Vandaag ga ik het laatste stukje op de akker netjes maken, zodat al het onkruid in ieder geval een paar dagen weg is. Eerst alles met de schoffel en daarna met de antieke 5 tand die ik afgelopen week ook al van stal gehaald heb. Op zich ben ik met een iets meer dan een uurtje klaar, maar dan moet het stukje waar de aardbeien staan nog gedaan worden. Helaas moet ik dat op mijn knieën doen omdat er van net een tunnel overheen staat. De aardbeien plantjes doen het nog en er hangt zowaar één half rode aardbei aan een van de plantjes. Als alles gedaan is herk ik het meeste vuil op hopen wat dan eerst even uit mag drogen in de zon voor ik het afvoer. Dan is het nu tijd voor koffie!

Langs de rand van de akker, begint het gras en ander spul ook weer hoog te worden. Dat moet ik dus even met de bosmaaier bewerken. Ik moet wel voorzichtig doen zodat ik niet de zonnebloemen om maai. De paar die aan die kant staan zijn nu ongeveer een meter hoog en hebben al een knop. Als de rand netjes is moet er nog een stuk gedaan worden, al moet ik zeggen dat de wilde bloemen in verschillende kleuren wel mooi staan. Om het mezelf wat makkelijker te maken en de wilde bloemen te laten staan maai ik alleen daar waar ik ook werkelijk moet kunnen lopen. Dus langs de rand van de akker, bij de telescoop en een pad naar de zitkuil en het stuk er voor. De rest  mag blijven staan. Het gaat lekker en even later is het weer tijd voor koffie. 

Als ik verder ga moet ik eerst een ander mes op de bosmaaier zetten om de laatste rand langs de akker en bij het pomphuisje te kunnen maaien. Als het mes er op zit en ik de bos maaier start gaat die aan en stopt er mee. Benzine? Er zit nog in maar laat ik er maar wat bij doen. De bosmaaier is niet meer aangegaan, ook niet na schoonmaak van de bougie en carburateur. De kettingzaag en de oude bosmaaier hebben een ander model bougie. Maar wat bij wel opvalt is dat als ik een andere  bougie aansluit ik een vonk krijg bij het starten. Met de bougie van de bosmaaier zelf niet. Nou lekker dan! Winkels zijn net dicht en zeker weten dat ze in A Barrela geen bougie hebben die ik zoek. Wachten tot 4 uur is geen optie. Dus moet er nog een keer een pensionado van stal gehaald worden. De oude bosmaaier! Eerst haal ik de carburateur helemaal uit elkaar en maak alles schoon. Daarna gaat de oude Chineesche bosmaaier de veel duurdere bosmaaier uit Zweden een poepie laten ruiken!  

De laatste stukken die gedaan moeten worden doe ik dus met de oude vriend en we zijn eigenlijk zo klaar.

Als alles even later opgeruimd is, wil ik toch nog even naar de nieuwe bosmaaier kijken. Op een donkere plek is te zien dat de bougie wel vonkt, maar niet op de goede plaats. Na een grondige schoonmaakbeurt van de bougie doet ook de nieuwe bosmaaier het weer. Als we komende week een keer in Chantada zijn, koop ik toch maar gelijk een of twee reserve bougies.

8 reacties

 1. Hoi Rob,
  Goed dat je de oude niet weg heb gegooit, wie wat bewaard die heeft wat.maar zoals ik begrijp is het weer goed weer. Hier in zeeland is een tornado geweest zag er wel heel indrukwekkend uit maar de gevolgen zijn niet zo mooi. Gr. Ma

 2. Hola,

  Zo zie je maar vandaag “van je (oude) vrienden moet je het hebben”. Nieuwe bosmaaier even gedwongen rust, oude even uit zijn rust maar nog actief genoeg kennelijk en tussen jou koffiepauzes door ook weer rust/tevreden omdat wat kort moest ook kort is.

  Houdoe

 3. De aardappels doen het goed, ze staan bijna in bloei, ik wilde dat ik die kon oogsten, de kleine aardappeltjes lekker bakken met schil, een carbonaadje en een salade erbij, heerlijk. Warmte en vocht moet een aardappel hebben.
  Gr. Carla Diris

 4. Om ergenis en vertraging tegen te gaan heb ook altijd van alles in reserve, ook de messen en schijven van de bosmaaier en niet te vergeten dat beschermkapje bij de moer van de bosmaaier die verslijt daar waar je moer aan draait en dan kun je ook niet meer verder. Sucses ik ga morgen ook weer een stukje maaien. Groeten vanaf de kust.

 5. Hoihoi , het was dus weer een enerverende werkzame dag. Geweldig die wilde bloemenpracht en fijn dat je het zoveel mogelijk laat staan . Volgend jaar nog meer bloemen .
  Fijne dag. Groet . 👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

 6. Wilde bloemenpracht is mooi en staat ook gezellig Je kunt ze na de bloei kortwieken. Fijn dat het oudje het nog wilde doen en je hebt kunnen doen wat je wilde doen. Het was weer een werkzame dag voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *