Vaste Lijn

Gisteravond nog even een klusje. Niets bijzonders maar wel een die ik nodig acht. De trap waar ik van af viel is ere natuurlijk nog gewoon en nu alles langzaam een beetje makkelijker begint te gaan, betrap ik me er op dat ik ook weer, automatisch, gebruik maak van de trap. Het lijkt me echter beter dat er niemand meer gebruik maakt van de trap. 10 meter omlopen om op een veilige manier op hetzelfde punt uit te komen is beter. Ik heb nog wat schrikdraad paaltjes en wat touw en daarmee ga ik de trap barricaderen. De enige die er nu nog gebruik van kan maken is Antares.

We zijn het beu! Altijd moeten we bellen bij het keukenraam willen we niet halverwege een gesprek de verbinding verliezen. Voor de 4G verbinding voor internet hebben we speciale richt antennes geplaatst en dat werkt prima. Maar met je mobieltje en een richt antenne…. Zie je het al voor je?  MAar er is een oplossing. Een vaste lijn! Gelukkig hebben nog een telefoon liggen die we mee namen vanuit Nederland. Hing vroeger in de Klaverweide in Breda in de hal en nu hang ik hem weer in de hal. Ik had de telefoon in onderdelen verpakt in verhuisdozen. Van een deel wist ik waar het was, maar het andere deel? Alles dozen die ik vorige week netjes stapelde, heb ik open gehad om te kijken waar het andere deel was. Volgens de ‘wet van Bartje’ zat het stuk in de laatste door die ik opende en die doos stond niet eens in een van de stapels met dozen. Maar goed, ik heb de telefoon daarna in elkaar gezet en op de muur vastgezet. De muur waar de telefoon aan hangt moet nog netjes gemaakt worden, maar dat is voor later.

Als je staat te bellen in de hal kan het wel eens lastig zijn als het gaat over de privacy. Maar nu ik dan toch bezig ben zoek ik onze tweede telefoon ook maar even op. We besluiten dat die in het voorportaal moet komen hangen. Heeft een van ons dat iets te vertellen waarbij we niet gestoord willen worden, dan is bellen in het voorportaal de juiste plek. 

Het is nu alleen wachten op iemand van de Spaanse KPN die een kabeltje komt leggen en aansluiten 🙂

Nu ik toch aan het uitpakken ben. Tijdens het zoeken naar de telefoon onderdelen, kwam ik een door mij gemaakte artdeco lamp tegen. Die moet dus ook maar gelijk een plaatsje krijgen. Waar de lamp nu staat is niet de definitieve plek. Ik wil heb in de vensterbank van het raam wat nog geplaatst moet worden.

Sol is weer beter en verder niets te vertellen. Ik ga koken.

5 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad ” de wet van Bartje” kennen we allemaal wel eens. Er is echter een oplossing voor. Ga gewoon in de verkeerde rij staan bij kassa’s. Dat blijkt dan toch de snelste te zijn. Zoek eerst in de verkeerde doos en pak op de snelweg bij file de verkeerde baan en alles komt snel goed.
  Wel een indrukwekkende pad/trap markering die alleen voor jezelf van toepassing is. Het geeft te denken dat je jezelf zo moet waarschuwen. De oude telefoons en vintagelamp staan trouwens erg mooi.
  Succes morgen in Madrid.

  Houdoe

 2. Goedemorgen , natuurlijk al onderweg naar Madrid . Heel veel succes daar en hopelijk lukt alles en hebben jullie nog tijd om Madrid een beetje onveilig te maken en ervan te genieten.
  Het is een prachtige trap maar idd heel gevaarlijk bij nattigheid.
  Dan jullie interieur , dat wordt steeds gezelliger . Geweldig mooie lamp trouwens ,chapeau! De telefoons zijn ook heel mooi uit de “oude doos” (daarin had je gelijk moeten kijken)😁
  Fijne dag . Groet . 👊👍👋🙃

 3. Prachtig die telefoons vooral die met de houten kast is het einde en die art Deco lamp prachtig jammer ( maar natuurlijk ook begrijpelijk) dat dit alles al zolang in de dozen heeft gestaan maar langzaam komen er meer mooie dingen tevoorschijn dus altijd weer een verrassing voor ons lezers.
  Goeie reis naar Madrid is ook weer een prachtige ervaring ,wat de stad betreft natuurlijk, wie weet moet je nog eens extra teruggaan 😅.
  Geniet de dag,
  José

 4. Wat een mooie telefoons en die komen nu weer mooi van pas. Ben heel benieuwd naar de reactie van de telefoonmedewerker als hij de boel komt aansluiten. Ook de lamp is prachtig je bent echt een kunstenaar. Goede reis en terugreis en we wensen dat nu alles eindelijk op orde komt. Fijne woensdag.

 5. Wat een spullen heb jij nog. Die art deco lamp is mooi en doet
  mij aan de 50 jaren denken.

  Nu snap ik pas hoe jij bent gevallen.
  Dit is geen trap afdaling voor mensen boven de 50. Geniet in Madrid en blijf gezond.

  Ome Karel en Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *