Vandaag Meer Dan Gisteren

Vandaag hebben we wat meer gedaan dan gisteren. Vooral wat administratief werk. Zo moest ik mijn inschrijving bij Randstad nog afwerken en waren er nog wat andere zaken te regelen. Gelukkig is het vandaag weer zo goed als droog buiten, maar ik begrijp ook dat de sneeuw nu naar Nederland vertrokken is. Of de treinen hier in Spanje zijn blijven rijden weet ik niet. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ze in Nederland zijn blijven rijden, maar goed, daar rijden er zo weinig treinen dan moet het wel heel knap werk zijn van de NS om die ook nog uit te laten vallen met een beetje sneeuw en wind.

Tijdje terug stond er een artikel op Spanjevandaag over de milieustickers die vanaf 2023 verplicht zijn in Spanje. Voor het hele verhaal klik je het beste op deze LINK. Dan kom je op het artikel van Spanjevandaag. De sticker is verplicht in steden met een X aantal inwoners. Nu hebben wij voor Chantada en A Barrela de sticker echt niet nodig, maar in Ourense zouden we een boete kunnen krijgen als er op de sticker gecontroleerd wordt. Na het lezen van het artikel heb ik dus gelijk een sticker besteld bij DGT. Klik HIER om ook een sticker te bestellen. Kosten zijn minder dan 10 euro. Tuf je met je Nederlands kenteken door Spanje, dan heb je een vignet uit een ander land nodig, staat allemaal in het artikel van Spanjevandaag.

Vandaag bleek de sticker in de brievenbus te zitten terwijl ik ook een mail heb ontvangen dat vanwege de grote drukte de sticker later dan verwacht zou worden geleverd. Als ik de post open maak en de sticker bekijk schrik ik er een beetje van, de sticker heet het formaat van een bierviltje! De APK sticker moeten ook al op de voorruit geplakt worden en deze komt daar dan nog bij. Als de Dacia het nog 10 jaar volhoud dan ziet de voorruit er uit als de achterkant van sommige campers en caravans. Het is me overigens niet bekent of je ook ieder jaar een nieuwe sticker moet kopen. In ieder geval mogen wij nu overal weer komen met onze auto en hoeven we niet te voet verder als we aan de rand van Ourense staan.

We gaan even om een boodschap naar A Barrela en als we terug zijn gaat Sol wat doen met de paddenstoelen kweekset. Veel hoeft ze er niet aan te doen. De doos moet in een ruimte staan met een temperatuur tussen 13 en 20 graden en liefst zo donker mogelijk. Om de paar dagen moet ze wat doen om dan na 20 dagen verse paddestoelen te kunnen plukken.

Als Sol met de paddestoelen bezig is breek ik het rek af waar de keuken voorraad in heeft gestaan. Het rek is leeg en stond nu in de weg. We moeten nog even kijken waar we er een nieuwe plaats voor kunnen vinden. Maar dat komt vast goed.

23 reacties

 1. Hola,

  Ik wist niet dat een Dacia zo’n kleine voorruit had dat 2 bierviltjes je uitzicht al gaan belemmeren.
  Of is het de angst dat je straks gaat hallucineren van je eigen kweek paddestoelen?

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Op de doos van de paddestoelen staat niet dat je na gebruik niet meer mag rijden. Ik heb het lieft een voorruit waar gewoon helemaal niets op zit. Ik vind de ruitewissers al irritant.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ja, Hier was sneeuw maar eer we om boodschappen gingen was het meer en deel weg. Het heeft daarna veel geregend of natte sneeuw maar nu is alles weg. Gr. Ma

 3. Goedenavond , goed dat je overdie sticker begint , wij moeten het ook nog steeds doen . Heb trouwens nog niet (bewust) iemand met een sticker zien rijden , terwijl wij in Estepona toch meer inwoners hebben dat de 50.000. Gelukkig merk je het hier ook niet dat we zoveel inwoners hebben . Het voelt .meer als een groot dorp . Gelukkig maar.
  Zo’n paddenstoelen kweekset lijkt mij ook wel wat , lekker hoor verse . Vroeger gingen we cantarellen zoeken , die zijn lekker in een ommelet.
  Slaap lekker voor zo en (vlg.Sonja) morgen gezond weer op !
  Groet . 😴😴🤣👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Misschien zijn wij wel de enige in Galicië met een sticker in de auto 🙂 🙂 Wij ook nog geen auto gezien met een sticker.
   De paddestoelen doos staat te koop bij Leroy merlin

   • Hola.

    En mi furgoneta del trabajo ya tengo la pegatina hace casi 2 años. Ya es obligatoria en grandes ciudades como Madrid y Barcelona para ciertos barrios.
    En Ourense han retrasado la obligatoriedad hasta 2024 porque no han colocado las cámaras necesarias en las calles. Creo que Vigo tampoco hasta 2024.
    Las setas también las hay en internet.
    Saludos

 4. Hallo Rob en Sol.
  Even over die milieu sticker wij hebben idd een Nederlands kenteken en eerder al een Frans milieu sticker op de auto zitten, daar stond toen bij dat de sticker bij de auto hoort en dat je niet elk jaar een nieuwe hoeft aan te vragen,
  Succes met het kweken van de champignons.

 5. Wij moeten inderdaad ook nog een sticker bestellen ( dank voor de herinnering) we hebben een Franse en Duitse al op onze vooruit dan kan die er ook nog maar bij 🥹maar alle stickers blijven geldig tenzij je een nieuwe auto of een nieuwe voorruit nodig hebt.
  Hier ligt nog een dik pak sneeuw ❄️ zuid Limburg ziet mooi winters uit .
  José

 6. Bedankt voor de tip betr: milieustickers. Ik zag dat Puerto del Rosario, hoofdstad van het eiland Fuerteventura, niet voorkwam op de lijst van steden met 50.000 inwoners of meer. Kan kloppen. In 2022 had Puerto 42.024 inwoners. Dus hebben wij vooralsnog nergens mee te maken. Gelukkig maar, want onze auto is van vóór 2000 (oude Toyota 4×4). Als Puerto wel ZBE wordt, is het een ander verhaal. Dan moeten we een andere auto kopen.

 7. We hebben nagevraagd , omdat wij al Frankrijk en Duitsland stickers hebben hoeven we geen extra Spaanse sticker dus voor diegene die ook binnenkort met de auto reizen geen probleem👍
  Groetjes,
  José

 8. Wij leasen een auto en kregen die er al gelijk bij 2 jaar geleden. dus hoeven wij niets te ondernemen. Nu je je toch rustig moet houden is je administratie bijwerken een goed werkje alleen een saai iets. Een heel fijn weekend.

 9. Hallo Rob en Sol.

  Wat heerlijk die paddestoelen om zelf te kweken, ik heb het ook ooit eens geprobeerd maar dat is niet gelukt ook al was dat wel in een ander huis. Maar waar ik nu woon heb ik geen ruimte die aan die temperaturen voldoet, in huis is het te warm en in de schuur veel te koud, helaas.
  Om nog even op het nieuwe poezebeest terug te komen, prachtig beestje trouwens, is het hoogstwaarschijnlijk wel een poes want zo te zien is het een schildpadpoes en dat zijn bijna altijd poezen. Volgens Wikipedia is maar een op de 3000 een kater, dus hopelijk is ze gesteriliseerd!

  Groetjes Corry

  • Hallo Corry,

   Sol zij ook al dat het een poes is. Volgens haar heeft een kater nooit meer dan 2 kleuren en deze blijkt er 3 te hebben, een pootje een net een beetje wit. Ik ga wel even zoeken op schildpaddenpoes

 10. Wat een reacties op de betreffende sticker, ik wist wel dat als je er 1 had voor Frankrijk je er geen 1 voor Spanje hoeft te hebben.
  Ik ben wel heel nieuwsgierig naar je paddenstoelen. Mijn 1ste reactie is/was ach wat leuk, vervolgens vroeg ik me af hoe komt hij daar nou aan? Ja leuk dus, vertel het mij maar als je dat wil doen. En voor hoeveel zit er in zo’n doos? Waar kan je dat kopen? Ik heb er nog nooit van gehoord dat je dat ergens kan kopen. Maar ik weet ook niet alles. Fijn weekend.

 11. Ik ben met de auto-papieren naar het postkantoor gegaan en kreeg de passende sticker. kan me niet herinneren er iets voor te hebben betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *