Van Huiswerk Naar Thuiswerk

Op het werk gaat alles lekker makkelijk vandaag. Na ook tijd te hebben gehad voor wat kleine reparaties was ik ook 3 kwartier eerder klaar dan einde werktijd. Tijd om naar huis te gaan dus. 

De afgelopen weken heb ik niet heel veel meer gedaan dan werken en tijdens de siësta huiswerk gemaakt en de lesstof van de PRL cursus doorgenomen. Van het huiswerk ga ik nu door naar het thuiswerk. Dat thuiswerk is iets wat op het moment een beetje achterstallig is. Er is werk op de akker, die moet verder voorbereid worden om plantjes te gaan planten. Ook moet er wat aan de tuin gedaan worden en er zijn plaatsen waar het gras erg hoog staat.

Als eerste ga ik als ik thuis ben in de tuin aan de gang. Hier moet ik rond de fruitbomen het onkruid weghalen. Iets wat ik vandaag bij alle bomen niet klaar krijg. Maar rondom 3 bomen is het nu netjes. Als alle bomen gedaan zijn moet het wat gelijk geharkt worden en moeten er de meest grote stenen uit gehaald worden. Daarna kan er gras gezaaid worden.

De tuin is leuk, maar de akker is belangrijker. Het stuk dat door de buren in gebruik is, kijk ik helemaal niet naar om. Dat is voor hen om het netjes te houden. De rest moeten we wel zelf netjes houden. Op het stuk waar we, hopelijk morgen, van alles gaan planten, moet het onkruid zo veel mogelijk weg. Met de 5 tand ploeg ik alles om, zodat het onkruid los komt te liggen en uit kan drogen in de zon. 

Er is echter een stuk waar ik even bij de buren navraag moet doen. De buurman heeft met de machines achter de tractor de akker klaargemaakt. Een tijd later heeft hij met de tractor en de aardappelpootmachine de aardappelen gepoot. Het gekke is nu dat over heel de lengte waar aardappelen staan, en waar de tractor met machine gereden heeft, ontzettend veel gras op komt. De aardappelen doen het ook goed, daar niet van. Maar het lijkt er op of er met de aardappelen ook gras gezaaid is. Door de aardappelen kan het niet komen, want dat zijn de aardappelen die we over hadden.

Als alles op de akker naar wens is en Sol en ik weer een bak aardbeien hebben geplukt, ga ik aan de gang met de bosmaaier. Het gras staat langs de kanten van de akker en op de plek waar het zwembad weer moet komen staan er hoog. Daar moet ik dus even korte metten mee maken.

Er is een stuk waar ik met de bosmaaier niets doe. Er zit daar een hoop plastic in de grond en andere troep. Ik heb daar afgelopen jaar afval stro uit de stal gedumpt en er ook koeien poep over gedaan en daarna wat zwarte grond. Vorig jaar was het nog niet een groot succes. Dit jaar wel. Het staat vol met planten met een hoop paarse bloemen, er staan plantjes met witte bloemen en zo nog meer, het is een mix van van alles wat wild is. Het is er druk met bijen en andere insecten, dus dat stukje ‘natuur’ laten we voor wat het is.

13 reacties

 1. Hola,

  Vandaag heb jij dus o.a. kapper gespeeld rondom jullie fruitbomen. Ziet er netjes uit.
  Ondanks dat wij, zeker vandaag, meer zon en temperatuur hebben dan jullie (+ 5 graden met jullie) zijn wij toch jalours op jullie aardbeien. Die smaken immers puur natuur en lekker. Hier zien ze wel mooi uit maar smaken naar echt water.
  Prachtig hoe de wildbloemen rand bij de zwembad/campeerplaats eruit ziet. Echt puur natuur.
  Als boeren hier dergelijke randen rond hun akkers maken/hebben krijgen ze er subsudie voor. Dat verwacht ik bij jullie niet maar genieten is zo ie zo een hoop waard.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Hopelijk zijn er nog wat aardbeien als jullie in het na jaar komen. Ik zal de beide burgemeester kandidaten vragen of ik ook wat financiële steun kan krijgen voor bloemen. Van wie ik dan geld krijg die krijgt mijn stem hahaha

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat zien die bloemen er mooi uit. We hadden laatst van de postcodeloterij ook een prijsje een zakje met wilde bloemenzaad dat had ik al voor jullie apart gelegd. En ik zag wel dat de 5tand weer goed zijn best heeft gedaan. Je had weer heel hard gewerkt. Groetjes uit het zonnige noorde. Gr. Ma

 3. Probleem is opgelost. Yahoo besloot om mij onbekende redenen de stukken naar spam te sturen. Ook las ik vandaag je bijdrage aan Spanje Vandaag.

 4. Goedenmorgen. Je “vrije tijd” heel nuttig besteed , heerlijk om te zien dat het zoveel netter lijkt ook. Wel heel veel werk , wees zuinig op je rug met dat soort werk. Wat geweldig al die bloemen die nu spontaan gaan groeien en bloeien , geeft toch echt een Voorjaars – gevoel . Hier in Almelo ook veel bloeiende bermen , staat zo mooi , wordt je echt vrolijk van .
  Fijne Maandag nieuwe start van de week , nieuwe kansen om het mooi en vruchtbaar te maken. Heb er plezier in samen.
  Gaat je planten/kruidenbed goed ?
  De poezenfamilie nu ook naar buiten of kan dat niet , lopen ze dan weg denk je ?
  Groet.😆😁👊👍🤣🙋‍♀️🙋‍♂️

  • Hallo Antoinette,

   Vrijetijd…. Vrij en tijd…. Van alle twee heb ik niet zo veel. Maar als het achterstallig onderhoud gedaan is weer wel. Komt allemaal goed. En met mijn rug ook hoor.

  • Hallo Renée,

   Met de katten hebben we een hoop werk. Sol moet ze 3 keer per dag behandelen. Maar het is aan de beterende hand. Als het goed is kunnen we er zondag 3 drie kwijt.

 5. Mooi, dat is voor jullie wat minder zorg. Een groot hart voor dieren hebben is dikwijls veel werk maar daar krijg je ook veel voor terug. Fijne dag nog, Renée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *