Van Ruilen Komt Huilen

Gisteravond vertelde de buurvrouw dat vandaag het jongste kalf, wat nu een paar weken bij ons in de stal staat, naar buiten mag. Als ik TV zit te kijken hoor ik wat gerommel buiten. Aha… het kalf wordt buiten gezet. Ik ga naar buiten en Sol gaat mee. Het is altijd heel erg leuk om te zien hoe gek zo’n dier doet als het min of meer vrij gelaten wordt. Ook vinden de buren het wel handig als wij even meehelpen. We moeten dat op strategische plaatsen gaan staan zodat het kalf wel naar de wei gaat en niet ergens anders naar toe. Maar de buren vertellen dat ze het later vandaag pas doen. Ik vertel de buren over de stenen en de trap die ik daar mee aan het maken ben. De buurvrouw wil weten hoe ik de stenen, die zeker 80kg wegen, daar gekregen heb. Ik zeg met hulp van boven. Het duurt even voor ook de buurvrouw in de lach schiet. Zij gaan en wij gaan koffie drinken.

Als we aan de koffie zitten gaat de deurbel. Ik ga kijken en daar staat buurman Xavier. De buurman waar ik twee weken terug een hek mee heb gezet. Hij heeft de “Pallet Destructor” bij. Hij heeft op het blog gelezen dat ik een stapel pallets gekocht heb en weet ook wat de bedoeling is met de pallets. Ik wist al dat ik de het apparaat mocht lenen, maar ik hoef er niet eens om te vragen. Ik krijg even uitleg hoe het ding te gebruiken, we maken nog een praatje en Xavier gaat weer. Ik ga weer naar binnen en neem de laatste slok koffie.

Sol wil ook nog twee extra planken tegen de muur in de hobbykamer. Ik ga gereedschap pakken om dat in orde te gaan maken. Aftekenen, boren beugels tegen de muur en planken zaken. Om het netjes in de hoek aan te laten sluiten moet er nog een schuine kant aan gemaakt worden. De muren staan niet haaks op elkaar. Nog een keer aftekenen, zaken en klaar. Ze kan het vol tassen, alleen niet te zwaar.

Het is nog steeds erg mooi weer en morgen is dat volgens de app misschien wel niet meer zo. Ik ga ergens in een wei wat liggen lezen. Maar van lezen wordt het slapen 🙂 De wei ziet er wel fleurig uit moet ik zeggen. Staan er in de andere weilanden paardenbloemen, staan er hier wilde hyacinten, mooie paarse. Hier en daar staan er in de andere weilanden ook wel een paar, maar hier staat het vol.

Ik ga toch maar vast wat met de pallets doen. Met het apparaat heel ik behendig de planken van twee pallets af. Deze 2 vormen de basis voor het tafelblad. Ik lijm de pallets in de lengte tegen elkaar en zorg ervoor dat ze niet meer loskomen, nu ik ze nog niet aan elkaar kan schroeven. Met de planken die er afgekomen zijn ga ik het tafelblad maken door de planken in verband terug te timmeren aan de twee pallets. Als ik net begin komt Manuel aan rijden. 

Van Manuel kochten we vorig jaar een weilandje waar nu wilde hyacinten in staan. Er is een probleem. Iets met de belasting. Wacht even, ik haal Sol. Manuel vertelt dat hij belasting moet betalen over de verkoop van de wei die wij kochten. Tot zover geen probleem, maar nu blijkt dat hij ook belasting moet betalen over een stuk wat wij helemaal niet van hem kochten maar van de vorige eigenaar. Vroeger is hier nogal wat over een weer geruild met stukken grond zonder dat allemaal goed te noteren. Het is dus een rommeltje! Van ruilen komt huilen, blijkt dus ook naar jaren uit te komen. Het ruilen is namelijk vele 10 tallen jaren geleden allemaal gedaan. Maar nu ziet de belastingdienst dus dat wij val alles kochten en die hebben het blijkbaar nog in de boeken staan met eigenaars die allang geen eigenaars meer waren. Voor ons is er verder niets aan de hand. Al gaan we morgen wel even bij een registratiekantoor langs om te vragen of het allemaal wel goed zit. Manuel gaat weer. Wij kijken even later of we iets van papieren hebben we hem misschien mee zouden kunnen helpen. 

Nu hebben we zin in een ijsje. Op naar naar het pompstation. Als we terug zijn ga ik verder aan het tafelblad. Ik wil het in elkaar hebben zodat het in zijn geheel naar binnen kan want de regen is in aantocht, zo te zien aan de dikke wolken die over de bergen aan komen.

Maar na even door timmeren en zagen is het blad klaar. Natuurlijk moet ik er nog met een schuurmachine overheen. Maar dat is voor komende week.

Het kalf… dat heeft heel de dag binnen gestaan. Misschien morgen.

6 reacties

 1. Hoi Rob,
  Nu maak je mij toch nieuwsgierig, waar moet dat tafel blad komen? Ik dacht eigenlijk dat je een bed er van ging maken. Ik ben benieuwd. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   In de zitkuil, waar ik de trap aan het maken ben, moet kunstgras komen en daar komt de tafel te staan. Als de tafel staat bouwen we de partytent op en dan zitten we buiten droog of in schaduw. Bed moet ook nog

 2. Hola,

  Ik hoop dat je niet naakt aan het zonnen geweest bent met met je viooltjes achtige kont waarover je het laatst had. De prachtige wilde hyacinten zouden er spontaan van flauwvallen of van kleur verschieten.
  Kennelijk geen geduld om te wachten tot de pallets droog zijn om verwerkt te worden in de timmerfabriek !
  En dan het ruilen en tuitelen van grond. Grappig om te horen zolang jullie maar niet persoonlijk aangesproken worden voor nabetalingen.

  Houdoe

  • Goedemorgen , begin de dag met een lach , dan komt het alleaal goed !
   Geweldig zo’n wei met wile hyacinten , niets aan doen , heb je elk Voorjaar weer plezier van . Lekker genieten dat is een verplichting in het leven.
   Zo te zien wordt het een mooie tafel , een paar poten eronder , schuren , paar keer waterbeits en hij kan tegen weer en wind ! (Voor dat laatste zou ik hem wel even vast zetten 😄)
   Sol an weer mooi verder haar “atelier” inrichten , zodat ze alles bij de hand heeft.
   Zo leuk om te zien hoe jullie het huis en vooral de inhoud laten groeien tot een stukje eigen ! Chapeau ! Een fijne Maandag.
   Hier nog een mooie zonnige dag , morgen ook weer een minder zonnige en dus bewolkt . Maar dat is voor morgen . “Pluk de dag !”
   Groet . 😊👊👋

   • Hallo Antoinette en Ben,

    De Hyacinten gaan we ook niets aan doen. Zier el veel te mooi uit dat groen gras met paarse en witte bloempjes. Wat de tafel betreft… Als die straks weg kan waaien danb is er van Spanje ook niets meer over. Veel te zwaar.

  • Hoi Pa,

   Naakt zonnen gaat hier niet. Ik heb soms het idee dat iedereen hier met een verrekijker op de loer ligt hahaha. De pallets, nu de tuintafel voorrang krijgt maakt het niet zo veel uit of het allemaal kurk droog is. Had ik ze wel gebruikt voor een bed dan wel omdat er een matras op moet.
   De belasting is niet ons probleem, dat mogen ‘ze’ zelf uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *