Verder Met Slopen

Gisteravond beginnen Antares en Foskie te blaffen. Er moet dus wat gaande zijn. Ik zie de buren in de stal bezig, ze komen een nieuw koetje brengen. We gaan kijken. Maar tussen de achterpoten van het koetje zie ik wat anders hangen dan iets wat later een uier wordt. Het is een stiertje en aan de kop is dat ook wel te zien. Hij ziet er mooi uit. Als het kalf is geïnstalleerd wil de buurvrouw de vorderingen van de sloop in de keuken aan de buurman laten zien. Prima hoor, laat maar even zien. 

Vandaag gaat de sloop verder. En dat wat ik met de keuken gedaan heb voel ik ook aan mijn lijf. Maar goed geen tijd voor gezeur over pijntjes. We gaan naar Chantada om een breekhamer te huren. Bij de ferreteria die ook gereedschap verhuurd vraagt de man wat ik wil gaan doen, want een grote breekhamer heeft hij op het moment niet. Ik laat een foto zien van de werkzaamheden. De kleine is genoeg zegt hij en dat denk ik eigenlijk ook. 

Thuis ga ik gelijk aan de slag. Alles weer afdekken en afplakken, ramen er uit en deze keer zet ik ook de ladder buiten zodat ik er makkelijker in en uit kan via het raam. Ik ga aan de gang met de breekhamer. Maar ook die heeft erg veel moeite om door het gesteente van het aanrecht te komen. Waar ik dacht even snel met de breekhamer het aanrecht er uit te slopen blijkt de breekhamer daar dus anders over te denken. Maar na een paar uur is er niets meer over dan puin van het aanrecht.

Nu de kast nog. Die moet even voorzichtig, want ik wil de muur waar die tegen staat zeker niet beschadigen, dat wil zeggen, beschadigen in de slaapkamer. Ik slijp eerst hier en daar sleuven in het beton om er voor te zorgen dat het makkelijker in kleine stukken breekt. Nou dat had ik dus gedacht, dat breken in kleine stukken. Zat er prikkeldraad in het aanrecht en stukken ijzer in het kookeiland, hier had men blijkbaar prikkeldraad en kippengaas over. Alles wat afbreekt blijf aan elkaar hangen door het gaas. Maar uiteindelijk is ook de kast gesloopt en weg en zijn er geen beschadigingen aan de slaapkamer kant van de muur.

Aan de linkerkant op de foto (boven) staat een kolom met daartegen een kolom van ongeveer 80 centimeter hoog. Beide zouden we graag weg hebben, maar ik heb het vermoeden dat ze deel uitmaken van de constructie van het huis. Ze blijven dus staan. Nu alles weer een beetje opruimen. zodat er in het oorlogsgebied gekookt kan worden. Het puin ruim ik morgen op. De machine hebben we ook maar gelijk teruggebracht naar Chantada.

De kleine stier die nu bij ons staat noemen wij Pavarotti. Hij gaat telkens in de voerbak staan en dan kan hij niet meer terug en begint dan met zijn opera. Hij is wel lief, houd je je hand voor zijn bek dan begint hij te zabberen en is hij weer even stil. We hebben hem al een paar keer terug gezet, maar in de voerbak staan is leuker.  

11 reacties

 1. Hola,

  Bij het zien van het sloopwerk begint het bij mij echt te kriebelen. Dat het puinhoop met zich brengt is onderdeel van het hele project en leverd voor je lijf meteen besparing op voor de sportschool. Ben wel benieuwd waar je het puin gaat laten. Door het raam het kippenhok in? Dat het lijkt op een “oorlogsgebied” klopt alleen had je geen vijand nodig om dit te veroorzaken en de wederopbouw is het doel uiteindelijk. Uit je sloopverhaal blijkt ook wel dat ze met de bouw destijds goed aan hergebruik dachten gezien de verwerking van prikkeldraad en gaas.
  Pavarotti ziet er heel schattig uit en dat hij nog wat eigenwijs is hoort erbij. Waarschijnlijk produceerd hij wel wat andere geluiden.

  Houdoe

 2. Na al dat slopen ben je nu vast helemaal gesloopt. Ik heb de foto van vandaag vergeleken met die van gisteren: tjonge jonge, wat een mega klus! Respect wat je in 2 dagen hebt gedaan. Pfew! Even dagje relaxen of gaat het puin verhuisd worden?

 3. Goedemorgen , weer superhard gewerkt zo te zien . Zou idd die kolom maar laten staan , denk ook dat het een “steun” is voor die hoek van het huis dus….afblijven !🤣.
  Van alle puin kun je misschien wel de ondergrond maken voor je toekomstig terras waar je het wel over gehad hebt .
  Heel veel succes en laat Sol je spieren goed masseren , die hebben 2 dagen veel te lijden gehad ! Of ga even een kwartiertje in je Spa , ontspannen.
  Heel veel succes .
  Groet. 👍👊🤟😂🤪🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 4. Het lijkt inderdaad op een bunker hoe kun je zoiets verzinnen maar ook dat heb je weer voor mekaar gekregen heerlijk en nu met frisse moed de nieuwe keuken opbouwen en die moed heb je!
  Dat kalfje is enig en de naam toepasselijk voor een stier ,
  Groetjes,
  José

 5. iedere dag lees ik weer met veel genoegen je verhaal, soms denk ik pfff en soms hij heeft het toch maar weer voor elkaar. Heel veel succes en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

 6. Dat is zo puin geruimd en dan passen en meten daar wordt de meeste tijd mee versleten ( een oud gezegde) weer benieuwd naar het resultaat het blijft spannend bij jullie,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *