Valentijnsdag…. Daar Doen We Niet Aan… Of Toch

Valentijnsdag laten we aan ons voorbij gaan, deden we nooit wat aan en nu dus ook niet. We gaan naar Ourense. Voor de radiator in de keuken heb ik wat nodig en we moeten even om boodschappen en ook nog even naar een tuincentrum.

Zoals ik gisteren schreef moet ik een en ander even goed uitmeten om de radiator op te kunnen hangen en als het even kan met iets wat aan de andere kant van de muur vast zit. De andere kant van de muur is de slaapkamer. Als dat wat ik wil mooi in de slaapkamerkast zou vallen is het helemaal geen probleem, dan zie je er niets van. Het precies uitmeten is echter een dingetje! Niets is recht om alles goed uit te kunnen meten. Maar ik heb een oplossing. In de bodem van de kast boor ik in de hoeken tegen de muur twee gaatjes, dan kan ik in de ruimte onder de slaapkamer zien waar de gaatjes ten opzichte van de verwarmingspijpen zien waar ze zitten en om mijn plan om de radiator door de muur vast te zetten. Maar helaas, de radiator in de keuken hangt ten opzichte van de slaapkamer teveel naar het nachtkastje naast het bed. Dan moet het met speciale lange pluggen en schroeven en die heeft Leroy Merlin en ook de twee koppelingen die ik nodig heb hebben ze daar.

In Ourense eerst naar de Lidl inkopen doen en dan door naar de Leroy Merlin. Als we daar klaar zijn gaan we naar een tuincentrum. Sol wil nog een Walnotenboom en een Pistacheboom. Het tuincentrum waar we eerder de bomen kochten heeft beide bomen niet, vandaag dat we naar een andere gaan. Als we daar naar toe rijden komen we langs een gesloten sportcomplex met bowlingbaan, tennisbaan en meer van dat. Het is al een tijdje gesloten en andere hebben de ramen ingegooid dus kan ik er als we de bomen hebben even binnen een kijkje gaan nemen om te zien of het wat is om te gaan fotograferen. 

Bij het tuincentrum komt er een man naar ons toe en vraagt of hij ons kan helpen. JA, we willen een walnoot en een pistache. Een walnootboom kan zegt de man, maar van de Pistacheboom heb je een man en vrouw nodig. Oke, dan twee. De man pakt een Walnotenboom en zegt dat die 12 Euro kost. Dan laat hij de Pistachebomen zien. 48 Euro per stuk! Nou dat slaan we deze keer even over. De spaarpot is bijna leeg en nu gaan we dus geen 100 euro uitgeven aan twee boompjes die volgend jaar misschien wat nootjes gaan geven. Met de walnoot achter in vertrekken we richting huis. Bij het sportcomplex ga ik even binnen kijken, maar sta zo weer buiten. Of er is iemand aan het werk of er is iemand aan het slopen en ik heb het vermoeden dat het het laatste betreft, want buiten staan er geen auto’s bedrijven of iets dergelijks.

Als we naar huis rijden zegt Sol; dagmenu? Ja doe maar, doen we onze trouwdag en Valentijn gewoon in een keer. In het restaurant blijken we net op tijd te zijn. Als we gaan zitten begint het goed vol te stromen en mensen moeten wachten aan de bar voor een plaatsje.

Thuisgekomen wil Sol in de zon uit de wind in een ligstoel gaan liggen. Ik haal een stoel onder de spinnenwebben vandaan, installeer deze in de wei waar gisteren nog koeien liepen en Sol gaat zitten. Rustig lezen is echter niet mogelijk, de katten willen aandacht en ook Foskie en Antares willen dat.

Ik plant ondertussen de Walnotenboom en geef daarna alle bomen water. Ook op de akker krijgt alles water. Ook het verhoogde tuinbed, waar nog een hoop grond bij moet geeft ik water. De kippenmest; dat blijkt in de reacties een HOT topic te zijn. Ik weet dat teveel kippenmest niet goed is, nest zo als koeienmest dat ook is. In het tuinbed ligt op ongeveer 20 centimeter hoogte een dun laagje stro wat uit het kippenhok komt. Daar zit dus poep in, maar het is dus niet zo dat ik alle kippenmest uitgezocht heb en gebruikt heb. Over de mest ligt weer een dikke laag grond en dat moet alleen maar meer worden.

Als ik buiten klaar ben ga ik met de radiator in de keuken aan de gang. Ik teken alles met laser precisie af en boor vervolgens eerst kleine gaatjes om te meten wat de afstand is van de voorkant van de tegeltjes tot de slaapkamermuur. Zo dan ik op de volgende boor aftekenen tot hoe diep ik kan boren. Vervolgens boor ik vier grote gaten en sla de lange pluggen er in. Soms zit het mee en soms zit het tegen, en dat was vandaag ook het geval. Het boren deed ik voorzichtig. Maar de muur bleek dunner dan ik dacht. Je ziet het hier wel meer. In plaats van bakstenen normaal op elkaar te metselen doen ze het hier ook wel een op zijn kant. Dan heb je dus wat minder stenen nodig per vierkante meter. Maar je muur is dus ook dunner. Als er dan een lange plug in gaat kan het dus wel eens zijn dat die net te lang is. That’s life zou een oud chef bij mijn laatste werkgever gezegd hebben. 

Gaten aan de andere kant van de muur of niet, de radiator hangt en is even later aangesloten. Het systeem kan weer met water gevuld worden en de ketel mag aan. Nergens lekt het, dus dat is een goed teken. Als alles ontlucht is begint even later de radiator in de keuken ook te doen waarvoor hij bestemd is, hij wordt warm.

Vandaag gaan we denk ik iets eten met de paddestoelen uit de doos. Sol heeft de grootste geplukt en we hebben een schaaltje vol. Moet zeggen dat het best flinke paddestoelen zijn!

15 reacties

 1. Hola,

  Het kan verkeren. Zo ben je samen, met vooral Antaris aan het dollen in de sneeuw en zo zorg je dat je lief, en dan nog wel op Valentijnsdag, buiten heerlijk in het zonnetje kan liggen. Een ideale manier om uit te buiken na een dagmenu.
  Zo te lezen was het een behoorlijk klusje om de radiatorsteunen op de juiste plaats te krijgen maar het eindresultaat mag er zijn.
  Wij hebben wel wat gedaan aan Valentijnsdag……..moeders wilde graag naar de Action dus ben ik maar meegegaan ook weer helemaal blij.

  Houdoe

  Houdoe

  • Goedenmorgen .
   Nou was weer een druk dagje gisteren , met goede en minder goede resultaten “thats life” ! Uiteindelijk heb je wel een fijne warme keuken en ach , die gaten weet je vast wel raad mee . (Slaapkamer toch ?Gewoon ogen dichthouden , zie je er niets van🤣😉)
   Wat heerlijk daar een zonnetje om buiten te zitten , ben er zo aan toe na bijna 2 weken regen , wind, kou ! Kan er slecht meer tegen . Af en toe naar flink wat stappen maken en zodra de zon er aan toe is , hier ook te gaan schijnen alle “storm-troep” maar eens opruimen en weggooien ! Helaas veel (bĺad)planten hebben een flinke opduvel gehad. Het Voorjaar maar afwachten wat het nog overleeft .
   Fijne Dinsdag en succes met wat je gaat doen .
   Groet . 👍👊🤣🙋‍♀️🙎‍♂️👋

   • Hallo Antoinette,

    Ja ja… ogen dicht. Maar voor ik in bed stap zie ik dan die gaten zitten. Maar het komt deze week nog goed.
    Het zonnetje doet hier echt al lekker zijn best. Wij hebben afgelopen jaar ook een paar weken regen gehad en toen hadden jullie zon. Nu is de beurt aan ons. heel de week nog lekker weer.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Zo dat was een lang verhaal, ik heb het gisteren wel gelezen maar het was te laat om te antwoorden. Wij de Vvn hadden een bijeenkomst over plastic.
  De champignons zien er uit om in te bijten, ik vindt het heel leuk dat jullie die zelf hebben. Maar als ze het goed doen dan kan je er mee naar de veiling. Haha. De verwarming ziet er goed uit maar ik was wel even bang dat het niet goed zou gaan maar het komt weer helemaal goed. Hier vriest het s nachts ligt maar overdag hebben we ook veel zon. Gr. Ma

 3. Late reactie op jullie trouwfoto (2003). Mooie stel. Sol, een prachtige (originele) bruid en ook jij mag er zijn Rob. De avonturen worden dagelijks tegemoet gezien. Verveling is er niet bij en het is ook leuk om te lezen dat jullie regelmatig een hapje buiten de deur eten, lekker, gezellig en gemakkelijk. Fijn dat de zon zich bij jullie laat zien, Costa Blanca nu “pet.” Bewolkt en fris, zelfs koud in huis. De plannen zijn om de zonnepanelen te laten plaatsen maar het is wel even uitzoekwerk. Ik neem aan dat jullie weten dat de Spaanse overheid 40% bijdraagt. De regio en de landelijke overheid. Erg aantrekkelijk. Kies wel een bedrijf die ook de vergunning en de subsidie regelt, anders heel frustrerend. Prettige dag, (prettig dat Foske en Antares het zo goed met elkaar kunnen vinden, net als de beide katten – leuk stel).

  • Hallo Margriet,

   Knap stel… maar we zijn wel 20 jaar verder. Natuurlijk vinden wij ons zelf nog steeds een knap stel 🙂

   Bestudeer alles goed met de zonnepanelen. Over subsidie was ons niets verteld, daar kwamen we achter toen het allemaal al veel te laat was. Ook wat het terug leveren betreft is het nog niet geregeld. Punt is dat er nu een verguneing afgegeven moet worden door het ministerie van industrie en daar wachten we nu al een half jaar op of zo. Wij hebben bij Soty Solar gekocht. Als we het geweten hadden dan hadden we bij een ander gekocht.

 4. Hoi Rob en Sol, weer mooi werk geleverd wat cv element betreft! Aangenaam warm kunnen maken is belangrijk. Wel een precies werkje zeg! Maar dat is je toevertrouwd. Buiten boel op orde maken kan ook weer! Je weet toch steeds weer handige oplossingen te bedenken! Op hoogte werken, ideaal.
  Leuk het nieuwsgierige spel van de katten en hondjes. Heerlijk eten op z’n tijd. Super. Jullie zagen er inderdaad geweldig uit op jullie trouwdag! Nu wachten op het voorjaar. Verlangen wij allemaal naar. Dagen lengen wat wil je nog meer! Blijf genieten van alles. Hartelijke groet uit Oosterhout 🫠👋🙋‍♂️🙋‍♀️

  • Hallo Joke en Otto,

   Het was even werk met die radiator maat hij zit. Nu hoeft alleen de verwarming niet meer zo veel aan omdat het hier al best lekker is en het in huis dus ook niet zo koud is.

   We krijgen nog al wat compimenten over hoe we er uit zagen toen we trouwde… en das best leuk 🙂

 5. Je hebt het weer goed gefikst met je verwarming toppie. En ook weer genoten van een heerlijke maaltijd buitenshuis om je trouwdag en valentijnsdag te vieren is toch alleen maar tof. Ik vind valentijnsdag ook gewoon onzin. Eerst was het de bedoeling met een leuk kaartje iemand te verrassen maar nu worden het grote cadeau’s, gewoonweg belachelijk. Maar Sol heeft lekker van het zonnetje kunnen genieten. En er zal best iets lekkers uit de bus zijn gekomen met die paddestoelen wat een grote zo aan je hand te zien.

  • Hallo Mieke,

   Pfff valentijn. Wat je zegt vroeger een kaartje en nu een groot cadeau. Gelukkig zijn wij niet de types die daar allemaal in mee gaan… neem nou Black Friday.
   Maar effe een dagmenu, nou dan kunnen we best even proosten op valentijnsdag, toch?

 6. Dit was zo te lezen weer een goed bestede dag, fijn naar het tuincentrum voor een boompje, de ander wel heel erg aan de prijs. Lekker samen uit eten, gezelligheid is nooit wel. En even lekker in het zonnetje, dat wij al dagen niet hebben, maar als ik het weerbericht kan geloven krijgen wij het morgen ook weer, we zullen het zien. Leuk he dat al jullie huisdieren goed met elkaar overweg kunnen, bij jullie geen oorlog tussen 2 rassen. En dan de champignons, harstikke leuk en eigen kwekerijtje, niets lekkerder dat eigen kweek. En trotser natuurlijk. Fijne dag verder

  • Hallo Lady Wieser,

   Het wat idd een lekker druk dagje, maar wel relaxed hoor, geen gestress. Gelukkig kunnen de honden en de katten het steeds beter vinden. Soms gaat het nog wel eens mis hoor. Hoppelijk voor jullie daar de komende dagen ook een beetje zon, maar niet alles want dan hebben wij weer niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *