Van Alles Wat

Uitslapen kan ik niet, dus toch maar gewoon vroeg uit bed en wat gaan doen. Geen grote dingen in de keuken, maar wel wat kleine zaken. De lampen die ik gisteren in de verf heb gezet zijn klaar om te worden opgehangen. Omdat iedereen nog op een oor ligt kan ik op mijn gemak lampen hangen zonder dat iemand last heeft van en en ik last heb van anderen.

De lampen hangen was zo gedaan en nu hebben we dus 4 lampen hangen in plaats van fittingen.

De dubbele afzuigkap heeft nog geen afvoer. We hebben de afzuigkap al een keer moeten gebruiken en dus ruikt het op zolder nu als of er brand is geweest. Afgelopen zaterdag heb ik nog van die flexibele aluminium slang gekocht en die heb ik vandaag aangesloten op de afzuigkap. In de isolatie tegen het dak heb ik een gat gemaakt en de slangen daardoor gestoken. Gebruiken we de afzuigkap nu dan wordt de rook boven de isolatie tegen de onderkant van de dakpannen naar buiten geblazen.

Onze voordeur onderaan de trap sluit niet goed meer. De slotplaat (?) is stuk en daardoor sluit de deur niet meer. Het is een slotplaat van aluminium en is wat van afgebroken. Even bij de ferreteria gaan kijken of zij wat hebben liggen. Nu hebben we een mooie nieuwe slotplaat van RVS. Ik heb hem wel een beetje aan moeten passen, maar dat wist ik toen ik hem kocht. We hebben nu weer een deur die goed sluit en goed op slot kan.

Omdat we visite hebben, heb ik de keuken leeg moeten ruimen met alles wat ik er aan gereedschap had staan. Dat heb ik allemaal zomaar weg gezet in mijn gereedschapshok. Gevolg; je kan er je kont niet keren. Dat is nu weer anders. alles is weer opgeruimd en staat netjes op zijn plaats.

Als ik klaar ben met opruimen is ook iedereen klaar om naar Chantada te gaan. Ik moet me even omkleden en dan kunnen we gaan. De visite moet naar de winkel om voor ons te kunnen koken. Voor de naar de supermarkt gaan voor boodschappen laten we eerst in een restaurant een dagmenu voor ons klaar maken. Daarna de boodschappen en naar huis.

12 reacties

 1. Hola,

  De lampen staan mooi ook al zien wij als bloglezers natuurlijk niet het totaal.
  De tijd zal het leren dat je gevonden oplossing voor de afzuiging van de beide afzuigkappen boven de isolatie en onder de pannen voldoende effect heeft om de lucht buiten te houden.
  Zoveel koks in huis en dan toch dagmenu’s scoren het moet niet gekker worden.
  Mijn werk als de goed heiligman zit er op en dus iedereen gelukkig. Het verzorginghuis, de dementerenden, het personeel en ikzelf natuurlijk ook. Nu reeds reservering gehad voor volgend jaar.
  Veel plezier met z’n allen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Je kan ook niet niks doen maar gelukkig geen grote karwijen en geniet maar als ze voor jullie aan het koken zijn. Je vader heeft vandaag voor het laatst voor Sint gespeeld en het was weer erg aandoenlijk. De kleren kunnen weer voor een jaar de kast in. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen .
  De lampen staan mooi , laat het zo maar 😉. Zijn geweldig !
  Je handen zullen wel kriebelen nu je niet veel kunt doen . Maar is ook goed voor je , even een pas op de plaats .
  Geniet nog van het samen zijn , zo vaak komt het niet voor . Eet smakelijk !😋😋
  Fijne dag .
  Groet.🙋‍♂️🙋‍♀️👍👊👋
  De lampen staan ook zo heel mooi , eigenlijk zou je het zo kunnen laten .
  Vlg. mij blijven je handen en hoofd kriebelen nu je mi der kunt doen , maar ook gezellig weer even wat anders . De kleine prinses geeft ook afleiding genoeg . Antares is ook erg trouw en de hele dag bezig zijn is ook heel vermoeiend als je gewend bent je gang te kunnen gaan. Wel super lief vind ik , juist ook omdat hij geen kindjes gewend is .
  Geniet nog fijn samen , zo vaak gebeurt het niet .
  Hele fijne dag en eet smakelijk weer 😋😋.
  Groet . 🙋‍♂️🙋‍♀️👍👊👋

 4. Haha , dacht dat m’n antwoord verdwenen was maar…..
  Je ziet niet dubbel hoor , hier weer eens een fout
  Dikke knuffel voor Antares omdat hij zo goed oppast. 🐾🐾

  • Hallo Antoinette,

   Ik dacht even denkt ze nou echt dat ik 8 lampen heb opgehangen 🙂
   Het is idd lastig dat ik nu niet zo veel kan doen. Ben dat niet gewend zo. Moet dus even wennen aan het feit dat ik ook een beetje vakantie heb

 5. De lampen komen mooi tot hun recht weer een karweitje af. Het lijkt me wel moeilijk voor je omdat je altijd druk bezig bent om nu niet zoveel te kunnen doen maar het is wel gezellig bij jullie en dat lees je tussen de regels door. geniet er nog maar even van om zo samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *