Verder In De Keuken

Plan voor vandaag is de nieuwe balken van het plafond helemaal in een goedje te zetten tegen houtworm. Houtworm zit nu nog niet in het hout maar een laagje van dat spul op de balken voor de in de verf gaan kan vast geen kwaad. Daar dus mee gestart. Het is een karweitje van niks want het spul is waterdun en je kwast het er gewoon op, als alles maar onder zit.

Dan tijdens de koffie krijg ik een mail dat het gisteren bestelde potje vet vandaag al geleverd gaat worden. Mooi want dan kan de telescoop weer snel in elkaar gezet worden. Na de koffie is mijn plan om de voegen tussen de marmeren platen van het kookeiland te gaan voegen. Eerst krab ik ze helemaal schoon en trek er oude hard geworden kit uit. Als ik daar mee bezig ben blijkt de grootste marmeren plaat te bewegen. Die zit dus los en moet eerst vastgezet worden. Voorzichtig schuif ik de plaat van naar achter en ligt hem schuin van het eiland af. 

Nu kan ik de meest losse lijm verwijderen en er grote dotten montagekit op doen. Ik heb geen tegellijm, waar ik het andere stuk mee vastgezet, en ik zie geen mogelijkheid de plaat aan de onderkant helemaal goed schoon te maken. Deze plaat is erg zwaar en ik wil niet gaan hannesen met het gevolg dat de plaat breekt. Als gezegd, ik maak het allemaal zoveel mogelijk schoon en doe het met kit. Tussen de kit leg ik twee latten waar ik de plaat op kan leggen. Als de plaat goed ligt op de latten moet Sol even helpen. Ik ligt de plaat een beetje op en zij moet er dan de latjes een voor een onder vandaan halen. Met een rubber hamer tik ik de plaat voorzichtig aan. Dan is het weer tijd voor een bakkie.

Even iets anders voor ik weer in de keuken verder ga. Julio moet even gewassen worden met de speciale shampoo. Hij zit al te wachten als we aan komen, al zal hij vast niet weten wat er gaat gebeuren. 

Als bij gewassen is mag hij bij Sol op schoot in een handdoek drogen. Even later is hij van de was stress bekomen en is hij weer helemaal relaxed.

Ik ga weer verder in de keuken met het kookeiland. Nu dan toch tijd om de voegen tussen de platen onderling en tussen de platen en het houtfornuis dicht te gaan voegen. Ik maak een papje grijs voegsel aan en smeer het in alle openingen. Eerst alles aan de bovenkant en daarna rondom en aan de voorkant. De buitenranden van het fornuis worden wel warm maar niet bloedheet, dus ik hoop dat de voegen tussen de marmeren platen en het fornuis heel blijven als het deze winter aan gaat. 

Dan is het tijd om naar Chantada te gaan. Julio moet voor zijn oogjes op contre. Ik heb ook een broek waar de zoom van is losgeraakt. De broek is nog goed en ik wil het laten maken. Sol vraagt aan de vorige eigenaar van ons huis naar een kleermaker. Maar we kunnen de broek ook bij haar afgeven, dan maakt zij het. Vrijdag is de broek klaar en kunnen we die weer ophalen. Ook moeten we dan weer op controle bij de dierenarts met Julio. Alles (bijna dan) gaat hier, als mijn broek klaar is en de vorige eigenaar is niet thuis dan geeft ze hem af bij de dierenarts, kunnen we hem daar ophalen. 

Dan nu eten en met het potje ver en de telescoop aan de slag 🙂

13 reacties

 1. Hola,

  Goed gefixt met die marmeren plaat en gelukkig niet gebroken. Dat is namelijk altijd het risico als je er verticale krachten op los laat.
  Het ziet er wel heel gelikt uit het totale kookeiland.
  Mooi ook dat het speciale vet zo snel geleverd is dan zit alles tenminste nog vers in je geheugen om terug in elkaar te zetten en kun je met niet al te lange tijd de proef op de som nemen of verstoringen nu tot het verleden behoren.

  Houdoe

 2. De keuken neemt al vormen aan goed over nagedacht maar dat doe je bij alles😁
  Julio is de stres weer te boven hij ligt lekker te slapen als het maar vooruit gaat met alles , ben benieuwd wat de dierenarts er van vindt.
  Groetjes, José

 3. Wat een mooi en groot keukeneiland daar kun je inderdaad lekker op werken en ziet er weer heel netjes uit Toppie. Arm beestje is het een straf voor hem om eens in de twee dagen in bed te moeten of vind hij het niet zo erg. Hij ligt gelukkig lekker te slapen tussen de handdoeken in. Hier is er ook een bezig om zijn telescoop in elkaar aan het zetten daar heb ik geen kind meer aan. Nog een fijne onderdag samen.

  • Hola Mieke,

   Dat je nu aan je partner geen kind meer hebt komt goed uit nu binnenkort je nieuwe boek “300 jaar Wind-Watermolen Zwartenberg” bezorgd gaat worden.
   Geniet beide.

   Houdoe

  • Hallo Mieke,

   Hopelijk komt het goed met de telescoop van je man 🙂 !!!! Dat hij het niet in zijn hoofd haalt om richting de zon te kijken!!! Dan is het gelijhk de laatste keer dat hij iets gezien heeft. Er zijn speciale filters voor te koop (gebruik ik ook voor de zon).

   • Er zit een zonnefilter bij Rob dus die fout zal hij niet maken. Hij heeft een groot zwart gat gezien en de rest van de tijd was het erg bewolkt.

    Het boek is nog niet binnen Pa ben zo benieuwd

 4. Rob, dat fornuis moet toch ook een afvoer hebben ?? Maar ik zie geen schoorsteen op de foto´s.
  Hoe werkt dat want bij ons foruis is er een aansluiting aan de achterkant naar boven toe het dak op.

  Groeten Henk.

  • HAllo Henk,

   Op de foto (van bovenaf) zie je tussen het kookeiland en de muur een bank staan. Ongeveer in het midden daarvan is de vloer hoger en daar loopt de pijp die vervolgens door het dak gaat. Precies onder de bank zit in de vloer ook een schoonmaakluikje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *