Vandaag 15 Uur 41

Vandaag een jaar geleden reden we om 4 uur in de ochtend weg bij het hotel in Bordeaux. Triester weer konden we niet hebben om naar Spanje te rijden. Bar en boos weer als we de grens met Spanje passeren. Eigenlijk hebben we heel de reis minder plezierig weer gehad. Als we om 15 uur 41 parkeren op de binnenplaats van de boerderij en hebben we de eindbestemming bereikt en kan het Spaanse avontuur echt van start.

Wil je nog even teruglezen, klik dan hier.

Nu zijn we een jaar verder met verbouwen, koeien, honden, buren, de bosmaaier, zaken die niet kloppen, de nodige ritten naar Lugo, bezoek van deze en gene waaronder de ambassadeur en niet te vergeten de nodige liters verse melk. 

Maar nog niet alles is geregeld. Zo hebben we vandaag te horen gekregen dat alles omtrent de stukken grond, die nog niet helemaal van ons zijn de rechter een uitspraak gedaan heeft en dat we nu dus de koop af kunnen ronden. Voor wie het even niet weet. Wij kochten alles van 2 personen, met een persoon is alles afgerond op een heel klein stukje na en de andere persoon is geestelijk gehandicapt en heeft een tante die de zaken voor hem regelt. De rechter moet naar de verkoop kijken zodat de tante bijvoorbeeld niet met het geld aan de haal gaat. Dit alles gaat buiten ons om een heeft tijd nodig. Maar binnen nu een enkele dag…of weken moet het geregeld zijn.

Vandaag dan. Nou we doen niet zo veel. Meeste werk wat ik gedaan heb is de vaatwasser inruimen en aanzetten. Sol zoekt nog een beetje naar haar paspoort in de hobbykamer en dan is het tijd om naar Chantada te gaan. We gaan vieren dat we hier een jaar zijn. We gaan uit eten. Daarna willen we twee relaxfauteuils gaan kopen. In de winkel staat van alles, electrisch of met de hand. Ik probeer alle stoelen even en de meeste zitten wel lekker, maar ze zijn ook aardig aan de prijs. Maar in een folder ziet Sol er een staan, die niet electrisch is en die we wel mooi vinden. Helaas heeft de winkel deze nu niet in huis. Of hij er 2 moet laten komen. Doe eerst maar 1 en dan willen we die testen of hij geschikt is voor ons. Nog geen stoelen dus.

Ook moeten we nog even naar de Galichip. Onze internet provider. Hij denkt dat we dom zijn en ik ga dus maar een domme vraag stellen. Vorige week nog waren ‘ze’ met de antennes bezig, net als in september en november. Dus ik wil weten hoe het nu is met de antennes en of ze klaar zijn. Oei! Nu is meneer op zijn tenen getrapt. Vorige week zou ik ook door de technische dienst geweld worden. Niet dus. Daar begint meneer nu over, nu hebben die het gedaan. Maakt niet uit, ik wil alleen weten hoe ik van het Galichip contract af kom. We hoeven alleen de SIM kaart maar in te leveren. We gaan weg, ik zeg hem maar geen gedag meer, na een jaar gezeik met het hem heb ik daar geen zin meer in.

Morgen gaan we weer aan het werk, wat we gaan doen weet ik nog niet. Maar ik denk nog even verder zoeken naar een paspoort en wat maaien met de bosmaaier….. al moet ik ook nog een ventilator in de eetkamer ophangen. Misschien dat eerst maar doen.

En net als in de post van vandaag een jaar geleden, ook vandaag geen foto.

9 reacties

 1. Hola,

  Oei, Oei, ……..na het verjaardagdiner omdat jullie het eerste jaar Frean erop hebben zitten komt al vrij snel daarna frustatie naar boven bij Galachip. Niet leuk om zo het 2-de jaar in te gaan maar uiteraard is het wel te begrijpen na, zoals je zegt, “een jaar gezeik”. We gaan er maar vanuit dat het geen graadmeter is voor de toekomst voor wat dan ook. Mooi dat de afronding van de aankoop van de rest van de grond nu ook op het punt staat afgerond te worden.
  Succes ook met het afronden van de paspoort zoektocht en afhandeling schade aan de auto.
  O ja ik vergeet nog dat ik gister zei dat we mee zouden “feesten”…..wij geen diner maar koffie met gebak met kennissen (ook lekker hoor)

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol, Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad en lekker hebben gegeten je vader herkende het restaurant niet ( maar die is ook wat ouder) haha. Op naar het komende nieuwe jaar en veel geluk en gezondheid. Gr. Ma

 3. Goedemorgen , vandaag de echte start van jullie 2e jaar !
  Heel veel succes met alles wat nog in de planning staat , hoop dat het voorspoedig gaat en het lekker opschiet. Alhoewel daar altijd wel wat valt te knutselen en te “werken” .
  ☄Deze “vuurbol” gemist van de week , was echt mooi voor je geweest . Van Zuid naar Noord over Spanje .
  Voor vandaag een fijne dag ,hoop dat het pp gevonden wordt !
  Groet .👋👍

 4. Wij vinden dat jullie een groot compliment verdienen en felicitaties van wat jullie dit afgelopen eerste jaar in Spanje hebben bereikt. Chapeau en veel succes en woongenot voor jullie in de toekomst.

  Ome Karel en Marianne

 5. Ja Rob er schijnt een sateliet naar beneden te zijn gekomen en die gaf een lange lijn over Spanje aan net zoiets als een komeet. Veel succes en plezier met de start van het tweede jaar en jullie zullen denk er wel iets moois van maken zo wie zo al met het huis. Nog een fijne dag verder ook al is het al ver in de middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *