Verder Met De Keukenvloer

Ik ga maar weer vroeg beginnen want dan ben ik ook vroeg klaar. Veel meer dan in de keuken werken kan ik nu niet. Net als gisteren en eergisteren komt het met tijden met bakken uit de lucht. Gelukkig is het droog als ik de eerste cement ga aanmaken. Als die even later klaar is kan ik die op het stuk smeren waar ik gisteren het oude zeil van de vloer heb getrokken. Net als gisteren gaat het ook nu weer als van zelf, en even later maar ik de tweede batch cement aan. Voor het stukje vloer wat gedaan moet worden heb ik geen hele batch cement meer nodig. Maar ik heb nog een klein hoekje waar ook wat cement in moet. 

Onder het kookeiland zat vroeger een kastje. Daar zaten deurtjes in die in een camper van de jaren 90 niet zouden misstaan. Die deurtjes zijn weg, nee niet bij het vuil natuurlijk, en de ruimte onder het kookeiland wordt een plek waar we stookhout gaan bewaren. Veel kan er niet in, maar we denken dat het leuk staat. Dus al moeten we het hout telkens ergens anders gaan halen, de ruimte met stookhout is meer voor de show. Maar er moet dus ook een vloertje in wat gelijk wordt aan de andere vloerdelen die ik aan het storten ben.

De het stuk vloer waar ik gisteren cement op smeerde is droog en hard gemoet om op de lopen. Dat is mooi want nu kan ik er de vaatwasser op zetten. Die staat namelijk in de weg voor het werk wat ik nu wil gaan doen en voor het aansmeren van de vloer morgen. Een deel van de bestaande vloer is naast beton ook van hout. De planken zijn hard. Voor ik er morgen cement over ga smeren lijkt het me echter wel verstandig, deze kant van de planken in de smeren met rommel tegen houtworm, al zit het er niet in. Als dat gedaan is gaat er een dunne rubber lap over het hout. Als er dan cement op komt kan die niet hechten aan het hout en zo kunnen de twee materialen werken op temperatuurs- en vochtverschillen. Ik heb niet echt een idee of het nodig zal zijn, maar mij lijkt het geen verkeerd idee om het zo te doen. Wat ik ook nog maar gelijk even die is twee gaten door de (houten) vloer boren. Hier komen twee leidingen voor een eventuele radiator. Nu is het allemaal nog makkelijk te doen en dus kan het er maar vast zitten. Of er ook ooit een radiator komt is een tweede.

Als de leidingen door de vloer zitten ben ik klaar voor vandaag, al moet ik nog wel even wat cement bij gaan kopen. Gisteren en vandaag samen 4 zakken gebruikt. Ik koop er maag 10 zodat ik in ieder geval genoeg heb voor het weekend. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een mooi aanrechtblad. Bij leroy Merlin staat wat moois, maar dat hebben ze niet in de maat die we nodig hebben. Dus het wordt zoeken op internet. Waar om alles wat we nodig hebben in Valencia zit weet ik niet, maar daar kom ik een zaak tegen die hebben wat we mooi vinden en het over heel Spanje verstuurd. Sol zoekt ook even op internet en zij komt een bedrijf tegen bij Lugo waar ze ook hebben wat we mooi vinden, alleen staan er geen maten en prijzen op de website. Maar na een telefoontje blijken ze de maten te hebben die we zoeken. We willen een massief houten blad. Dat blad bestaat uit gelamineerde stukken. We willen zeker niet een vezelplaat met een laag plastic er op. Die kun je komen al wil je 6 meter aan één stuk hebben. Wij hebben een stuk nodig van 3 meter 20 uit een stuk, dat is voor het aanrecht tegen de buitenmuur. Tegen de slaapkamer muur willen we zo’n zelfde stuk alleen moet ik dat zelf op maat zaken, omdat we daarvan nu de maten nog niet weten. Het aanrechtblad van Kastanje is eigenlijk het mooist, maar dan zijn we voor twee bladen ongeveer 1200 euro kwijt. Iroko is ook mooi en ongeveer de helft van de prijs. 

De Iroko boom ken ik niet, maar volgens internet is het deze:

16 reacties

 1. Hola,

  Veel meer als wederom goed bezig kan ik even niet zo gauw verzinnen. Het ziet er allemaal al strak uit. Ik snap niet helemaal waarvoor je nu nog 10 zakken cement voor nodig denkt te hebben.
  Zoals ik gister ook al zei is de plaats van waar eigenlijk de lekkage zit altijd moeilijk vast te stellen. Het is helaas vaak dat de windrichting en kracht een grotere rol speelt dan de hoeveelheid water die valt.
  Als ik jullie was zou ik zo’n Irokoboom ook niet misstaan bij jullie in de tuin alleen vrees ik dat dan het spreekwoord: “boompje groot mannetje/vrouwtje dood” van toepassing zal zijn.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Wat die boom betreft…. nou we nemen er maar geen dan. De leggage, vandaag weer een hoog regen maar uit een andere hoek en geen lekkage. Geen haast met de reparatie. 10 zakken cement zijn voor de rest van de vloer. Hopelijk is het genoeg. Los van het stuk wat ik vandaag (zaterdag) gedaan heb moet nu voor en achter het kookeiland nog gedaan worden. Achter hoeft er niet veel op. Voor wel.

 2. Hoi Rob,
  Je bent weer goed bezigen de vloer ziet er al heel mooi uit. Wist je dat wij ook z’n aanrechtblad hebben is heel fijn je ziet er niet veel op. Succes met het bestellen. Gr. Ma

 3. De vloer ziet er al goed uit en wat een mooi houten aanrechtblad en de soort boom waar die vanaf komt is ook al zo prachtig. Ik vind dat het werk snel gaat het loopt tot nu toe allemaal zo lekker. Voor straks een goede nachtrust.

 4. Hoihoi ,weer lekker opgeschoten zo te zien. Wat een prachtige boom die Oroko . Nog nooit van gehoord. Een mooi blad , al geeft kastanje een wat warmere gloed. Helaas van de prijs krijg je dan weer kippevel. Dit ook een goede keuze.
  Slaap lekker allebei , wij gaan ook ,morgen weer een dag. Stuur je wat regen naar hier aub ? Nog steeds kurkdroog hier.
  Trustuh 😴😴🤣🙋‍♀️🙋‍♂️💤💤

  • Hallo Antoinette,

   De kastanje vonden wij ook net een tikkie mooier. We vinden altijd het duurste het mooiste, maar er zijn grenzen. Toch? Wat de regen betreft; we hebben nog niet genoeg gehad volgens de ‘deskundige’ maar van mij mag er wel wat naar andere delen van Spanje.

 5. Hee die Rob
  Ik zou uitkijken met die rubbermat het hout wekt niet meer of heel weinig
  En je cement laag ook nauwelijks de rubbermat beweegt wel als je er overloopt
  grote kans dat je cement gaar Schueren en later je tegels ook
  Ik zou gewoon een laag folie aanbrengen
  En de tegels in een flexibele lijm legen mocht je ondergrond toch wat werken
  Kun je het in de lijm opvangen en de voegen ook met flexibele voegmassa
  En stuur wat regen naar Montefrio hier valt nog steeds geen druppel
  Dit jaar weinig olijven

  Mvg Montefrio

  • Hallo Jack,

   Geen zorgen om de rubbermat. Die zal namelijk niet veel dikken zijn dan folie. Ook komt het langs de muur en daar komen straks keukenkastjes te staan. Wat de tegellijm betreft was ik al van plan iets te gebruiken war flexibel blijft. Tegelvloer in hal 3 en in de badkamer liggen met zijn koud op de broodjes van de verdiepingsvloer. Overal scheuren en in hal 3 een hoop tegel er uit. Volgende week mogen jullie een dag regen van ons hebben. Al is er hier al veel gevallen, het is nog niet genoeg.

 6. Mooi keukenblad. Heb ik ook. Ben er zeer tevreden over. Mijn vriend die boven mij woont heeft een soortement bruin-beige namaak-granieten keukenblad met allemaal spikkels. Ik vind dat helemaal niks. Hem maakt het niet uit. Maar ik word altijd tureluurs als ik dit soort aanrechten zie. Buen fin de semana. Hier is het nog steeds knalheet. Er is vorige week een tormenta geweest. De eerste dit jaar. Maar die was binnen 1 dag weer over. En in no time scheen de koperen ploert weer.

  • Hallo Marian,

   Onze buren hebben ook zo’n aanrechtblad als jouw vriend, maar dan echt. Idd, ik wordt er ook tureluurs van. Weet je wat wel een voordeel is van zo’n aanrecht? Je ziet bijna niet dat het vuil is. Kijk maar eens als er vliegen in huis zijn of je ze op het aanrecht ziet.

 7. Hallo Rob, ik hoop dat mijn reactie vandaag wel door gaat, gisteren een heel verhaal geschreven en net als ik de knop op verzenden indruk, slaat mijn laptop uit. Ik had geen zin om alles opnieuw te typen, helaas. Nu begin ik een beetje zicht te krijgen in wat je aan het doen bent, leuk. In 1984 bij de aankoop van ons 1ste nieuwbouw huis hebben wij ook zo’n keukenblad gehad, nooit spijt van gehad is altijd mooi gebleven, wel heb ik het direct na de aankoop meteen in de blanco boenwas gezet, of dat geholpen heeft??? Ok 18 jaar later zijn we naar Spanje vertrokken, maar het verhaal gaat verder, want de koper van ons huis vond de keuken niet zo mooi. Kan gebeuren, het complete blok is verhuisd naar mijn zusje en staat er nog steeds te stralen. Een aanrader dus al had je liever dat kastanje blad gehad. Nou voorlopig weer regen die wij nog niet hebben maar best wel af en toe willen, fijne zondag

  • Hallo Lady Wieser,

   We moeten bij de winkel waar we het blad gaan komen informeren wat we er het beste op kunnen doen. Op hun website zien we bladen in keukens die met vernis gedaan zijn. En ja, vervelend als je net van alles geschreven hebt en het dan fout gaat. Wij hebben het ook wel eens als de stroom uitvalt. Lastig als ik net met de blog bezig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *