Verder Waar Ik Gister Gebleven Was

Wat later uit bed vandaag omdat we laat naar bed gingen. Maar als ik verder ga waar ik gister gebleven was, gaat het lekker. Zeker, het is nog steeds een gepriegel. De plaat die hier tegen het plafond moet is niet alleen nergens recht maar er moet ook een lasdoos voor de stroom en een verlichtingspunt in komen. Een kleine 2 uur later zit het stuk dicht waar ik gister dus gestopt was.

Als ik buiten kom met Antares, zie ik de auto van de buren staan. Ik zie echter nergens buren. Antares en ik lopen de wei achter ons in. Er staan overal paaltjes in de grond om schrikdraad te spannen. Dan zie ik de buurvrouw, ze is bezig op een weilandje wat van ons is maar helemaal los van onze andere stukken ligt. Ik vraag of ik vast de draad in de wei achter ons aan de paaltjes moet spannen. Ja doe maar is het antwoord. Ik span de draad en ga met Antares terug naar binnen en ga verder aan het plafond.

Een paar plafond platen verder verder staat de buurvrouw in de wei met een hoop koeien, die er een eigen wil op na houden. 3 koeien staan nog op de oprit en willen de wei niet in. Antares en ik helpen de buurvrouw hiermee een handje. Behendig als Antares en ik te werk gaan loodsen we de koeien daar waar de buurvrouw te wil hebben. En ik sluit de draad die ik eerder gespannen heb nu helemaal af.

Nu is het tijd voor de koeien die bij ons staan, Sol heeft ze van de morgen al eten gegeven en nu doen we ze de wei in. Sol maakt daar na de stal schoon en gaat daarna verder met bellen met verschillende instanties om dingen geregeld te krijgen. Kastje en muur zal ik maar zeggen.

Ik ga lekker met het plafond, maar neem me ook voor dat het vandaag niet af hoeft. Volgens mijn ome Karel moet ik ook wel eens een dag niets doen. Dat gaat dan nu even niet, maar doe het wel op mijn gemak. Ook hier weer platen die zo precies mogelijk moeten aansluiten op de grillige vormen van de balken. Ook moet ik nog even wat aan het licht aansluit punt aanpassen wat in de volgende plaat moet komen, de pijp en de draden zijn namelijk te kort. Als dat werk gedaan is kan de laatste plaat voor vandaag er tegen.

Hieronder nog even een foto van het gezelschap wat ik heb als ik in de stal aan het zagen ben.

Prettig weekend!

7 reacties

 1. Wahw wat ziet het plafond er super uit. Het is zoals je gister en nu zegt ontzettend priegelen geweest maar het resultaat is SUPER. Komt vast mede door het toezicht van de muizen op je werk.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Ik ben helemaal trots op jou hoe je dat plafon heb gemaakt, geweldig.
  Naar die muizen moest ik wel even zoeken maar gevonden. Gr. Ma

 3. Mooi plafond, knap langs de bestaande balken verwerkt. Ziet er prima uit. Vakman!
  Alleen die muizen.. daar moet je misschien nog van af want die kunnen behoorlijk schade aan elektra aanbrengen. Zeker bij nieuwe kabels waarin weekmakers verwerkt zijn op basis van visolie of lijnzaad. Ik had hier bij melkrobots veel last van. Muizen geven vreemde storingen.
  Goed weekend!

  • Hoi Patrick,

   Bedankt voor de complimenten, moet nog wel afgewerkt worden met een latje.
   Voorlopig zitten de muizen alleen bij het koeien voer. De pallet waar dat opstaat heb ik zojuist in plastic met glasvezel ingepakt. Kunnen ze daar niet meer in.
   Nu muizen vallen/vergif, want van die storingen weet ik nog toen ik bij Hills werkte. Ook altijd vreemde dingen.

   Groeten,
   Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *