaren in goede gezondheid. En ja, net als Ivonne lees ik elke avond de nieuwe post, maar direct van de website, dus ik kan ietsje eerder gaan slapen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat de koe weer in orde is. Niet leuk als je stees schokken krijg. Gelukkig is het allemaal goed. Het was ook je eerste vrije dag dat zal wel extra fijn zijn geweest.nog een fijne avond samen. Gr. Ma

 3. Haha Rob, ik hoop niet dat iedereen die jouw blog leest denkt dat ik echt de hele nacht achter mijn pc heb zitten wachten. Mijn man zou dan allang geroepen hebben dat ik naar bed moet komen. Maar inderdaad, iedere avond om 00.02 uur komt jouw blog bij mij binnen en dan lees ik het en ga dan naar bed. Ik vind het altijd zo gezellig en volg jullie al vanaf Chili. In ieder geval hebben jullie vandaag weer voldoende beleefd met de koe van de buurman. En arme Cleopatra is nog steeds niet bevallen. De laatste loodjes zullen ook voor haar zwaar wegen.
  Vandaag heb ik het blog dus eerder gelezen dan anders. omdat ik gelijk naar jouw site gegaan ben.
  Maar wat moet ik nu vanavond om 00.02 uur doen? Groet, Yvonne

  • Hallo Yvonne,

   Je bent een van de weinige die we niet persoonlijk kennen die osn al vanaf Chili volgt. Cleopatra zakt zo wat door haar pootje. Ze komt nog wel naar buiten, maar veel minder en langzamer dan eerst. Ik stuur tijdelijk de mail met de hand. Die kun je natuurlijk ook pas bekijken net na middernacht 😉

 4. Goedenavond , alsnog gefeliciteerd met je broer . Drink in Galicië maar een “borrel”🍺 op zijn gezondheid.
  O , o , wat een gedoe met die koe , gelukkig goed afgelopen en verder geen ongelukken verder .
  Wat fijn dat je vandaag vrij bent , dus wel op Zondag .
  leuk voor Sol ook . Haha de croissantjes mislukt , maakt niet uit hoor als het niet lukt , het alleen maar lekkerder l
  Arme Cleopatra ? Maar van de week komt het vast wel goed .
  Hoop dat je (ondankt cadeau!-

  • Hallo Antoinette,

   Dankje. Ik zal een borrel nemen 🙂

   Nee ik ben normaal niet vrij op zondag, dat is nu omdat Sol jarig is. Ik heb 1,5 dagen weekend en neem vrijdag en zaterdag. Maar kan het ook aanpassen. Dus eigenlijk weekend wanneer ik wil in overleg.

 5. Sorry er ging hier wat mis .
  Sol ik hoop dat je ondanks , je langer op je cadeau moet wachten , een hele fijne dag hebt gehad .
  Groet .🎊🙋‍♀️👍👊🙋🍺🍷👋

 6. Gelukkig is de koe weer in orde. De mail is echter nog steeds niet in orde. Heb niks ontvangen vandaag 13 maart 7.45 uur. Ben maar direct naar je blog gegaan en dus is het toch nog goed gekomen. Werk ze vandaag! Ik ga vanochtend met mijn Spaanse vriend een movil kopen. De zijne was zo’n 10 jaar oud en heeft afgelopen weekend de geest gegeven. Hij is een beetje digibeet en ik moet hem steun verlenen.

  • Rob, ik heb net je mededeling ontvangen dat het automatische mailprogramma er na 1 maand genoeg van had. Joh, maak je niet met verf. Ik ga gewoon direct naar je blog toe. Saluditos

   • Nee, klaptelefoontje net niet. Een hele oude Nokia smartphone. Als je het een smartphone kunt noemen, hahaha. Maar die Spaanse vriend belt alleen maar. Als ik tegen hem zeg dat hij iets op kan zoeken via Google, zegt-ie: nee, daar doe ik niet aan. Hij laat mij alles opzoeken op mijn movil of laptop. Maar goed. Hij heeft gisteren een nieuwe movil gekocht. Hij lag helemaal in de stress, want alles was anders … Uiteindelijk zal het wel wennen, denk ik, hoop ik.

   • Hola,

    Digibeet of niet en niet alleen en Galicie lopen mensen met een klaptelefoontje.
    Ik ben er ook zo een van klaptelefoontje maar om dan het predikaat “digibeet” opgeplakt te krijgen gaat me iets te ver. Ik schrijf wel boeken en dat kan niet iedereen met een swaiptelefoontje zeggen dacht ik zo.

    Houdoe

 7. Sol van harte proficiat en natuurlijk nog een leuk een cadeautje uitzoeken , ben benieuwd.
  Gelukkig is de koe er weer bovenop en heeft ze haar lesje geleerd denk ik zo🥹
  Die arme Cleopatra het zal toch deze week moeten gebeuren😻😻
  Gezellige dag samen,
  José

  • Hallo José,

   Ik geeft het door aan Sol. Bedankt iig.

   Ik hoop ook dat de eigenaar van de koe zijn lesje geleerd heeft. Hij was op het wijn feest en had geen zin om naar huis te komen. Als hij nog eens zo iets flik hang ik heb aan de schrikdraad 🙂

 8. Arme koe de hoeveelheid schokken zullen niet prettig geweest zijn maar hij is er weer vanaf en maakt het goed. Wie weet hoelang zij er al zo bijlag. Maar Sol krijgt vandaag haar cadeau, we zijn er benieuwd naar. Hopelijk is het pakketje van Pa en Ma ook aangekomen. Nog een fijne dag samen jij aan het werk en Sol thuis.

  • Hallo Mieke,

   Gelukkig zag Sol het idd van die koe. Ik denk dat ze er niet echt lang heeft gelegen. Een haf uurtje eerder liep ik een rondje met Antares en toen leiep alle koeien gewoon rond in hun eigen wei. Pakje uit NL is aangekomen en de boompjes die sol voor de verjaardag wil zijn we vandaag niet gaan kopen. Ik denk woensdag.

 9. Alsnog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Sol en je broer. Gelukkig heeft de koe de schoktherapie doorstaan ! Maak er een mooie week van.
  Groet Piet

 10. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met Sol en jij met je vrouwtje, ik loop altijd een dag achter dus nu ook. Goed van Sol dat zij dat zag van die koe, vroeg mij wel af of de koe het had overleefd als niemand er naar gekeken had. Je maakt ons wel nieuwsgierig met het kadootje voor Sol. Het moet nu maar een beetje snel gebeuren dat jullie peetmoeder en peetvader worden van de kittens, uiteindelijk wachten wij ook al een tijdje. Voor wat betreft de croissants het gaat er toch niet om hoe ze er uitzien, nee het gaat om het gebaar, dat je haar wilde verrassen dat is je gelukt. Fijne dag verder, tot morgen

  • Hallo Lady Wieser,

   Dankje voor de felicitaties. Tja, of een dier zo veel schokken voor een lange tijd kan hebben weet ik niet. Goed lijkt het mij zeker niet. Sol wil voor haar verjaardag twee boompjes extra voor in de tuin. Die moeten we alleen nog gaan kopen.
   Wat de croissants betreft heb je helemaal gelijk. Ik had ze al eens gemaakt met het deeg wat in de winkels te koop is, maar toen zagen ze er helemaal niet uit.

 11. Ik miste je bericht óók, ik wacht altijd op je mail want je blog nog niet eerder uitgeprobeerd, enfin wat een verjaardagen, gefeliciteerd met Sol en je broer. Ik mocht m’n verjaardag gisteren ook vieren voor m’n gezin. Op maandag vieren is geen optie als iedereen werkt. Vandaag voor de pensionadas! 🤣 prachtig de foto’s maar wat sneu voor die koe. Op naar je 2e werkweek, leuk om te lezen dat je het zó naar je zin hebt. Hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *