Vensterbank En Lekkage

Vandaag ga ik al wat doen aan de afwerking van het nieuw geplaatste raam. De vensterbank is projectnummer 1 rond het raam. De afwerking die ik gemaakt heb met cement, toen ik het gat in de muur maakte, is niet helemaal waterpas. Daar gaat vandaag verandering in komen. Maar eerst ga ik opzoek naar een mooie plank die ik om ga toveren tot vensterbank. De eerste geschikte plank die ik uit de voorraad trek, blijkt bij nader inzien minder geschikt. In het midden zit iets in de plank en als ik dat schoonmaak blijkt het een gat te zijn wat alleen maar groter wordt als ik het verder schoonmaak. De plank kan ik vast nog wel eens ergens anders voor gebruiken. Ik ga op zoek naar een andere plank. Deze plank is beter en heeft, zo gezegd, een mooi figuur. De plank is een al mooi recht aan een kant en aan de andere kant heeft de plank de vorm van de boom waarvan de plank ooit deel uitmaakte. Er zit alleen een barst in waar ik wat aan moet doen. Ik maak de barst schoon, spuit er houtlijm in en zet alles met lijmklemmen en een spanband strak tegen elkaar. Later maar ik aan de onderkant van de plank ook nog een ijzer stripje wat ik er op vast zet voor de stevigheid. Verder kan ik nu niets doen aan de plank.

Om de vensterbank straks mooi waterpas vast te kunnen maken moet ik er voor zorgen dat de laag cement die ik dus eerder maakte ook waterpas is. Daar maak ik wat cement voor aan en maak de basis voor de vensterbank mooi waterpas. Als ook dat karwei gedaan is kan ik echt niets meer doen aan de vensterbank.

Als ik om een boodschap ga en even later terug ben is mijn moeder op de akker tussen de aardappelen bezig met het wieden van het onkruid. Mijn vader is mijn werk aan het keuren, maar de plank en het cement hebben de goedkeuring. Daarna gaat hij de stal aan huis die ooit woonkamer wordt op meten. Hij wil weten hoe groot de ruimte is en hoe het zit met de hoogteverschillen. Dan is het daarna tijd om wat te eten. Mijn moeder was al even klaar met het onkruid en heeft de lunch klaar gemaakt. Het weer is best dus we gaan buiten zitten.

Dan gaan we weer werken. Sol gaat shampoo en conditioner maken voor een oud collega die een bestelling geplaatst heeft. Mijn ouders gaan een wandelingetje maken en ik ga kijken of iets iets kan vinden waardoor we gister een lekkage hadden. Enige wat ik op dag kan vinden is een klein scheurtje in een stuk lood. Het was gister even heel extreem, dus wie weet kan dit op deze rare plek het probleem zijn. Ik haal een aantal dakpannen weg en met dunne rubber mat maakt ik het zo dat ik denk dat het er nu niet meer kan lekken. Daarna kunnen de pannen terug en werk ik nog wat af met kit. 

Verderop op het dak zie ik twee pannen liggen waar hoeken van af zijn. Laat ik die ook maar vervangen nu ik toch bezig ben.

Daarna tijd voor koffie, Sol niet want die heeft het te druk met het maken van de shampoo en conditioner.

10 reacties

 1. Hola,

  Rob ik voel me toch wel een beetje aangesproken. Ik kan er niks aan doen dat er geen kareitjes zijn die je aan mij kunt of wil delegeren dus kijk ik met volle belangstelling wat jij aan het doen bent. Ik keur niks omdat ik er van overtuigd ben dat het toch wel weer klasse word. Met alle karweien die er de komende jaren nog te doen zijn hier kriebelt het alleen maar bij mij. Hopelijk is de daklekkage een eenmalig iets geweest en de reparatie voldoende. Met oude huizen en daklekkages weet je het helaas nooit 100% zeker.

  Houdoe

 2. Het was weer een hele fijne dag. We hebben van alles en niks gedaan maar het was heerlijk. Ik heb ook nog een filmpje zitten kijken over een heerlijk toetje dat ga ik zeer binnenkort maken. En nu gaan we straks weer lekker eten wat Sol klaar heeft gemaakt. Gr. Ma

 3. Je weet ook van alles en kan alles, geweldig, en het wordt allemaal even mooi. “Un manitos” zoals dat hier heet. Fijne tijd met je ouders.

  • Goedenmiddag , zo te zien wordt dat een geweldige vensterbank , met 2 grondsteunen aan de zijkant kun je er ,denk ik , zelfs een zitje van maken !?
   Ik duim voor je dat het dak nu waterdicht is . Niets vervelender dan lekkage omdat je nooit precies weet waar het vandaan komt .
   Geniet nog fijn samen en zoek maar een flinke klus voor je Vader want die “kriebels” moeten weggewerkt worden.
   Groet 🤭🤣👍👋

 4. Weer veel gedaan en de plank zal straks een prachtige vensterbank worden. hopelijk is de lekkage uit de wereld geholpen, we duimen ervoor. Wat leuk om te lezen dat Sol champoo en conditioner zelf maakt. Mogen we haar geheim weten hoe ze dat doet?
  Pa je hebt vakantie hoor dus genieten van het lekker niets doen. Maar het gezegde zien werken doet werken is misschien hier van toepassing. Zelfs ma kan niet stilzitten en wied het onkruid leuk hoor. Nog een fijne vrijdagavond allemaal.

  • Hallo Mieke,

   Haha… de champoo… hoe geheim het recept is weet ik niet. Wij houden het geheim. Chemicalieën zitten er niet in, alles natuurlijke basis. Je haar wordt er beter van (sterker en groeid beter).

   (1l champoo is 24 euro en 1l conditioner is 26 euro ex verzendkosten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *