Vandaag Niets Gedaan In En Om Het Huis

Net als vandaag was het hier gisteren ook schitterend weer. Ook ‘s nachts was het kraakhelder. Goede reden voor mij om er met de camera op uit te trekken. Als Sol, die nog in de lappenmand zit, niets meer nodig heeft en mijn thermoskan met koffie klaar is vertrek ik. Ik wilde ergens vlakbij fotograferen, maar als ik daar aankom hangt de maan nog in de weg. Ik ga eerst maar een rondje rijden, kijken of ik iets leuks tegenkom om op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat blijkt nog niet mee te vallen, ‘s nachts fotograferen is hier moeilijk! Als ik wat leuks tegenkomen is het of te donker, of er hangen hele felle lampen, of ik maak het hele dorpje wakker omdat honden niet stoppen met blaffen. Ik ben wel een mooi verlichte horreo tegen gekomen, de lamp is eigenlijk net te fel en de twee honden had ik liever stil gehad. Maar ik heb een foto.

Ik rijdt nog wat rond en kom in Chantada uit. Chantada heeft een mooi oud centrum, niet al te groot en er hangen mooie lampen. Echt mooie lampen. Als het ooit zonsverduistering is en ze doen in Chantada de straatverlichting aan, dus ook de mooie oude lampen, dan merk je van de zonsverduistering helemaal niets, zelf al komt de zon nooit meer tevoorschijn. Ook ‘s nachts heb je in Chantada een zonnebril nodig. Ik ga nog even in Castro kijken, hier hebben ze lampen in de straatverlichting zitten die ze bij de Chinees gekocht hebben, die zijn zo fel wit dat heel het zo gezellig uitziende dorpje er in ieder geval ‘s nachts niet gezellig uit ziet. 

Ik ga terug naar de plaats waar ik begon, vlakbij huis. De maan is er nu zeker weten niet meer, in ieder geval uit de weg voor de foto. Ik stel de camera op en start met het maken van foto’s waarbij ik in de eerste foto’s telkens een stukje van de voorgrond verlicht met de zaklamp. Zo maak ik 4 of 5 foto’s en daarna mag de camera het alleen verder doen. Ik ga in de auto zitten en schenk mezelf koffie in, luister naar de radio en kijk een beetje rond op internet in de hoop een oplossing te vinden voor de problemen met de telescoop.

Vandaag wat later wakker dan normaal. Al iedereen eten heeft gehad ga ik aan de foto’s beginnen die ik afgelopen nacht gemaakt heb. Het resultaat staat hier boven. Dan gaan Antares en ik een grote wandeling maken. Via het koeienpad lopen we naar de weg. Daar staan twee kalfjes van de buren die zichzelf in de penarie hebben geholpen. En dat is mooi en ik hoop dat ze zo blijven tot de buren vanavond komen. Enige tijd terug toen de kalfjes weer naar buiten mochten heeft er een een weipaal afgebroken. In de wei heb ik een stukje afgezet waar ik geen koeien wil hebben omdat ze de rand met de weg afkalven. Toen het kalf de paal sloopte riep de buurman dat hij die paal straks zou komen vervangen. Dat moet dus nog steeds gedaan worden. Maar nu hebben die twee kalfjes zichzelf achter de afrastering gewurmd en weten niet meer hoe ze er achter vandaan moeten komen. Met z’n twee hebben ze nu 5 m2 om te lopen, staan en liggen. Straks als de buren komen zal ik nog een vragen wanneer ze de paal en de afrastering komen maken.

Antares en ik wandelen verder en nemen een weggetje wat we al eens genomen hebben. Toen konden we op een gegeven moment niet verder omdat het weggetje een kolkende rivier was geworden. Nu stroomt er wat water en konden we gewoon doorlopen. Dan zie ik een oud stenen bruggetje, als ik er een foto van maak zie ik er ook een oud huis, of wat er nog van over is, staan.

We lopen verder, ik ga het water over via de brug en antares loopt door het water heen.

We vervolgen het pad en dan zie ik nog een verlaten gebouw staan, dit ziet er nog wat beter uit als het huis bij het bruggetjes, Dit moet een iets geweest zijn waar ze gebruik hebben gemaakt van het water. Dit is een plek waar ik nog een keer terug naar toe ga met de camera en zonder Antares.

We lopen nog een klein stukje verder en keren daarna om om dezelfde weg terug te kopen.

21 reacties

 1. Hola,

  Als ik zo de afspraken lees die je met de buren gemaakt hebt over het herstellen van de paaltjes komt bij mij de vraag op : bestaat er ook een Spaans woord voor “volgende week” of “volgende maand”? Of gaat alleen maar over manjana, manjana?
  Of het zicht op “opgesloten kalfjes” het oplossen door de buren zal versnellen vraag ik me af.
  De foto’s die je overdag gemaakt heb tijdens het rondje lopen met Antaris spreken me erg aan en is het zeker de moeite waard om nog eens zonder Antaris terug te gaan naar die plekken.
  Overigens ziet het er naar uit dat Antaris het HEEL erg naar de zin had.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Of er naast mañana mañana ook semana semana (week) bestaat weet ik niet. Maar mes mes (maand) zou ook van toepassing kunnen zijn. Daarom is het weiland ook door Xavier gedaan. ….en laat ze daar nou helemaal niet naar vragen.

   Antares had het idd prima naar haar zin zo een beetje dabben in het water.

 2. Hoi Rob,

  Omdat je nu niet in huis kan werken moet je toch je dag door zien te komen, gelukkig kun je in de buurt van je huis van alles ontdekken! Wat een mooie omgeving.
  Wens Sol maar veel sterkte toe en hopelijk knapt ze snel weer op.

  Groetjes Corry

  • Hallo José,

   Wat ik hier zo mooi vindt aan de natuur is dat de natuur natuur is. Dat een omgevallen boom gewoon lekker kan blijven liggen. Zal vast iets zijn wat niet alleen hier in Galicië is.

 3. Bijzonder, wat een prachtige foto’s! Wat is de natuur mooi in Galicië ! Er valt nog veel voor jullie te ontdekken! Beterschap voor Sol.

 4. Goeiedag !
  Ben blij toe dat je een dagje “niks” doet. Hebben wij tenminste prachtige foto’s .
  Wat fel-blauw dat water door die struiken en bomen , allemaal geweldig ook de nachtfoto’s .
  Toch een “vruchtbare” nacht en dag gehad . Dank je wel , was genieten.
  Beterschap voor Sol , hoop voor haar , ook voor jou , dat het wat beter gaat . Geef haar maar een extra knuffel . Groet uit een warm Estepona . 👍👊🤧🥵🙋‍♀️🙋‍♂️👋
  Morgen begint de “Marbella’s4DaysWalking”
  (Lijkt een beetje op een kloon v.d. 4daagse Nijmegen maar veel kleinschaliger ca. 2500 internat. wandelaars.)
  Er is prachtig wandelweer voorspeld dus gaat helemaal goed komen.

  • Hallo Antoinette,

   Met Sol gaat het vandaag ietsje minder slecht. Dus er zit vooruitgang in. Hopelijk is het tegen het weekend weer helemaal tip top met haar. De 4 daagse, nooi van gehoord, die in Spanje dan.

 5. Je hebt je toch goed vermaakt samen met Antares en genoten wat er bij jullie in de buurt allemaal te zien is. Allemaal weer prachtige foto’s.

 6. Hoi Rob, ook ik heb genoten van die mooie foto’s. Hele mooie omgeving, doet mij een beetje aan Oostenrijk denken in de bergen, met die rabbelende beekjes. Prima plek om te wandelen, Ik hoop dat ze snel wat opknapt dan kan jij weer aan de slag. Maar voorlopig kan je doen wat je leuk vindt, succes daar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *