Van Lego Kun Je Alles Maken…

Lego? Ja, maar eerst de keuken. In de keuken moest ik nog de schoprand maken onder de kastjes. Dat werkje waar ik gister van Antares niet aan mocht beginnen omdat er gespeeld moest worden. Daarom vandaag als eerste aan de schoprand beginnen. 

Bij de keukenkastjes zitten klemmetjes die aan de schoprand vast moeten worden gezet en wel zo dat je de klemmetjes op de pootjes van de kastjes kan zetten. Bij de kastjes tegen de buitenmuur is dat lastig en niet gedoen. In Brabant, en waarschijnlijk ergens anders in Nederland ook, zeggen we; ag ut nie mir wit doeg ut mee kit. De Nederlanders zullen wel weten wat er staat, voor de Hollanders hier de vertaling; als je het niet meer weet, gebruik je kit 😉 Dat heb ik dus ook gedaan. Vast klikken met de beugeltjes gaat niet, vastschroeven ook niet, dus dan met kit.

De schoprand onder de kastjes links en rechts van het fornuis kan er wel gewoon geklikt worden. Onder het fornuis had misschien ook netjes geweest, maar volgens de handleiding moet het open blijven. Dus daarom niets onder het fornuis. Als de randen klaar zijn heb ik nog een klein beetjes voegwerk. Ook moet ik nog schade in de slaapkamer herstellen die ik veroorzaakt heb met het hangen van de radiator in de keuken. Ik maak daarom meer dan genoeg voeg middel aan en doe het laatste beetje voegwerk in de keuken en smeer daarna de gaten dicht op de slaapkamer met het overige voermiddel.

Als alles opgeruimd is is het tijd voor wat anders. 

Van Lego kun je alles maken. Maar van pallets ook!

We hebben hier al heel wat pallets gebruikt en verbruikt. Was het eerst om een vloer te leggen in de schuur om al onze inboedel nog in dozen hoger en droog weg te zetten in de schuur. Hebben we ook al een logeerbed van pallets gemaakt, we hebben een trekkar waar ik makkelijk mee op pad kan als ik met de bosmaaier en heel de rambam aan het werk ga. Een werktafel van pallets hebben we ook al gehad. We hebben een tuintafel gemaakt van pallets en nu heb ik nog een tafeltje gemaakt.

Bij de telescoop ligt een pallet waar ik altijd een gammel campingtafeltje op zet. Nou ja, op zet? Ik buig te poortje wat uit elkaar zodat ze net tussen de planken van de pallet door zakken. Doe ik dat niet dan doet het tafeltje het zelf, maar dan altijd aan een kant.

Tijd om aan dat gehannes wat te gaan doen. Er moet een nieuwe tafel komen! Van een pallet haal ik wat planken los en maak ze daarna weer vast maar nu met minder tussenruimte. Het stuk pallet waar nu geen planken meer zitten zaak ik af. Dit wordt het tafelblad. Van delen van andere pallets die we nog hebben liggen, maak ik poten en maak die aan het tafelblad vast. Het geheel verstevig ik en schroef het daarna vast op de pallet die altijd al naast de telescoop ligt. Met de tuinstoel heb ik hetzelfde probleem als met het campingtafeltje. Daarvan schiet ook wel eens een poot tussen de ruimte tussen de planken van de pallet door. Van planken van weer een andere pallet zaag ik stroken die tussen de planken van de pallet komen. Zo is er geen ruimte meer voor de poten van de tuinstoel om doorheen te schieten. 

Ik heb nu een mooi buiten kantoor voor als ik met de telescoop aan de gang ga 🙂

Nog even een katten foto. Terra wil graag gangen.

14 reacties

 1. Hola,

  Kan alleen maar zeggen je buiten office ziet er prachtig en gevaarloos uit.
  Ik wwet niet of de bank die op een van de foto’s staat stevig genoeg voor publiek bij de sterrenwacht anders moet je daar ook nog iets op verzinnen.
  Ik denk dat Terra wel haar eigen gang(en) gaat maar ook hangen wel leuk vind.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja de bank op de foto kan gebrukt worden door eventueel publiek. Ben ook wel blij met bij office. Nu nog iets er overheen met een ronddraaiend koepel als dak en ik heb een echte sterrenwacht.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Het is weer een scheet van een foto, en je buiten kantoor ziet er heel degelijk uit nu nog een paar schuif laden er in en je bent helemaal klaar.gr. ma

 3. Goedenmorgen , keurig afgewerkt die onderkant van de kastjes ! Heb je de zijkanten bij het fornuis ook gedaan ? Anders hebben de muizen een prachtig onderkomen !! Er hoeft er maar 1 de plek te vinden 🤭.
  Wat een geweldige office “midden” in het weiland ! Groot gelijk dat je het wat steviger wou hebben. Je spullen zullen er maar afvallen !!
  Haha die Terra , katten vinden altijd superplekjes uit . Zo leuk dat koppie vragend of het wel mag ?!
  Succes met verdere “kratten-ontwerpen” , altijd handig en idd je plantenbed had je nog niet genoemd.
  Fijne Woensdag , de week straks weer doormidden . Hier vandaag een 🌞-dagje 20° is beloofd . 😂
  Groet . 👍👊🤣🙋🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Nee de zijkanten tegen het fornuis zijn niet dicht. Ook aan de achterkant boven bij het fornuis is ruimte. Dat moet voor de warmte afvoer. En muizen die komen niet in de keuken. Daar hebben we katten voor toch.
   Ik ben zeker blij met mijn kreatie bij de telescoop. Ooit nog een keer een laag beits er over en het is ook regen bestendig.

 4. Klus keuken weer geklaard en buiten terras met werkplek, natuurlijk ook voor je koffie pauze 😁,
  goed opgelost , weer een leuk kiekje van Terra ze kiest duidelijk voor het overzicht.
  José

  • Hallo José,

   Zeker, zo had ik het nog niet bekeken. Op de telescoop paal zitten stopcontacten, de koffie zet apparaat kan dus mee naar buiten als ik op de akker of met de telescoopp bezig ben 🙂

 5. Ja helemaal leuk Rob, al dat klussen in en om het huis, waar pallets al niet goed voor zijn, zeker bij het karretje moest ik wel ff lachen…..misschien een randje erom heen zetten zodat je spullen er onderweg niet afvallen……….en hoe heerlijk als je bij jullie poes mag zijn…………happy day

  • Hallo Aad,

   De foto van de kar is er een toen ik hem net gemaakt had. Daarna is er een rand om gekomen en iets waar ik de stang van de bosmaaier in kan leggen. Maar die foto vond ik gister nit.

 6. Zo weer een aantal klussen gedaan en je buitenkantoor heeft nu wel een chic kantoormeubel hoor. Leuk die foto van een hangende poes. Hier hebben we weer sinds een aantal weken weer eens buiten koffie kunnen drinken, heerlijk is dat. Maar als we Spanje vandaag moeten geloven kan er nog echt winterweer komen dus moeten we het maar gewoon afwachten en ondergaan.Nog een leuke woensdag verder.

  • Hallo Mieke,

   Gekke poes! We komen ze op wel meer vreemde plekken tegen of in vreemde posities. Gistere sprong ze van af een muurtje boven op Antares die voorbij liep. Gewoon om te spelen en om Antares te pesten 😉

   Ik heb het ook gelezen op spanjevandaag. Dat weer is hier al zo’n beetje. Het is koud en het regend zo nu en dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *