Vanalles

Van het weilandje wat we vorig jaar bij gekocht hebben is het plan dat dat een soort van tuin moet worden. Er moeten fruitbomen in komen We denken dat we hier ook een kleine kas op willen bouwen, er moet tussen de bomen door moet het een gazon worden. Misschien maken we ook een vijven en omdat het afloopt is het misschien ook leuk om er terrassen op te maken zodat we ook vlakke stukken creëren. Ik zie mezelf al appels plukken als Sol er met de grasmaaier het gras kort houdt. Fantaseren mag, toch? Wanneer het allemaal klaar is is niet te zeggen. Wat wel te zeggen is is als we er nooit iets aan doen het een weiland met varens blijft. De koeien van de buren lopen er wel eens, maar omdat er telkens zoveel varens staan willen die koeien er liever niet lopen. Als het straks een mooi gazon is willen ze dat vast wel, maar er komt straks geen koe meer op!

Vanaf de oprit is er een kleine ingang en die is niet groot genoeg voor een tractor. Er is een ingang, groot genoeg voor een tractor, maar die is met een weiland van een buurman. Aan de andere kant is gewoon een weiland van ons en de afscheiding is een lelijke keien muur. In die muur ga ik vandaag een gat maken wat groot genoeg is om met een tractor door te kunnen. Samen met Antares ga ik aan de slag. Ik haal keinen uit de muur en leg ze op een stapel en af en toe gooi ik een kleine kei een eind weg voor Antares zodat zij wat te zoeken heeft. Er zijn keien bij die lijken heel wat maar blijken bijna niets te wegen, er zijn kleinere bij en daar blijk ik me aan te vertillen, die rol ik dus weg. Een uurtje later is Antares moe van het rennen, zit het gat in de muur en heb ik koffie verdient.

Het weiland moet worden bewerkt op verschillende manieren, omploegen en dat soort zaken. Xavier wil dat wel voor ons doen, hij weet wat er gedaan moet worden en heeft er de machines voor. We hebben erover gedacht om het aan de buren te vragen, maar dan ben ik 104 jaar oud als ik,  zo als ik me voorstel, appels pluk als Sol het gras maait. Xavier wil het wel doen als hij een keer tijd heeft. 

Ik ben weer begonnen aan een nieuwe lamp. Allemaal van mooie stukken hout die over zijn of die ik gevonden heb. Ik denk dat ik deze lamp ‘Boslicht’ ga noemen. Om een en ander in elkaar te laten passen heb ik een frees nodig voor de bovenfrees. Een die ik niet heb en dus besteld heb. Frezen kunnen erg duur zijn, deze was in een set van twee 25 euro. Talen we zeggen dat ik om ongelukken te voorkomen ze al weg heb gegooid. De volgende frees die ik koop kost gewoon weer 50 euro. Leven gevaarlijk! Op een andere manier is het me gelukt te maken wat ik wil. Hier op de foto vast een voorproefje van de lamp.

Xavier zou vandaag even langs komen, niet voor het weilandje wat tuin gaat worden maar voor een weiland wat wij hebben wat grenst aan zijn akker. Toe Xavier en ik er een nieuw hek weg hebben gezet, hebben we het er ook over gehad dat wij het misschien best wel zouden willen verkopen, de buren zetten de koeien er hooguit eens per jaar op, het is dus helemaal verwilderd. Sol en ik hebben het er nog eens over gehad en deze week hebben wij uitgerekend wat het volgens ons zou moeten kosten. Daar hebben we dus over gesproken. Ook is er nog een stuk weiland wat we zouden willen verkopen. Stel je een weiland voor  van 4000 m2, waarvan de helft van iemand is en de andere helft van ons, daarom zouden we van ons deel af willen, maar we weten niet van wie het andere stuk is om het eventueel aan te bieden. Van Xavier weten we nu van wie het is, dus kunnen we eens gaan informeren. 

Als Xavier naar huis is ga ik iets maken voor de katten. Er is niet veel om te spelen en te klimmen in de kooi waar ze nog in moeten verblijven. Bij de Chinees kunnen we wel iets kopen, maar dan heb je 2 planken op een paal met bekleding voor 30 euro. Dan maak ik zelf wel iets. Goed, mijn katten speelparadijs heeft dan maar een plank, maar ze zijn er net zo blij mee als een duur ding van de Chinees.

18 reacties

 1. Hola,

  Ik zie het al helemaal voor me Sol op een grasmaaier. Als jou veronderstelling trouwens zou kloppen dat de buurman pas over “eeuwige” tijd zou komen ploegen en jij 104 jaar bent om appels te rapen terwijl Sol dan, inmiddels dan ook al in de 90, dan voorbij raast dan denk ik dat jullie je dan met rollators verplaatsen.
  Het verhaal van Sonja 2 over grensverschillen tussen percelen van jullie en haar vader krijgt dus al snel een vervolg nu jullie zelf al op de ruilverkavelingstour gaan.
  Gelijk hebben jullie trouwens want wat heb je aan stukken grond waar niets mee gebeurt of onlogisch voor jullie liggen.

  Houdoe,

  • Hoi PA,

   Sol is dan 100 als ik 104 ben. Voor Sol nemen we dan een graasmaaier waar je achter moet lopen, gewoon zo’n hand maaier vast aan een rolator.

   Wat de percelen betreft, dat staat helemaal los van de vader van Sonja. Ik zeg ook nergens dat die stukken iets met elkaar te maken hebben. Ook gaan we met de vader van Sonja geen ruilverkaveling doen. We gaan helaal niets ruilen. Volgens hem klopt er iets met met de gegevens van het kadaster en daar gaan we naar kijken.

   • Hola,

    Ik zeg ook nergens dat het grondverhaal van Sonja haar vader iets met ruilverkaveling te maken heeft. Ruilverkaveling slaat alleen maar op het gesprek met Xavier en een ander stuk waar jullie wellicht voor open staan om er iets mee te doen.
    Het slaat eigenlijk er alleen maar op dat je als grootgrondbezitters ook andere dingen aan je hoofd hebt dan op de akker of in de keuken werken etc.
    Allemaal toppie want het houdt je hoofd fris.

    Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Ik moest wel even goed kijken van die die lamp, ik wist eerst niet wat dat groene was maar ik ben benieuwd als hij klaar is. Bij ons stond in het krantje van het kruitvat een leuk kartone huisje en een tv tje voor katten . Maar met die plank zullen ze echt veel plezier hebben. Vandaag was het hier prachtig weer morgen wordt het weer wat kouder. Gr. Ma

 3. Goedemorgen met deze nieuwe week.
  Wat heerlijk hè , zo fantaseren over hoe je het zou “willen” hebben op je weilanden. 😉Bovendien het kost niets !
  Je begint met een nieuwe lamp , dit is een prachtig begin , hoop dat het groen goed blijft. Maar…hoe is het met je vorige lamp ? Was die klaar? Heb ik wat gemist?
  Geweldig weer dat speeltje voor de katjes kunnen ze zich uitleven op weer wat anders.
  Veel succes voor vandaag weer.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🤔👊👋
  p.s. we hebben afgelopen week ons hondje (15.5 jr.) moeten laten inslapen .
  ’t Is stil in huis.🥲

 4. Dromen kan altijd de plannen uitvoeren is een tweede en naar een doel toe werken geeft altijd moed om door te gaan.
  De katten hebben plezier in hun huisje hoewel Julio is minder actief zo te zien hij heeft wat meer tijd nodig .
  Antoinnette het is verdrietig om een hondje na 15.5 jaar te moeten missen dan is het idd. stil in huis
  je moet eraan wennen , beste wensen,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *