Veel Te Mooi Weer

Het belooft vandaag een dag met veel te mooi weer te worden om een hele dag in een keuken te vertoeven. Dus vandaag iets minder in de keuken dan de afgelopen dagen.

Vandaag wil ik wel de handgrepen en knopjes op de lades en kastdeurtjes monteren. Ik kijk veel YouTube filmpjes over houtbewerken. Veel van de mannen en vrouwen maken dat om iets te kunnen maken een ‘JIG’. Nou Spreek dat maar eens op zijn Amerikaans Engels uit want dan lijkt het heel wat. Vandaag heb ik 2 plankjes gemaakt met kleine balkjes er aan. Een om er voor te zorgen dat alle knopjes op de deurtjes allemaal op dezelfde plaats komen te zitten en een voor de handgreepjes voor de lades. Voor mij, en ik denk voor de meeste een houten malletje van plankjes, voor een Amerikaan een JIG. 

Nadat ik met de JIG de gaatjes geboord heb in de deurtjes kunnen de knipjes er op geschroefd worden. Ook stel ik een deurtje gelijk goed. Ik krijg het niet helemaal perfect, maar als je het niet weet dan zie je het niet. 

Nu de deurtjes gedaan zijn, is het tijd voor de lades. En ook dat is met het malletje zo gedaan.

Dan is het nu half 12 en tijd om naar Carballiño te gaan. Antares blijft thuis om op het huis te passen en Foskie moet mee. We gaan naar de trimsalon. Foskie ziet er wat verwilderd uit. Als hij bij de trimsalon is gaan wij ergens een bakkie doen. Na een kleine 2 uur knippen en scheren is Foskie klaar. We gaan hem halen en dan naar huis. 

Thuis wil Sol in de keuken aan de gang. Voor ze echter aan de gang kan moet ik eerst opruimen. Eigenlijk heb ik niets meer nodig in de keuken, dus alles kan weg. Ik laat wel wat verf staan omdat ik hier en daar nog wat bij moet werken en binnen blijft de verf beter op temperatuur. Als ik klaar ben mag Sol de keuken in.

Antares en ik gaan buiten opruimen. Ik heb afgelopen week al wat opgeruimd, maar het is mij nog te rommelig. Als we nog wat afvalhout op de brandstapel, die we waarschijnlijk nooit aansteken, hebben gegooit gaan we op de akker nog maar eens kijken of er nog wat te oogsten is. Spruitjes en een kleine broccoli. Sol is al klaar in de keuken en nu kan ik de spruiten schoonmaken…. in de nieuwe wasbak! Ideaal zo’n grote wasbak!

Als het morgen weer van dit weer is neem ik het er nog maar even van. Het was vandaag echt lekker buiten.

8 reacties

 1. Hola,

  Het zijn nu “de kersen op de taart” die in de keuken aangebracht worden. Prachtig……
  Tof ook dat je nog steeds van jullie akker kunnen oogsten en lekker eten. Dat smaakt dubbel lekker als je als voorbereiding De Wasbak hebt kunnen gebruiken.
  Je hebt gelijk dat als het morgen ook weer mooi weer is bij jullie dat je er nog maar een ontspanningsdag tegenaan gooit.
  Volgens mij zijn jullie al behoorlijk klaar voor de Kerst …..de ene dag jij naar de kapper en vandaag Foskie zo charmant mogelijk laten maken. Antaris zag er al even eerder mooi uit en wellicht dat Sol ook nog even de kapper aan doet.
  Ja als jullie allemaal zo mooi uit gaat zien dan kun je niet teveel rotzooi meer gaan maken en de laatste keukenloodjes kunnen ook nog wel even wachten denk ik dan maar!!!!!
  Maar eerlijk is eerlijk ik zou best alles eens in het echt willen zien. Maar ja het is niet anders.

  Houdoe

  Houdoe

 2. Foskie ziet er weer mooi geknipt uit. De knopjes en grepen op de kastjes en lades passen heel goed bij de rest van de keuken. De spuitjes zien er goed uit ik heb van de week spruitjes kunnen kopen bij de Carrefour alleen jammer dat ze groot zijn wij vinden de kleine spruitjes lekkerder. Geef je gelijk als het weer zo lekker is om er dan ook van te genieten. Je kunt al koken en de wasbak gebruiken dus dat is het belangrijkste.

  • Hallo Mieke , spruitjes in Spanje kun je op de markt kopen. Even goed opletten het labeltje daar moet opstaan “van Oers Holanda” , die zijn lekker en…redelijk klein. Succes en eet smakelijk. 😋😄

 3. Goedemorgen ,
  kijk dat is als je Vader zegt , ” de kers op de taart” , de knoppen en handgrepen . Past allemaal mooi bij elkaar .
  Heerlijk dat jij je weer even buiten hebt kunnen uitleven . Niets fijner dan het buitenleven ! Bovendien nog lekker wat oogsten. Heerlijk zo van de koude grond .
  Foskie is en blijft toch een heerlijke “rommelhond” geweldig , die kan weer even vooruit .
  Fijn weekend en geniet nog even lekker buiten. Hier ook even een mooie dag ertussendoor.
  Groet . 👍👊☀️🌥🙋‍♂️🙋‍♀️🤣

 4. De laatste loodjes wegen niet het zwaarst. Knopjes, handgrepen … ziet er prachtig uit allemaal.
  Spruiten zie ik zelden in Fuerteventura. Ook niet op de markt zoals ik hierboven las. Een paar jaar geleden heb ik spruiten kunnen krijgen bij de grote Spar. Gelijk gekocht, maar ik vond het geen succes. Het waren van die joekels en ze hadden niet zoveel smaak. Gelukkig heb ik een paar weken geleden toen ik in NL was bij een vriend kleine spruitjes gegeten. Heerlijk. Was echt een tractatie.

 5. Keuken klaar Antares Kerstklaar wat zal het voor Sol heerlijk zijn om eens in een opgeruimde en prachtige keuken te kunnen koken , de Kerstdis bereiden kaarsjes erbij en genieten je kunt tevreden terugkijken👍
  Fijn weekend,
  José

 6. Leuk hoor het hele huis op zijn kerstbest, ok paasbest is het maar ik vind kerstbest ook kunnen.
  Geweldig zoals het er nu uitziet van niets naar iets (bijzonders). Dat wordt met veel plezier en voor beiden een trots gevoel koken. Steeds kan je zeker in het begin met een trots gevoel in het rond kijken en denken, zo mooi dat heb ik gedaan. Ik hou niet van spruitjes maar daarom is het wel leuk dat ze uit eigen tuin komen. Eet smakelijk. Ook de hond kijkt met een trots gevoel rond, denkend wat zie ik er weer geknipt uit. Fijne avond, tot het volgend verslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *