Van Alles

Gisteravond tot laat in de nacht bezig geweest met mijn telescoop. Helaas blijkt deze morgen dat het gekozen deepsky object net ergens anders ligt in de hemel dan mijn software dacht. Een bult met foto’s, die allemaal gelukt zijn maar waar niet opstaat wat ik wil. Thats life, zou een ex collega gezegd hebben.

Picture saved with settings embedded.

Omdat we dus laat naar bed gingen ook wat later uit bed. Ik ga gelijk schilderen. En als ik daar een paar uur later mee klaar ben, staat alles in de grondverf wat ik in de grondverf wil hebben. Sol gaat ondertussen ook verder waar ze gister gebleven was.

De buren staan aan de deur met een schaaltje vers gevangen vis voor Sol. De buurman is gister gaan vissen en heeft blijkbaar genoeg gevangen om Sol ook te voorzien van vis. De buurman wil met mij even op de akker kijken. Gister heb ik er namelijk planten uitgetrokken, vraag me niet welke, maar volgens mij een kool soort, Als daar een bloem in komt vormt er zich geen kool en kun je de plant er net zo goed uitrekken. Ik had er 6 met bloem. De buurman legt uit hoe het komt en als ik het goed begrijp heeft het te maken met het moment waarop het plantje bij de teler gezaaid is in combinatie met de stand van de maan. Toen ook hier de plantjes de grond in gingen en ook zaden, wat dat ook telkens op een moment dat er wat was met de maan. Volgens de buurman staat alles er verder goed bij. Als het kan moet ik vanavond wel weer wat onkruid wieden. en morgenochtend, als het niet gaat regenen, de boel water geven behalve de aardappelen.

Op mijn knieën ga ik over de akker om ongewenste plantjes onder de bladeren van de gewenste plantjes vandaan te halen. Het is echter 26 graden en de zon brand aardig! Erg lang houd ik het dus niet vol. Ook moet er nog even wat gedaan worden met de bosmaaier aan de kanten van de oprit. Als ik daar mee klaar ben en de boel wil gaan opruimen hoor ik in de verte al gedonder. Niet veel later ben ik in de stromende regen aan het werk. Lekker! en dat bedoel ik ook als lekker. Ik ga lekker door tot ik helemaal nat ben.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *