Verder Met De Slaapkamer

Gisteravond laat naar bed, dus ook laat uit bed vandaag. Ik was namelijk bezig met het maken en bewerken van een foto die ik laatst ‘s nachts genomen heb op uitkijkpunt Pena Do Xastre. Die foto is nu klaar. Daar komt bij dat Antares om 3 uur vannacht perse wil gaan plassen. Slippers aan, broek aan, Antares een lampje om en wandelen maar. Spelen wil ze ook nog, maar daar is het iets te vroeg voor. We gaan terug naar bed! Als ik later uit bed ben en de kippen uit het nachthok wil laten, blijken ze al buiten te lopen. Vergeten dus naar binnen te doen gisteravond.

De oranje gloed links van het midden is de stad Lugo, helemaal links is net een stukje Monforte de Lemos te zien. Voor deze foto zijn 207 foto’s gebruikt.

Ik ga verder in de slaapkamer. Eerste een beetje opruimen. Daarna afplakken en een tweede laag grondverf op het plafond aanbrengen. Ik kan alleen nergens de grote roller vinden, ik weet zeker dat ik een nieuwe heb liggen. Helaas, dan maar aan de gang met een kleine roller. Eigenlijk blijkt dat beter te gaan met de grote. Er zijn dus hogere machten aan het werk geweest om mij de grote roller niet te laten vinden en me te laten werken met een kleine roller. Pas als ik klaar ben vind ik de grote roller, op een plaats waar ik al gekeken had. Morgen morgen nog wat ander schilderwerk te doen in de slaapkamer en na wat schuren in de hal.

Het gras in onze achtertuin staat ongeveer 80 centimeter hoog. Door het tijdelijk buiten werking zijn van de bosmaaier heb ik daar het gras niet gedaan. Maar Sol heeft een idee! We hebben 3 grasmaaiers op stal staan, als we die nou eens gebruiken? Ja top. Nadat de 3 overgebleven koeien bij ons in de stal gegeten hebben gaan ze de achtertuin in en daar laten we ze voor een paar uur. Dan gaan ze naar de wei. Het gras in de achtertuin is gekortwiekt, maar het ziet er uit als een kapsel van een oma die haar heeft laten doen door de 4 jarige kleindochter die kapster wil worden. Ze moeten nog eens terug dus.

Dan nu tijd om niets meer te gaan doen. Ik heb nog een boek wat gelezen moet worden.

8 reacties

 1. Wist je dat

  Verschillende fases:
  Van kalf tot koe

  Kalf:
  Het jong van een koe wordt een kalf genoemd.

  Pink:
  Een éénjarig dier wordt een pink genoemd.
  Een pink wordt gedekt of geïnsemineerd op een leeftijd van ongeveer 15 maanden.

  Vaars:
  Een koe heeft een gemiddelde draagtijd van 281 dagen.
  Na het afkalven heeft een pink een leeftijd van ongeveer 24 maanden en wordt dan een vaars genoemd. Na ongeveer 3 weken kan de vaars opnieuw gedekt of geïnsemineerd worden als de vaars tochtig wordt. Deze tochtigheid herhaalt zich elke 3 weken totdat de vaars drachtig is.

  Schot:
  Een koe van 3 jaar die nog maar 1 keer heeft gekalfd..
  Is een jaar niet drachtig geweest (doorgelopen een jaar)
  Die dan voor de tweede keer. kalft

  Koe:
  Als het dier op driejarige leeftijd voor de tweede keer heeft gekalfd, wordt het een koe genoemd.

  • Whow die foto(s) zo vreselijk geweldig ! Zelfs de start/landingsbaan van Aeroporto Santiago is te zien ! Vlg. mij vraagt dit heel veel geduld om van al die foto’s zo een prachtige te maken en nog zo duidelijk ook. Daar moet je meer mee doen ! Ben helemaal onder de indruk.
   Wat je wei betreft 😄 zet er een paar schapen in die houden het wel kort en…beter in model !
   Hele fijne Zondag , geniet van je boek en elkaar en Antares en het weer en ALLES . Groet 👊👋😅

   • Hallo Antoinette,

    Hahaha… dat op de foto waar je denk dat het de landingsbaan is (die rode puntjes) zijn de lichten die je op de windmolens ziet. Galicië is heel mooi, het is alleen jammer dat alle bergtoppen vol staan met molens.
    Los van de tijd tijdens het fotograferen, kost een foto als deze tussen de 2 en 5 uur op de computer om de uiteindelijke foto te verkrijgen.

  • Hoi Petra,

   Van een vaars had ik nog wel gehoord, maar een pink en een schot. Geen idee.
   Voor het gemak noem ik alles wat hier op de weg gaat en in de weilanden loopt toch maar gewoon koeien, al zou runderen beter zijn.
   Wikipedia laat derhalve weten dat het vrouwelijk die van de; waterbuffel, jak, eland, rendier, olifant en walvis ook koeien zijn.

 2. Wat een prachtige foto heel bijzonder die luchtspeling en helderheid in de verte de stad.
  Wat de info over de koeien betreft zeer interessant nooit geweten zo leer je iedere keer bij wat bij.
  Ga zo verder ,poco a poco, zegt de Spanjaard.
  Heel leuk en groetjes.

 3. Werkelijk een prachtige nacht foto, Rob, wat een bijzondere lucht ook. Ook interessant wat Petra schrijft, de namen had ik wel eens gehoord en nu nog onthouden😄Ik geniet ieder dag van jouw verhalen. Groetjes uit Prinsenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *