Van Alles Een Beetje

Als eerste ga ik vandaag het hout wat we buiten hebben liggen opruimen. Dat hout was nat en heeft een paar dagen in de zon en wind liggen drogen. Ik pak ook vast een volgende lading nattig hout wat ik te drogen ga leggen. Dat leg ik deze keer niet buiten omdat er regen op komst is. In het tuingereedschap hok is plaats genoeg.

Als ik klaar ben met het hout ga ik op de akker verder met het vullen van het gister gemaakte tuinbed. Ik ga daarmee door tot ik net geen last krijg van mijn rug. Als is het iedere dag wat doe is het bed eind van de week vol met grond. 

Tijd voor koffie en internet. We zoeken nog eens verder op jobsites. Maar er staat niets nieuws tussen. Wel staat er een bij voor een storings en onderhoudsmonteur in een slachthuis in Chantada. Dat is lekker dicht bij. Maar als ik de advertentie door leest dan heb ik daar niet veel zin in. Alleen middagdiensten. En als ik de eisen lees dan moet ik afgestudeerd zijn op een universiteit of zo. 

Thuis overigens ook nog werk genoeg. Zo moet mijn gereedschapshok maar weer eens opgeruimd worden. Deze keer niet omdat ik niet alles terug op zijn plaats heb gezet maar ook omdat er wel een katten binnen gaan die het leuk vinden op de bak pluggen om te gooien en er daarna een bak spijkers door mengen. Maar alles is weer netjes! 

Als alles in mijn hok aan kant is ga ik in de keuken wat doen. Dat wil zeggen ik haal een stuk aanrechtblad weg en ga dat schuren. Het gaat om het stuk wat ik begin dit jaar heb verlengt. Dat stuk aanrechtblad moet nog steeds afgewerkt worden. Buiten het blad netjes geschuurd en er daarna binnen, op de bovenverdieping van de stal een laagje lak op gezet. Als het droog is kan het licht opgeschuurd worden en kan de volgende laag er op. En dat moet zo nog 2 of 3 keer.

Ik wil als het even kan vandaag ook de radiator die we in Nederland kochten in de keuken op gaan hangen. Ik zet de radiator even op blokken om te kijken hoe hoog hij moet komen hangen en om de plaats van de beugels af te tekenen. Vervelende is alleen dat op de plaats waar de beugels op de muur vast moeten komen er geen hout achter de gipsplaat zit. En omdat zo’n radiator nu al wat weegt en dat zeker doen met een hoop water er in, moet ik wat verzinnen om het geheel stevig vast te maken. Ik moet het allemaal even goed uit meten, maar ik denk dat als ik met een lange boor door de tegels en de gipsplaat ga en daarna door de muur er achter dat ik in de kast van de slaapkamer uit kom. Dan kan ik wat maken om de radiator stevig op te hangen in de keuken. 

De foto hieronder is van NGC 2067. Het is een reflectienevel in de constellatie Orion. Voor deze foto heb ik 60 foto’s genomen elk van 180 seconde, 56 kon gebruiken. Met software stapel ik die en zo krijg je een totale belichtingstijd van 2 uur en 48 minuten. Daarna moet er nog een hoop gedaan worden om er onderstaande foto van te maken.

NGC 2067 Klik er op voor een groter formaat

12 reacties

 1. Hola,

  Zouden de katten je een beetje aan het pesten zijn of houden ze gewoon van een uitdaging richting jou. Dus voortaan geen open bakjes of potjes meer. Het is wel een hele klus je tuinbed vol krijgen. Heb je trouwens die opmerking van kippenstront gelezen. Dat klopt dat is een heel scherpe soort van uitwerpselen. Foto van die nevel is ook weer erg mooi.

  Houdoe

  • Hallo Lady Wieser,

   Opruimen hoort er ook bij, al neem ik me telkesn voor alles op te ruimen als ik het gebruikt heb. Maar dat lukt dus niet altijd en de katten helpen gewoon een handje om de zooi nog groter te maken 🙂

 2. Hola buenas tardes ,
  Pfff allereerst even over je weer geweldige foto . Vind het zo knap dat je dat kunt . Er is daarboven , heel ver weg , heel veel te doen en jij laat ons daarvan meegenieten . Dank , dank
  Nog even over je ” tuinbed” , doe er niet te veel kippenmest door , dat gaat n.l. broeien . Gewoon halverwege 1 laag goed door mengen en dan de rest van de grond erop . Veel succes en goed dat je het “met beleid” aan het vullen bent .
  Gossie nu het aanrechtblad er weer af is , lijkt het alsof we maanden terug gaan. Wordt vast weer heel erg mooi .
  Geniet van jullie “poezenbeesten “! 🤣. Happy Valentine voor jullie ! 💞
  Groet . 🤣👍👊🙋‍♀️🙎‍♂️😅👋

  • Hallo Antoinette,

   Nou graag gedaan hoor die foto. En dan moet je weten dat mijn foto in vergelijking in het niet vallen bij was sommige maken. Ooit koop ik ook een speciale camera, ooit wand ze zijn verschrikkelijk duur.

   Aanrecht blad is vandaag weer in de lak gegaan. Morgen nog een keer en dan kan het terug als het droog is.

 3. Allereerst wat een mooie foto weer van ons heelal. En leuk om te lezen dat je al meer activiteiten doet zowel binnen als buiten. En natuurlijk hopen we dat je snel een leuke baan vind zodat er weer geld binnen komt om te leven maar ook voor jullie projecten die nog gedaan moeten worden. Een fijne dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *