Van Alles

Het belooft weer een warme zonnige dag te worden, jammer dat onze zonnepanelen alleen leveren af er vermogen wordt afgenomen. Dus als de zon goed zijn best doet gaat de vaatwasser en de wasmachine aan. Er moet voor de installatie dus nog iets geregeld worden en van het bedrijf waar we de installatie kochten hebben we antwoord en dat luidt ongeveer zo: Ja dat klopt, maar dat is iets wat wij niet regelen. Sol stuurt ze een mail met de vraag of ze kunnen bellen als ze tijd hebben, want ze zeggen namelijk niet precies wat er geregeld moet worden en waar. Tot zover de update over de zonnepanelen.

De groene en blauwe lijn lopen precies over elkaar.

Even voor de verbeelding; ons huis is oud, maar er is een stuk dat minder oud is. voor het gemak noemen we dat het nieuwe deel. Het is het deel met de logeerkamers, de badkamer en een hal waar de wasmachine en zo staan. Nu we een geaarde elektrische installatie hebben wil ik graag de installatie in het nieuwe deel vervangen zodat de stopcontacten en zo straks geaard zijn. Veel werk is het niet want de nieuwe draden van de verschillende groepen liggen er al. Ik moet alleen wat boven het plafond zit en in de muren vervangen. Om op de zolder te komen moet ik me door een opening wurmen van 40 bij 40 centimeter. Een voor een vervangen ik alles wat in de muur zit van de eerste groep (badkamer en wasmachine, koelkasten en zo) Als ik daar mee klaar ben is het een uur of 3 in de middag en het is inmiddels erg warm op het zoldertje recht onder de dakpannen. De slaapkamers zijn voor morgenvroeg.

Antares wil naar buiten en ik wil met water spelen. Op het weiland waar de koeien lopen die bij ons in de stal staan komt het water uit onze bron Fuente de Freán terecht. Maar omdat het warmer en droger wordt komt er ook steeds minder water uit de bron. Daar waar het water op het weiland komt drinken de koeien altijd. Maar minder water betekent ook een minder diepe plas om uit te drinken. Hier aan de gang gegaan om de plas uit te diepen zodat er meer water in komt te staan. Dan hebben we nog een drinkbak die overloopt met water uit een andere bron. Aan de overloop heb ik een langere stang gezet zodat die ook op het weiland uitkomt. Ook hier een gat gegraven waar de koeien kunnen drinken.

In de kippenren is een oude buitenren waar het dak van ingestort is. Ik wil er wat aan gaan doen maar krijg de kans niet van de bruine kippen. Zoals altijd als een van ons de ren binnen stapt komen ze kijken. Nu dus ook en als ik in de ingestorte buitenren stap komen ze gezellig mee. Maar dames zeg ik nog tegen ze, zo kan ik niet werken. Niet veel aan kunnen doen dus. Morgen nog een proberen.

Ook lag er nog zooi op een weiland wat opgeruimd moet worden. Het is de oude afrastering die rond de beerput stond. De buren komen al een dag of 4 met een aanhanger om het op te laten en op de brandstapel op de akker te brengen. Ik snap dat ze het druk hebben. Gister zouden ze vandaag komen en volgens de buurvrouw moeten we het zooi prikkeldraad gemengt met hout en tuinafval klaar leggen voor de Zigeuners als ze voor oud ijzer komen. Nou nee! Die nemen dat niet mee en gelijk hebben ze. Nou ik zou het een weer kunnen laten liggen en als ze het dan niet meenemen dan kan ik het alsnog op de brandstapel gooien. Nou nee, dan heb ik het nog een keer vast. Vandaag alles op een grote lange pallet geladen. Een karretje aan de achterkant er onder en een steekwagentje aan de voorkant en rijden maar. Ik trekken aan de voorkant en Sol duwen aan de achterkant en even later ligt de hele meuk op de brandstapel. Geen aanhanger meer nodig en Zigeuners kunnen door rijden.

3 reacties

  1. Hola,

    Nu jullie voorlopig nog erg creatief met energie om moeten gaan moeten jullie ook voor jezelf met dit warme weer craatief omgaan met jullie eigen energie.
    De trekker van jullie speciaal transportmiddel met rommel had ook een Dacia kunnen zijn dan had jij niet hoeven trekken en Sol niet hoeven te duwen. = ook energiebesparing toch !!!!

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *