Vallende Sterren

Voor de vroege lezers ben ik laat, voor de late lezer ben ik gewoon op tijd. Gisteravond alles in stelling gebracht voor het fotograferen en kijken van de vallende sterren die afgelopen nacht hun hoogtepunt hadden. Het gaat om een jaarlijkse gebeurtenis. De aarde doorkruist een in haar baan om de zon een baan met gruis. Dat gebeurt wel vaker in een jaar, maar in augustus gaan we met z’n alle op onze aardbol door een baan die meer/groter gruis heeft. Goed wil je er meer over lezen struin dan het internet af. Met 3 camera’s probeer ik vallende sterren vast te leggen. Ik stel de camera’s in en doe er verder niet meer aan. Ze klikken er op los zolang in het wil. Voor Sol en mij zet ik stoelen in het weiland en een tafeltje. 

Als het donker is gaan we zitten en genieten van de sterren die blijven staan en van de sterren die dus vallen. Na een tijdje is het welletjes voor Sol en die gaat terug naar binnen met Antares. Ik blijf nog even zitten. Na ongeveer 2 uur fotograferen, blijkt de lens van camera 2 beslagen te zijn. Die kan dus uit want condens krijg je er niet meer af. De andere twee gaan nog gewoon door tot ook camera 3 condens op de lens heeft. Inmiddels zit ik zelf ook onder de condens, het is ontzettend vochtig buiten. Nog een half uurtje neem ik me voor en dan ga ik naar bed, slapen in een bed op onze nieuwe slaapkamer.

Als ik wakker ben laat ik de kippen eerst naar buiten. Die haan wil nu mij aanvallen. Maakt niet uit hoor haantje, jouw laatste uren zijn geteld! Vanmiddag komt de buurvrouw jou slachten en lig jij dus binnenkort op ons bord!

Verder doe ik niet zoveel vandaag, hier en daar een beetje opruimen. De meeste tijd gaat zitten in de foto’s die camera 1 gemaakt heeft afgelopen nacht. De uiteindelijke foto met alle vallende sterren wil ik klaar hebben voor het blog, vandaar ook het late tijdstip voor de vroege lezer.

Alle vallende sterren gecombineerd in een foto

12 reacties

 1. Hola,
  Ik denk niet dat het vooraf in de planning zat dat je EERSTE nacht in de nieuwe slaapkamer doorbrengen samen zou vallen met al die vallende sterren.
  Als het verhaal op waarheid berust dat je een wens mag doen als je 1 vallende ster ziet dan heb je het behoorlijk druk gehad met wensen verzinnen gezien de prachtige foto.
  Diee wensen deel je echter nooit met anderen dus alleen jij zult weten of die wensen ooit uitkomen. Ik zal duimen voor je.
  Voor zeer binnenkort eet smakelijk van jullie haan.

  Houdoe

 2. Helaas las ik de tip ‘vallende sterren’ te laat…. Heb die avond tot laat buiten zitten lezen, in mijn bos. Zag de volgende dag op journaal dat ik omhoog had moeten kijken 🥴
  Maar jouw foto is veel mooier dan ik op tv zag… en dan de sfeer, stil op je eigen berg👍
  Daar kan geen nieuwe slaapkamers tegen op.
  Ook genoten van je video van de koeien🥰
  Ik blijf genieten van je verhalen, voorlopig. vanuit Nederland, op over-zomerreis

  • Mallo Marjolijn,

   Zet de vallende sterren vast in je agenda. Volgend jaar weer het zelfde rond deze tijd van het jaar. En met een beetje mazzel kun je de komende nachten ook nog vallende sterren zien hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *