Verboden Toegang

Het is zondag, dus ik slaap uit tot half 8. De deur van het nachthok van de kippen zet ik open, ik eet, drink koffie en zorg ervoor dat ik de zigeuners voor ben, hoef ik er ook niet mee in discussie. Als het net een beetje licht begint te worden sta ik buiten kastanjes te rapen. Ik ga systematisch te werk en loop in lijnen en raap. Ik moet eens kijken hoe met bomen te spreken om ze dat vervolgens te vragen of ze de kastanjes alleen of op bepaalde tijden kunnen laten vallen of op commando. Ik kan wel systematisch te werk gaan, maar dat doen zij zeker niet. Ze vallen over al uit de boom, ook op de plaatsen waar ik net geweest ben. Dat is dus niet de bedoeling. Na een uurtje heb ik even genoeg geraapt. Tijd voor koffie.

Na de koffie ga ik aan de bordjes beginnen die ik gisteren kocht. Ook kocht ik een staalkabel en een rood/witte ketting, die is van plastic en heb daar dus de staalkabel voor gekocht. De kabel rijg ik door de ketting. Maar eerst moeten er twee palen de grond in om de kabel ketting combinatie aan vast te maken. Het is overigens voor de afsluiting van de ingang van het bos, dat is nu met een blauw touwtje. Op de plaats waar ik de rechter paal in de grond wil hebben blijkt de grond vol te zitten met grote keien. Ongeveer een meter hoger is ons weiland. Die paal kan ook beter in het weiland de grond in, want dan kan er, volgend jaar gelijk prikkeldraad aan gezet worden als ik de weipalen vervang. De paal gaat hier wel makkelijk de grond in. Ook de linker paal is een makkie. De kabel is ook zo gedaan. Deel een is klaar. Nu borden maken.

Voor de borden moet ik eerst planken zagen waar ik de plastic borden op kan lijmen. Zaag, zaag en ik heb 3 borden. Een voor dubbele borden en 2 voor enkele borden. Ik maak eerst de dubbele klaar. Tegen de weipaal moet en ook kleine stukjes paal onder een hoek komen om het bord goed vast te zetten. Als dat bord klaar en gemonteerd is, is de eerste ingang klaar. 

Dan is het eerst tijd voor koffie en daarna een ronde kastanjes rapen. Samen met Sol gaan we weer rapen waar ik eerder op de dag ook al bezig geweest was. Nu rapen we weer een hoop. Volgens de buren kun je een Euro per kilo krijgen. Ik moet dan wel zeggen dat als dat het geval is we nu al 3 euro bij elkaar geraapt hebben. Dit is dus iets omdat we het leuk vinden. Maar ik was niet van plan te gaan ‘werken’ voor 1 euro 50 per uur. Daar komt dan nog bij dat de buren even later onze kastanjes komen keuren. Van de kilo’s die we geraapt hebben valt zeker nog een kilo af omdat het geen goed kastanjes zouden zijn. Ze zijn goed voor de varkens. In ieder geval eten wij vanavond iets met kastanjes.

Ik ga verder met de laatste bordjes. Als die klaar zijn monteer ik er een aan het begin van de oprit en een aan het begin van het koeienpad. Andere beveiligingsopties gaan we bekijken, ik wil wel iets met camera’s. Zou verboden zijn volgens de buurman. Maar dan vraag ik mij af waarom er zoveel buiten beveiligingscamera’s te koop zijn. 

Het is 4 uur en Sol wil nog een rondje gaan rijden. Ik ga snel alles opruimen en douchen. Daarna gaan we een rondje rijden van een uurtje. Als we thuiskomen ruikt het aangenaam landelijk. De buurman is met de beerput bezig. een tractor met een staafmixer er aan vast, mixt er lekker op los en de buurman rijd af en aan met de tractor en de giertank. Misschien geeft het wat minder vliegen in huis omdat het nu, voor hen, beter toeven is op het weiland.

Snap het niet helemaal, maar het is toch herfst? Wat doen die krokussen dan overal?

12 reacties

    • Hallo Fans,

      De camino’s zijn niet publico. Maar voor we poorten weg gaan zetten gaan we eerst alle uitzoeken natuurlijk. De plaatsen waar ik nu bordjes heb weg gezet zijn alleen richting onze woning. Die bij de ingang van ons bos staat bij het bospad wat ook naar een weiland gaat maar dat is ook van ons. Voor de wetten en camera’s ga ik kijken, maar er zijn ook dingen die niet mogen en een veiliger gevoel geven. Niet dat we ons onveilig voelen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *