Van Alles Wat

Gisteravond was het weer helder. Voordat het donker was heb ik de telescoop al weer opgesteld. Nu niet om de komeet nog eens te fotograferen, maar wat anders. Ik ga weer lekker dit aangekleed naar buiten en de kou zal me een worst wezen. Maar als alles loopt en de laptop ook weet berichten via Telegram naar mijn telefoon stuurt als er wat fout gaat is het tijd om terug naar binnen te gaan. Alles loopt, dus buiten ben ik niet meer nodig. Op de computer binnen kan ik namelijk op de laptop buiten inloggen en meekijken of dingen doen. Ik ga TV kijken en werp af en toe een blik op de laptop en de telescoop. Het gaat, na een goed begin, minder goed dan gehoopt. Ik denk dat het komt door de wind, die is aangetrokken en de telescoop vangt best veel wind. Na een tijdje bakt de telescoop er niets meer van dus kan ik hem naar beter afbreken en opruimen. Volgens mij moet er toch nog een ‘iets’ mis zijn.

Vandaag slapen we uit en doen we of het zondag is. Als ik alles op tv gezien heb wat ik wil zien ga ik wat aan de keukenkastjes doen met de glazen deurtjes. Ik die kastjes zit een witte plank en dat is eigenlijk niet zo mooi. Daarom hebben we daar voor glasplaatjes gekocht. In ieder kastje komen er twee. Dus kastjes leeg, deurtjes er af geklikt en de glasplaatjes gemonteerd en daarna het deurtje terug en de spullen er weer terug in.

Koffie.

Dan ga ik in de ruimte die ooit bijkeuken moet worden zoeken naar keukenspullen die nog ingepakt zijn. Nadeel is wel dat ik in alle dozen moet kijken. Ik kom een doos tegen met keukenspullen, onder andere de cakevormen. Bij de Chinees hebben we al een keer een nieuwe cakevorm gekocht. Maar ik zoek eigenlijk een doos met nieuwe schaaltjes en schalen. Die hebben we van mijn ouders een paar jaar terug gekregen. Ze zijn nog nieuw en de kleuren passen mooi bij de keuken, blauw, grijs en blauw-groenig. Als ik alle dozen weer min of meer netjes terug heb gezet heb ik de schalen nog steeds niet. Totdat ik in de laatste doos kijken. He he… eindelijk de schalen zijn te recht.

Nu alle cakevormen terecht zijn besluit sol dat ze een cake gaat bakken. Vroeger maakte we één cake. Maar nu we zo’n grote oven hebben maakt Sol genoeg beslag om maar gelijk 3 caken te bakken 🙂 Lekker hoor! Laten we zeggen dat we geen avondeten meer hoeven.

Als Sol met bakken in de weer is, ga ik kijken of ik nog iets aan de telescoop kan doen. Ik heb namelijk een vermoede. En het is de enige plaats waar ik nog niets aan gedaan heb. Daar blijkt ook het euvel te zitten. Op een bewegend deel zit speling, daarom had ik zo veel last van de wind. Om het kort te houden; die speling is nu weg. Hopelijk morgen of overmorgen nog een keer een heldere avond en nacht om te testen.

12 reacties

 1. Hola,

  Wat zijn mensen toch “domme” wezens. Met een file op de weg voor je altijd de verkeerde rij, voor de kassa in de winkel altijd de verkeerde rij, bij een lot kopen altijd het verkeerde lot en zoals jij nu vandaag altijd bij de verkeerde dozen beginnen. Waarom niet gewoon bedenken welke rij en welke doos eerst en dan juist het tegenovergestelde doen. Maar ja bij mij lukt ook die methode vrijwel nooit dus heb je aan bovenstaande ook niets denk ik. Jammer dat je die speling ergens op je asjes van de telescoop (of iets anders) niet eerder ontdekt hebt maar het komt goed zeg je dus op naar de volgende keer. Jij bent al helemaal weerbestendig en de rest komt vanzelf. Keukenkastjes zien er trouwens erg mooi uit.

  Houdoe

   • Goedemiddag , geweldig dat je probleem met de telescoop nu opgelost is . Heb je (heel misschien) nog een glimp kunnen opvangen van de Planetoïde die langs de aarde scheerde ? Dat zou pas echt geweldig zijn , toch !?
    De glasplaatjes in de keukenkastjes maken het nu wel echt af hoor . Het staat geweldig !
    Denken jullie wel een beetje aan de calorietjes met al die heerlijke cake 😋😉🤣?
    Stelletje snoeperds !
    Groet . 😂👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️😋👋

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat je de schalen gevonden heb, ik wist het al niet meer. De keukenkastjes zien er goed uit. Heb je de andere kastjes al. Het zal bij jullie wel lekker hebben geroken met al die cakes. Gr. Ma

 3. De kastjes zien er prachtig uit met die glazen deurtjes krijg je een speels effect 👍
  Altijd is er weer oorzaak als iets niet functioneert , jij vindt het toch maar weer 👍
  José

 4. Hopelijk zijn nu echt alle euvels met de telescoop opgelost en krijg je mooie plaatjes van kometen en sterren. Prachtig die kastjes met de nieuwe glasplaten ziet er mooi uit en zien we Sol nu ook in de deurtjes? Een gezellige vrijdag en dan van het weekend gaan genieten

 5. Heel, heel mooi zijn de kastjes maar ik ben niet de enige die het zegt, ook leuk dat Sol er in weerspiegelt, uiteindelijk is het haar terrein, neem ik aan. Ik heb tenminste nog niet gehoord dat jij aan het koken was. Ach je moet maar zo denken je hebt andere kwaliteiten. Niet te veel cake eten want dan blijft er voor de block lezers niets over. Fijne avond

  • Hallo Lady Wieser,

   Haha… haar terrein. Nee hoor. Zij heeft van mij leren koken. En ik heb dat weer geleerd van een Surinaamse ex collega die me een kookboekje gaf en er bij zei dat ik mijn fantasie er bij moest gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *