Verf Op De Muur

Voor de verandering gaan we weer gewoon verder in de keuken. Het aanrechtblad wat gisteren aan de onderkant in de vernis is gezet kan nu op zijn plaats worden geschoven. Met die 3 millimeter die ik er gisteren afzaagde gaat dat op zijn plaats schuiven net even iets makkelijker, en van de tussenruimte die er nu aan de zijkant zit zie je later niets meer. Hieronder een foto, om een beetje een indruk te krijgen. 

Na het maken van de foto heb ik alles afgedekt met karton en oude lakens en omdat het koffiezetapparaat ergens moet staan zet ik dat op een stuk plastic. Daarna zetten Sol en ik de bank op het kookeiland en maken we alles op de vloer schoon. We moeten af gaan plakken om de muren te schilderen. Ze zijn nu lichtblauw en dat vinden wij niet mooi. Het moet gebroken wit worden. Voor we de muren gaan doen zet ik eerst dat wat ik gisteren aan hout het gemonteerd in de grondverf. Daarna kunnen we aan de gang.

Ik kwast de muren in de muurverf en daarna gaat Sol eroverheen met een roller. Als de kleinste muur gedaan is gaan we gelijk verder met de grootste muur en ook daarmee zijn we zo klaar. Dan gaat Sol wat anders doen en ga ik het beton van het kookeiland in de muurverf zetten. De muur met de ramen doe ik ook gelijk. De lichtblauwe muren moeten nog een keer gedaan worden als ze helemaal droog zijn. Het blauw komt er nog een beetje doorheen. 

Omdat we niet kunnen koken en wel iets willen eten zijn we weer genoodzaakt naar het restaurant op de hoek in A Barrela te gaan. Gelukkig was het nu minder druk en konden we gelijk aanschuiven. Als we terug thuis zijn ga ik aan de verlichting in de keuken werken. We hebben lang bedacht waar we verlichting aan het plafond willen hebben en wat voor lampen we zouden willen. We nemen dezelfde lampen als in de eetkamer, want daar hebben we er nog 4 van liggen. Ze moeten alleen in de verf en die moeten we morgen kopen. Maar de aansluitpunten kan ik al wel maken. De restaurantkleding gaat uit en de werkkleding gaat weer aan en ik ga op zolder aan de gang. We willen waarschijnlijk 4 lampen hangen, van 2 lampen weten we de plaats, van de andere nog niet. Dat is een beetje afhankelijk van de twee afzuigkappen en waar dan de lampen mooi hangen. Dus ik maak aansluitingen voor 2 lampen, waarvan de lampen dus nog geverfd moeten worden.

Morgen naar het ziekenhuis, kijken wat de chirurg te vertellen heeft als ik hem wijs op de rechter liesbreuk. Daarna gaan we de keukenkastjes bij Leroy Merlin halen. De kraan voor op het aanrecht komt als het goed is morgen aan en Sol heeft bericht gehad dat de gootsteen verzonden is. Hieronder plaatjes van internet van de kraan en de gootsteen, of is het eigenlijk een wasbak?

13 reacties

 1. Hola,

  Kijk dat zijn de karweitjes die meteen heel veel effect hebben. Nu gaat het keukenbeeld steeds duidelijker worden. Dat je zo’n blauwe muur er niet meteen goed onder krijgt laat zich raden maar met muurverf kun je gelukkig meters maken.
  Heel mooi dat je ons als lezers al laat delen in de wasbak/gootsteen en de kraan keuze. Komt mij erg bekend uit van vroeger.
  Veel succes morgen bij de chirurg. Ben benieuwd of er al een datum tevoorschijn komt van de ingreep.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat hebben jullie weer hard gewerkt en wat is dat mooi die witte muur dat hij nog niet goed is zie ik niet op de telefoon maar ik geloof het meteen. De wasbak en de kraan zijn erg mooi goeie keus. Succes voor morgen. Je vader heeft er zijn eerste sinterklaas middag opzitten . Ze waren allemaal blij maar vielen gewoon in slaap. Heel aandoenlijk. Gr. Ma

 3. Nou dat geeft al een heel mooi rustig beeld met die lichte kleur verf en dan de wasbak met de antieke prachtige kraan 👍toppie!
  Succes bij de dokter,
  José

 4. Haha , een goedemorgen ! De lezers weer gerustgesteld dat je de muren een mooie rustige tint gegeven hebt , komt mooi uit dat net niet witte . Dat je nog eens een keer erover moet , had je waarschijnlijk zelf ook wel verwacht . Die blauwe kleur kan heel hardnekkig zijn . Succes met nog een keer.
  De wasbak/gootsteen is geweldig en de kraan past mooi in het geheel . Goedgekeurd 😉!
  Morgen , even vervelend , naar de chirurg . Gelukkig weet je nu waar het om gaat. Evengoed wel sterkte , uiteindelijk zijn ziekenhuizen noodzakelijk kwaad en kun je beter aan de buitenkant blijven.
  Groet . 👍👊🤗🙋‍♂️🙋‍♀️

 5. Goedemorgen,
  Het ziet er geweldig uit. Nu de muren gedaan zijn komt alles heel mooi bij elkaar en wordt het een fijne functionele keuken met een oude uitstraling. Prachtig!
  Groetjes Anja.

 6. Wat een rust stralen de muren uit en fijn dat je je gootsteen gevonden hebt en de kraan hoort daar ook echt bij prachtig allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *