Verhuizen.

Vandaag gaan we ongeveer 80 kilometer richting Vigo naar een huis kijken. Het is een mooi huis, eigenlijk een heel mooi huis. Natuurlijk hangt zo iets van je smaak af. Maar wij vinden het een heel mooi huis. Om 10 uur worden we verwacht. We staan vroeg op zodat we op ons gemak klaar kunnen maken voor vertrek. Als we een rondje met Antares en Foskie een rondje hebben gelopen vertrekken we. Hondjes gaan niet mee. Hier moeten we zijn, zie plaatje hier onder.

Ik rijd een beetje door want ik wil er zeker om 10 uur zijn en 10 voor 10 zijn we er na een vreemde omleiding van Google Maps. Waar we linksaf moesten stuurde Google ons rechtdoor om vervolgens ons ergens een rondje te willen laten rijden. Als we aankomen is er een tuinman bezig en binnen is een schoonmaakster bezig. Ik heb het idee dat zij werken voor een aanvulling op hun pensioen. We lopen eerst een ronde door de grote tuin met zwembad.

Op een veldje staan twee oude voetbalgoals. Als toeschouwers van het voetbalveld staan druiven al een tijdje toe te kijken als ik de planten bekijk. Hier komt de moestuin denk ik. Het huis dan, dat ziet er aan de buitenkant als je het zo ziet staan netjes verzorgt uit. Het blijkt al een tijdje in de familie te zitten en het staat nu te koop maar wordt nog als vakantie/weekend huis gebruikt en dus door de tuinman en de schoonmaakster netjes onderhouden. Veel van de kozijnen zijn al een vervangen en daar waar alles nog van hout is is het hout nog hard en kan het na schuren en schilderen nog jaren mee. 

De indeling is in de loop der jaren aangepast. De begane grond was vroeger voor de dieren, maar zijn nu een hal met logeerkamers en een badkamer. Op de eerste verdieping, waar je via een trapje komt is de keuken, een badkamer, een slaapkamer en de living. Met een grote schuifdeur stap je zo het overdekte en deels gesloten balkon op. Enige plaats waar we hier echt rot hout tegen komen is de leuning van het trapje.

We gaan nog op de tweede verdieping kijken. Hier alleen slaapkamers en een badkamer en wat verborgen bergplaatsen. Hier en daar is wel houtworm aan het werk of geweest. Al is het dak nu dicht, wel is op sommige plaatsen te zien dat er lekkage is geweest. Het huis is nog in gebruik dus, dus je kan er zo in. Er moet wel wat aan gedaan worden natuurlijk, maar dat is al gauw als je een oud huis koopt. Ook wil je het naar je smaak maken natuurlijk. Volgens de makelaar blijven veel van de meubels staan en worden alleen dierbare zaken meegenomen. We hebben nogal wat dingen zien staan waar wij wel raad mee weten!

Wij weten er wel raad mee, als Remko en Patricia er geen raad mee weten. Nee! Natuurlijk gaan wij niet verhuizen. Remko en Patricia gaan verhuizen. Zij zijn al eens bij ons op de koffie geweest toen ze op huizenjacht waren afgelopen jaar. Ze zijn bezig met de koop, maar net als die bij ons heeft dat wat voeten in aarde. Het idee was vandaag met hen en de makelaar het huis te bekijken. Wij zien weer andere dingen dan zij. Het 4 ogen principe zal ik maar zeggen. Als we klaar zijn gaan we ergens in de omgeving eten op uitnodiging van Remko en Patricia. Daarna gaan we ieder weer onze weg. Het was een leuke en gezellige dag, weer eens heel wat anders dan klussen in huis of aan een kast of zwoegen op een akker.

10 reacties

 1. Zo Rob, ik schrok mij een hoedje, maar al gauw had ik het in de gaten. Het is wel een erg leuk huis ik wens ze heel veel geluk. En ja het is wel eens leuk om wat anders te doen. Gr. Ma

 2. Hola,

  In eerste instantie natuurlijk met opzet WEER de truc om lezers op het verkeerde been te willen zetten (Antoinette en Ben zullen ook weer wel schrikken). Maar ja als dat je bedoeling is dan speel het spelletje maar. Doe het echter niet te vaak anders word het te doorzichtig en ga je de mist in als er een keer echt iets is.
  Wel leuk dat je andere huiszoekers kunt helpen en net wat je zegt met z’n vieren zie je meer dan met z’n tweetjes en je kunt erna goed overleggen omdat je hetzelfde gezien hebt.
  Misschien toch een adviesbureau(tje) beginnen?

  Houdoe

 3. Haha , goedemorgen . Nou deze keer trapte ik er niet in (bij het lezen ’n beetje).Ik dacht gelijk , die gaan van z’n levensdagen daar niet weg ! Maar het is idd een mooi huis en genoeg ruimte erom.
  Ook voor vandaag weer een fijne dag . Groet. 😉👊😉👋🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾

 4. Jee, verhuizen? Ik schrok al. Maar een ander stel wil dat dus eventueel kopen. Mooi huis. Grote tuin. Maar wel veel voor 2 personen. Of zijn ze andere dingen van plan? Ikzelf woon in een klein appartement, want ik ben maar alleen. Ben blij met mijn kleine ruimte. Ik hoef niet veel tijd te besteden aan schoonmaken. Dat was anders in NL, waar ik wel een groot huis had. Ik denk ook wel eens aan verhuizen, omdat ik een zeer slechte relatie met mijn Spaanse buren heb. Maar als ik ga verhuizen dan kies ik toch weer voor een kleine woning.

 5. Mooi huis en zeker iets van te maken , met jouw technisch inzicht en jullie ervaring kunnen de mensen blij zijn dat jullie meegaan is wel een etentje waard.👍
  Ben benieuwd of ze het kopen,
  Succes voor hun,
  José

 6. Wat een prachtig huis al zien wij alleen de buitenkant. Daar kun je je eigen stempel op drukken en als men net zo handig is als jij dan zeker. Jij zag er al een moestuin herrijzen. Fijn dat je je hulp aanbied met het bezichtigen en het letten op eventuele gebreken. Nog een fijne donderdag.

 7. hahaha! Mij had je even aan het twijfelen gebracht: huh, al dat werk en dan gewoon 80 km verderop gaan wonen? Goed idee om met zijn vieren te gaan kijken en het huis ziet er leuk uit van buiten.

 8. Goed idee om even te kijken of het wat is, genoeg huizen in Spanje die echt verwaarloosd zijn, dit ziet er goed uit. Leuk dat jullie meegingen, uitje en zinvol voor beide partijen.

 9. Rob en Sol,
  Geweldig zoals jullie je inzetten om “nieuwkomers” te helpen met goed advies , om zo hun geluk te vinden in Galicië, want dat zal toch de belangrijkste reden zijn voor velen om zo’n avontuur aan te gaan.
  Ook voor ons zijn jullie nu ons kompas voor ons komende avontuur : leven in Galicië.

  • Hallo Wim,

   Net als jullie, hadden zij ook vragen en kwamen, net als al verschillede stellen hier op de koffie. En ja, iedereen komt min of meer om de zelfde reden naar Galicië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *