Vergunning?

Een vergunning. Zoals ik laatst al schreef willen we nog een deur (als raam) in de eetkamer. Nog steeds moet ik als het droog is even goed kijken of het kan. Volgens de buren zou het wel eens kunnen dat er voor zo’n deur, en eigenlijk ook voor die er al zit, een vergunning nodig is. Onze buren zijn aardig, dat even voorop gesteld, maar het glas is wel altijd half leeg. Er zouden er wel eens andere buren kunnen zijn die bij de gemeente gaan klikken dat we een groot nieuw raam hebben gezet. En dan zou de boze grote gemeente wel eens langs kunnen komen met een boete. Goed, even gaan vragen of we een vergunning nodig hebben voor de deur/raam wat we nu nog willen vervangen door een groter kan geen kwaad. In het gemeentehuis melden we ons aan de balie, we worden naar een kantoortje in de hoek op de tweede verdieping gestuurd. Er zit een man achter een bureau met een hoop mappen. Sol legt uit wat we willen en ik laat een foto van het huidige raam zien.

Nee geen probleem hoor, maak het raam zo je het wil hebben. Volgens de man heeft er zo te zien al eens een deur of groot raam gezeten. Ja… dat dachten wij ook al. Als of het een koning is bedanken de de eldel achtbare vriendelijk en lopen we het kantoor uit. Ultra vriendelijk blijven tegen deze figuren, je weet maar nooit waar ze nog eens voor nodig zijn. Er kan dus nog een groot raam komen in de eetkamer als ik zeker weet dat het kan als ik het aan de buitenkant goed bekeken heb.

Thuis ga ik in de eetkamer aan de slag met verven. Eerst bij de nieuwe deur. Die inham was al grijs maar moet nog een keer en nu ook gelijk dat wat ik gisteren aangesmeerd heb. Als dat klaar is ga ik toch gewoon ook de inham grijs verven waar later ook een deur komt.

Als ik met grijs klaar ben wil ik nog wat met wit gaan doen op het stuk muur bij de deur wat ik gisteren (weer) bijgewerkt heb. Wel GVD! Weer een blaas, maar nu onder de laag die ik er op gesmeerd heb en op die plaats zit ongeveer 5 mm spul. Nu ben ik het beu, dat stuk muur heb ik nu al X keer netjes gemaakt en telkens is er wat. Beitel en een grote hamer bieden uitkomst! Ik ram heel dat stuk muur kaal, als er geen oude laag meer op zit kan die ook niet reageren met een nieuwe laag.

Maar om daar een nieuwe laag op te zetten heb ik niet alles in huis, tenzij ik het met hout doe. Ik stel het Sol voor, die vindt het goed. Beetje passen en meten en ik maak er hout tegen. Morgen de bijgewerkte plekjes schuren en dan kan er grijze verf op. Afwerklatjes volgen later. 

Sol is ondertussen in de schuur bezig met het werk aan de achterwand van de inbouwkast. Die staat nu 3 keer in de witte verf en nu moeten er Delfts Blauwe servetten op. Als dat over een paar dagen klaar is moet er vernis op en is de achterwand klaar.

Dan heeft het wat ons betreft vandaag genoeg geregend voor de maand december. Heel de dag al komt het met bakken uit de lucht. We wonen hoog op 750 meter, maar blijkbaar is dat nog niet hoog genoeg en kunnen de wolken waar we in zitten nog steeds regen laten vallen. Helaas moeten er twee honden naar buiten. Dus regenjas en laarzen aan en we gaan maar.

8 reacties

 1. Hola,

  Fantatische dat jullie ook richting straatzijde van de eetkamer nog een deur/raam mogen (laten)maken. Dan kunnen als er ter zijner tijd een terras zit de beide viervoeters bij mooi weer en open deuren rondjes lopen zonder dat je ze uit hoeft te laten. Jammer van die ene muur dat die zoveel problemen geeft maar net als het spreekwoord zegt (iets aangepast) ” als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar gebeuren zoals je het opgelost hebt”. Toch nog iets oer Hollands straks in de eetkamer………Delfsblauw. Super bezig Sol.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,

  Van raam deur maken meestal geen probleem.
  Maar terras aan het huis maken zou ik toch even navragen bij gemeente.
  Mijn zwager kreeg daar nl wel problemen mee.
  Schoonheidscommissie etc.

  Groetjes, Willy

 3. Een goedemorgen, nou de regen bij jullie is een beetje afgedwaald naar hier , gelukkig deze keer niet met “bakken” , maar netjes . Ook hier wordt het denk ik een binnendagje , ga maar eens kijken wat ik kan doen . De grijze vlakken zijn netjes maar idd heel jammer dat die muur zo dwars ligt . Heel spannend hoe de achterwand staat in de kast. Vast wel weer heel mooi. Sol heeft goede ideën genoeg. Fijne dag daar en succes. Groet .👊👋🙄😅

 4. Wat een leuk idee die Delfts blauwe servetten en dan vernissen , Sol bedenkt iedere keer wat met hele eenvoudige dingen , compliment aan Sol,
  Groetjes,
  José

 5. Zo te zien word de achterkant erg mooi een leuk idee dat delfsblauw En ook fijn dat je een groter raam zonder vergunning kan plaatsen. Ik hoop voor jullie dat het vandaag weer droog is. Fijne woensdag

 6. Jullie zijn zo innovatief en geen probleem dat niet op te lossen is. Petje af. Gemeente: tja, het is Spanje, helaas weet je niet hoe de volgende ambtenaar er over denkt. Wij kregen problemen bij het gemeentehuis omdat onze NIE geprint was en we niet over een kaartje beschikten. Maak maar eens wijs dat het consulaat in Amsterdam ons met een papiertje liet vertrekken. Na 2.5 jaar wachten we er nog op, net als op een hard plastic copie van onze bewijs van residencia. (Dit laatste gaf problemen bij het aanvragen van een spaans telefoonnummer). Fijn dat het met de honden de goed kant op gaat.

  • Hallo Margriet,

   De NIE konden wij niet aanvragen op het consulaat in Amsterdam, dat moest hier gedaan worden. Met de geprinte NEI hebben wij nooit problemen gehad. We hebben nu een groen papieren kaartje wat we zelf geplastificeerd hebben.

 7. Hoi Rob ,

  Ik lees dat je je groene NIE kaartje hebt geplastificeerd…net zoals ik ook gedaan had.
  Kwamen een jaar later bij de politie om het DNI van mijn man te verlengen en ik vroeg hoelang mijn NIE geldig blijft.
  Ze hadden bij afd.vreemdelingen gezegd dat dat 5 jaar geldig bleef.
  Dus niet.. blijft altijd geldig…de politie zag mijn NIE kaartje en zei …die is niet meer geldig u mag dat helemaal niet plastificeren…ik huh.
  Ik moest weer naar Orense om de NIE te laten vervangen voor het papieren vodje.
  Tot nu toe niet gedaan. 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *