Van Alles

Gistermiddag ben ik dus te voet naar mijn werk gelopen, zoals ik gisteren schreef. Door een weiland van ons en een klein stukje van een buurman, onder de prikkeldraad door en dan sta ik al in een wei waar de koeien van Pablo lopen. Eigenlijk ben ik dan dus al op mijn werk. Maar dan moet ik het grootste stuk nog lopen naar de stallen. Ik heb het geklokt natuurlijk om te kijken hoe lang ik er over gelopen heb. Tien minuten. Nou das is niet gek. Ga ik vaker doen.

Vandaag dan. Eigenlijk is er niet veel te vertellen. Alles gaat snel en goed op het werk. Maar dan wordt het in een keer druk. De voedermachine is bezig als er een vrachtwagen aankomt om de voer silo’s bij te vullen. Ik vertel de chauffeur dat de voedermachine 2 ladingen moet doen. De chauffeur heeft geen haast, zegt hij. 

Het enige wat vandaag eigenlijk tegen zat is iets wat wel vaker tegen zit. Koe 1205 is een rot beest. Ik mag haar niet en zij mij niet. Ze is ook gevaarlijk. Als ik haar naar de robot moet loodsen is zij altijd die ene koe die moet gaan rennen. Dat zij eventueel uitglijdt op een glibberige stalvloer maar me niet uit. Maar er zijn meer koeien en ik loop ook rond. Gevaar van dit beest is ook dat ze nog een stuk hoorn op haar kop heeft staan. Dat maakt haar nog gevaarlijker met dat geren. Wat mij betreft dus een klote beest en d’r kop staat me ook niet aan!

Gisteravond is Pablo aan het bellen gegaan voor 4 nieuwe banden voor mij. Het bedrijf waar hij gaat is niet duur en de service is goed. Hij laat me een lijstje zien van wat hij doorgekregen heeft van de bandenman. Hij heeft ook gelijk gevraagd of ik er op kan wachten omdat we maar een auto hebben. Het blijkt allemaal geen probleem. Ik moet maar laten weten welke banden ik wil, dan worden ze besteld en maken we een afspraak. Omdat we vandaag toch even in Chantada moesten zijn, ben ik gelijk naar het bedrijf gegaan. Verteld dat hij gister met Pablo heeft gesproken en dat ik 4 banden wil en dat ik er op wil wachten en ik wil ook graag dat het vrijdagmiddag gedaan wordt. Het is allemaal geen probleem. Vrijdag nieuwe banden dus.

Als we thuis zijn eten we even wat en daarna ga ik nog wat aan het kastje van de buren doen. Het staat alweer ver gereviseerd in elkaar. Morgen nog een plank in het midden maken en dan kan ik het schuren en kan Sol het gaan schilderen. Voor mij denk ik nog een paar uurtjes werk.

Opa en oma komen trouwens weer samen voer voor de honden brengen. Met oma gaat het dus weer goed.

14 reacties

 1. Hola,

  Overduidelijk geen klik met 1205 en zij niet met jou. Als het met de rest wel goed gaat heb je dus nog vriendinnen zat over alleen wel jammer dat zij jou extra werk bezorgt. Je had in Chantada nog even af moeten spreken dat de rekening meteen naar Pablo kon gaan……gemiste kans dus.
  Maar goed vanaf vrijdagmiddag dus met nieuw rubber het circuit op.
  Een voordeel heb je in ieder geval ten opzichte van Max Verstappen……jij hebt altijd pole positie en hij moet het vanaf zaterdag wel weer waar gaan maken. Voordeel voor jou is ook dat geen concurentie hebt.

  Houdoe

    • Hoi Rob, ze krijgen er wel punten voor maar vroeger was de sprintraceuitslag de opstelling voor de race, nu niet meer…… En voordat je pa de kwalificatie mist, denk ik geeft het ff aan hem door.

  • Hoi Pa,

   Ten op zichte van Max win ik hier natuurlijk altijd. Als ik misschien wat langzamer dan hij met mijn Dacia op nieuwe wanden omlaag sjees kan hij toch niet passeren 🙂
   Dus ik denk dat hij daarom hier niet wil komen racen.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Het is wat met die koeien, maar ja alle mensen zijn ook niet hetzelfde. Dus je zal het er mee moeten doen. Het is wel leuk dat je werk zo heel dicht bij is, dat je lopend naar je werk kan. Het is hier nog stees koud, ons kacheltje brand nog ieder avond. Gr. Ma

 3. Hoi Rob en Sol, ik moeten lachen om je verhaal van 1205! Ik vind haar er ook niet mooi uitzien! Zo’n bleekscheet! Niet aantrekkelijk. Net wat je moeder zegt; je hoeft ook geen vriendjes te zijn met iedereen. Maar wel opletten met zo’n felle koe! Gebruik van voedermachine, dat snap ik niet helemaal! Jij moet balen klaar leggen en dan? Is dat ook een robot? Verder een troost voor de achterblijvende Nederlanders, het weer in Frankrijk is ook nog steeds niet geweldig. Maar we gaan vandaag de grens naar 🇪🇦 over en dan……. succes verder met alles. Knap dat je naast je drukke werk je blog zo goed bijhoudt. Willem z’n naamgenoot is jarig. In Nederland allen een plezierige Koningsdag! 🥳😼👋

 4. Goedenmorgen, zo dat is weer fijn geregeld door Pablo met de banden. En nieuw wegdek… En nieuwe banden dan moet je toch zwevend naar je werk gaan !😅👍.
  Maar 10 minuten lopend naar je werk , zohej dat hebben niet veel mensen in Spanje , zeker niet op het platteland . (Al is het bijna nergens plat). Let wel op de ondergrond , die is natuurlijk niet vlak en een ongeluk zit in een klein hoekje . Als jij je enkel verstuikt zijn er vele problemen.
  Hou die lelijke tante 1205 goed in de gaten , niet achter je laten lopen .
  Mooi dat het kastje opschiet , ben je er weer vanaf en kan Sol zich uitleven.
  Hele fijne Koningsdag en hang de vlag maar uit ! 🎊 🇳🇱🎉🇳🇱🍊
  Groet . 😅👊👍🙋‍♀️👱‍♂️🤣

  • HAllo Antoinette,

   Voor willen hebben we geen vlag uit hangen hoor. We hebben er wel ergens een liggen. Maar die zit nog in een verhuisdoos.
   Ik heb het wel eens over de camino publico gehad die ik voor een deel schoongemaakt heb. Na een stuk is die doodlopend, dat wil zeggen, er staat een afrastering, maar de camino loopt door… als ik onder het prikkeldraad door ga loop ik dus gewoon op een weggetje, hardstikke veilig 🙂

 5. Soms is er iets wat wederzijds is helaas , misschien toch eens proberen met een paar lieve woordjes en een aai over de bol😁… wie weet
  De vlaggen hangen al te wapperen dus groot feest in ons landje ,de een voor en de ander tegen het Koningshuis je ziet maar , hetzelfde als bij 1205🥹.
  Hoe dan ook veel plezier allemaal.
  José

 6. Niet leuk dat er een dwarse koe bijzit maar ik geloof wel dat jij daar toch de baas over bent en ze tenslotte doet wat ze doen moet. Een fijn gevoel dat je straks weer nieuw rubber hebt onder je wagen en een nieuwe weg, meer kun je niet verlangen. Het kastje word al mooi en de buurvrouw zal er zeker blij van worden. Nog een fijne dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *