Verder In De Keuken

Ik ga vandaag weer verder in de keuken tot ik niet verder kan. Spullen op. Ik ben de dag begonnen met het wer halen van de oude aansluitingen van de vaatwasser. De wateraansluiting en de afvoer zijn niet meer nodig op die plaats. Alles is weg en het gat in de vloer kan ik mooi gebruiken om later de gasleiding door te steken. We blijven op gas komen omdat electrisch niet mogelijk is bij ons. Maar een volle gasfles de trap op sjouwen heb ik ook geen zin meer in. Dus de gas aansluiting voor de fles komt onder de keuken in het stalletje. Daar voor moet ik straks spullen gaan kopen.

Ook heb ik een poging gedaan om de vloer uit te meten. Maar met een rolmaat, een waterpas en een touwtje is dat niet te doen. Ik heb er dus ook mee gestopt en koop straks een kleine laser die ik daar beter voor kan gebruiken. Wat ik nu wel weet is dat als we de vloer waterpas willen hebben de keukendeur zeker 5 centimeter korter moet worden. Dan moet ik dus bijna bukken om de keuken in te gaan. Als de vloer 5 centimeter omhoog zou gaan, dan moet Lady Wieser nog langer wachten om het eindresultaat te zien van onze keuken, want dan komt er een andere deur in met maten die meer van deze tijd zijn. 

Ik ga verder met de wand die tegen de slaapkamer muur komt. Daar moeten nog wat met hout gedaan worden waar dan de gipsplaten weer tegenaan gemaakt worden. Ook hier zit ik een beetje met een vloer die nog moet komen. Hoe ver boven de grond laat ik de balkjes stoppen. Laat ik alles maar hetzelfde houden als die ik al gedaan heb. Niet al te veel later zit bijna alles gemonteerd, ik moet nog op een plaats dwarsbalkjes monteren, maar bij gebrek aan balkjes moet ik dus stoppen. Gipsplaten maar ik er vandaag niet tegen aan omdat ik daarvoor eerst precies moet weten waar de gasleiding uit de muur gaat komen. 

Ik ruim alles op en ga nog maar eens een keer pesten met de telescoop. Helaas heeft hij vandaag weer keuren en is het effect van het schoonmaken van de contacten van korte duur geweest. Op twee verschillende laptops geeft de telescoop weer dezelfde problemen als voorheen. Ben nu aan het mailen met de leverancier van de telescoop, kijken wat zij zeggen.

Met antares ga ik de akker op, want er hangen alweer een hoop tomaten die graag geplukt willen worden. Ook paprika’s uien, pepers en courgettes kan ik oogsten. Aan de tomatenplanten is overigens wel te zien dat ze aan het einde van hun leven zijn. LAngzaam beginnen takken af te sterven, dat is ok zo bij de courgette’s, er is nog maar een van de drie die wat geeft. Maar we mogen zeker niet klagen, we hebben veel van de akker kunnen halen!

Nu even naar Ourense voor de benodigde spullen. Als ik alles in de auto heb zitten en terug naar huis rijdt kom ik zo waar in de file. Dat is de eerste keer dat ik zo lang als we in Spanje wonen we in de file komen. Net als in Nederland in de file, kies ik de verkeerde rijstrook. Gelukkig is het er wel een met nog een afslag om op een andere manier naar huis te gaan. Het is wel helemaal binnendoor en vast meer kilometers, maar stilstaan in een file heb ik een hekel aan.

13 reacties

 1. Hoi Rob,
  Als eerste , je heb weer een mooie oost.
  Was je dan niet blij met die file, haha.
  Rob ik dacht dat jullie op de aanrecht gingen koken maar zoals ik het nu begrijp komt het ongeveer op de zelfde plaas. De damens die mij gesteund hebben met mijn kies dank je wel. Ik snap het ook niet die van vorige week daar had ik geen last van maar deze wel misschient komt het dat ik ook een corona prik heb gehad. Maar nu gaat alles weer vlotjes. Gr. Ineke

  • Hola,

   Ik hoop dat mijn reactie vandaag niet al te ingewikkeld word aangezien ik net terug ben van een lezing over de ENIGMA codeer/decodeer machine. Heel veel snap ik er nog niet van maar wat ik vooral niet snap is dat er mensen zijn die ooit die machine hebben kunnen kraken er waren namelijk 71 miljoen mogelijkheden.
   Maar terug naar jou kluswerk en oogstwerk.
   Ik zou me niet al teveel druk maken over het hoogteverschil in de vloer. “Gewoon” samen een compromie sluiten en de deur de deur laten. Het is natuurlijk wel zo dat je bij een kleinere deur nu moet bukken maar met het verstrijken van de jaren komt hij toch weer op maat (ha,ha). Onze slaapkamer op de boerderij destijds had ook zo’n vloer dat je vanzelf ging rollebollen. Wij wisten dat als we in het donker liepen toevallig geen draai moesten maken aangezien je dan meteen je evenwicht kwijt was. Lekker eten klaarmaken en opeten op een iets aflopende vloer is net zo leuk en lekker. Van de laatste akkeropbrengst kun jullie weer flink gaan genieten.

   Houdoe

   • Hoi Pa,

    Over die machine heb ik al eens een docu gezien. Om in een soort code te spreken; bij een te hoge vloer is het plafond te laag. We mkunnen nu haast geen tomaten meer zien, en ik denk dat er toch nog een paar kilo van af gaat komen de volgende week.

  • Hoi Ma,

   Ik snap niet wat helemaal wat je bedoeld met dat koken. Er komt een L aanrecht voor de ramen en tegen de slaapkamer. Het niete fornuis komt ongeveer te staan waar die tagel met gastel ook stond.

 2. Hee die Rob
  Er komt steeds meer schot in de keuken
  Gaat lekker zo waarom zet je geen meterpeil op je wanden met de lazer die je nu hebt
  Altijd makkelijk
  En die 5 cm merk je weinig denk over de lengte van de keuken
  Of de deur 5 cm omhoog dat word een klus
  Het afschot is makkelijk met moppen dan loopt het water zo de keuken uit ha ha ha

  Montefrio

  • Hoi Rob, goed bezig. Bij dat afschot, moest ik gelok aan een horecakeuken denken. Dar maken ze expres een hoogteverschil in en op jet laagste punt een afvoerputje. Als je dan de vloer schrobt, veeg je met een grote wisser, zo al je vuile water de afvoer in.
   Groetjes, ook voor Sol, Anja.

  • Hallo Jack,

   Zo’n meetpeil staat al op verschillende muren om in de verschillende vertrekken zaken op een zelfde hoogte te kunnen doen. De laser die ik heb is heel nauwkeurig en werkt fijn, maar is soms net even wat te groot en onhandig. Van die 5 centimeter in de keuken gaan we aardig wat merken, misschien niet zo zeer in de keuken maar wel in de hal. dat moet namelijk een vloer worden en dan zou er 7 centimeter van de beuten deur af gaan. Alles moet onder afschot komen, das geen probleem. Maar omdat de vloer nu nergens gelijk is is het lastig het juiste punt te beginnen van waaruit is moet en wil gaan meten.

 3. Ja ik heb het gezien dat het nog wel even kan duren, maar voor mij hoeft de doorgang niet hoger met mijn 1.53 m, maar ja ik woon daar niet. Overigens begin ik zo langzamerhand wel heel nieuwsgierig te worden hoeveel tijd jullie er voor uitgetrokken hebben. Ik neem aan dat er nog wel meer gedaan moet worden dan alleen de keuken. Voor alles veel succes, maar uit je antwoord blijkt maar weer dat ik alles op de voet volg. Groetjes

  • Hallo Lady Wieser,

   Holepijk zijn we eind november een heel eind, begin december komt er namelijk een nicht van Sol met haar man en kleine van uit Alicante deze kant op. Dan is het handig als de keuken vast wat verder klaar is.

 4. Hoihoi , alles gelezen , late reactie was ergens anders druk mee . (Zie mail)
  Gaat er allemaal telkens wat beter uit zien. Kan me voorstellen dat de tomaten onderhand “ergens” uitkomen 🙃😉 . Gelukkig kun je ze ook in het dorp kwijt !
  Succes met alles en een fijn weekend !
  Groet .👍👋👊🤣🙃🙋‍♀️🙋‍♂️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *