Ik heb vakantie, En wel een midweek want komende zaterdag en zondag moet ik weer werken. Eigenlijk zou ik op mijn verjaardag, aanstaande zaterdag, ook vrij zijn en de zondag erna ook. Maar als ik net mijn briefje voor Pablo op hang met mijn gewenste vakantiedagen, krijg ik van Sol een appje dat haar nichtje uit Elche (bij Alicante) met haar man en dochtertje komen voor een koelere vakantie hier. Ja, wat nu? Ik wil niet nog meer dagen opnemen maar ik heb een oplossing. Ik werk wel in het weekend van mijn verjaardag en neem die dagen dan op 8 en 9 augustus als zij er zijn, op de 11e heb ik dan weer mijn weekenddag en zo ben ik 3 dagen vrij als zij er zijn. 

Dus ik heb vakantie. Daarom is de blogpost er ook ineens op maandag. Dat heeft niet te maken met een suggestie van mijn vader om de post dagen anders in te delen. Het is gewoon omdat ik denk dat we morgen heel de dag wel eens weg zouden kunnen zijn. Daarom dus op maandag maar even wat geschreven. 

Vorige keer schreef ik wat over het oude waterbassin. Ik had toen alles schoongemaakt. Daarna is er worteldoek ingegaan.

Er 2 kuub zand in gezet door mijn favoriete cementleverancier uit Castro.

Toen ze het zand weggezet hadden was ik al netjes aangekleed, geen werkkleding dus. Maar ik kon het toch niet laten om de zakken open te snijden en het zand te verdelen over het worteldoek. Alles onder toeziend ook van Antares.

De volgende dag ga ik vroeg aan de gang, ik wil het kunstgras er terug in hebben voor dat ik ga werken. En als mijn agenda op mijn telefoon laat weten dat ik moet gaan werken, ligt het gras er netjes terug in. Tijdens de siësta die dag zet ik het frame van de tent weer in elkaar op het gras en kan ook de tuintafel teruggezet worden. Ik heb zelfs nog tijd over om ook het doek terug over het frame te spannen. En zo is de zithoek weer bijna klaar, want de stoeltjes moeten nog tevoorschijn gehaald worden en schoongemaakt worden.

Koe Sol is bevallen van een gezonde dochter.

Omdat de familie van Sol komt, moet de logeerkamer leeg. Zo ie zo moeten de katten een keer uit die veel te kleine ruimte om de grote boze buitenwereld te gaan verkennen. Voor ze echter naar buiten mogen, moeten we eerst nog even met ze naar Ourense naar de dierenarts voor een laatste deel van een vaccinatie. Als we daarvan terug zijn, laten we de katten nog even in de transportkoffer zitten om zo snel alles van de logeerkamer over te verhuizen naar de stal. Daarna laten we het 4 tal los in de stal en kijken wat er gebeurt. Eerst zijn ze een beetje bang, Cleopatra overigens niet want die kent de stal, maar dan blijkt de stal veel leuker dan de logeerkamer. Het kattenluik laten we nog even voor wat het is. 

Nu ze een paar dagen in de stal wonen en wij de logeerkamer weer helemaal spik en span hebben en fris is voor de aanstaande logees, beginnen de katten ook meer van het katten luikje gebruik te maken, al is het nog spannend. Het staat op de trainingsstand zodat ze gewoon in en uit kunnen zonder dat ze iets hoeven te doen. Naar buiten gaat goed, maar naar binnen nog niet echt. Al ging vandaag Willem voor het eerst helemaal alleen en zonder onze aanmoediging zelf door het luik naar binnen.

Het kastje van de buren. Eindelijk is het weg! Of ik nog even mee kon komen om te helpen om het weg te zetten? Nee! geen tijd, moet weer gaan werken. Ze hebben betaald en hebben het meegenomen. Dat het mooi mag staan op het andere deel wat we opgeknapt hebben. Ander ding van de buren is ook weg. Het is natuurlijk de schuld van iedereen dat ‘ze’ niet meer bij ons huren. Dat ze de helft genoeg vindt om te betalen vertelt ze aan niemand. Dat ze ook de subsidie niet stopgezet voor de grond die ze van ons huurde vertelde ze ook aan niemand, niet aan ons en niet aan de organisatie die dat verstrekt. Maar wij zijn niet op ons achterhoofd gevallen en kennen een mannetje die ergens werkt waar ze zulke dingen kunnen stopzetten. Wij gaven wat papieren mee aan het mannetje. Op het kantoor waar het mannetje werkt bleek de brief die Sol geschreven had niet helemaal goed te zijn. Iemand op het kantoor van het mannetje heeft de brief aangepast en wij moesten die even opnieuw ondertekenen. Afgelopen vrijdag gaf ik de papieren weer af aan het mannetje en vandaag, maandag, kwam het mannetje de papieren terugbrengen met een papier en een hoop stempels waaruit blijkt dat de subsidie is gestopt. De helft van de prijs? Nou ze zullen het weten!

Ik ben ook nog op de akker bezig geweest. Buurman Louis, die het niet kan vinden met de buren die bij ons huurden, is vriendelijk en zwaait weer. Zelf zijn vrouw, waar ik op zijn zachts gezegd een keer Nederlandse les aan gaf die iedereen in de omtrek kon volgens, kan bijna niet anders dan een hele, hele kleine glimlag te tonen als ik haar tegen kom.  Terug naar de akker, Louis heeft gezien dat ik alles omgedraaid heb met de bosmaaier en hij komt wat vragen. Hij heeft een bol gras die is bedorven, koeien moeten het niet, maar als mest is het goed en zeker om het onkruid te doen sterven. Of hij die bal bij ons kwijt kan op de akker en dan regelt hij dat alles goed komt met de akker. Nou, oké, we laten ons van onze goede kant zien. Als jij denkt dat dat goed is, Louis, dan doe maar. Of we ook onze grond aan hem willen verhuren. Nee verhuren doen we voorlopig nog niet, niet aan jou, niet aan Pablo nog even aan niemand. uhh… er zijn trouwens wel wat stukken die wel gaan verkopen, en ik som ze even voor hem op. Louis zijn ogen beginnen te glinsteren en dat staat goed bij zijn nieuwe gebit 😉 Wat is de prijs? Weet ik nog niet, ik zie de prijzen hier nogal variëren. Ik noem wel een niet nader te noemen bedrag per vierkante meter en…… Wordt vervolgd 🙂

NB.: Donderdag, de normale post dag ben ik niet thuis. Vrijdag is de volgende blogpost.

12 reacties

 1. Hola,

  Wat een verrassing om een dag eerder weer een uitgebreid verhaal te mogen lezen.
  Plaza Frean ziet er puik uit en je kunt er zelfs op het strandje liggen als je daar zin in hebt.
  Voor de jonge katten zal het inderdaad best even wennen zijn maar dat komt vanzelf in die grote “boze” wereld die ze gaan ontdekken.
  Goed dat jullie hier en daar “mannetjes” hebben om een en ander te regelen.
  Hier en daar wat grond verkopen, zeker als het percelen zijn waar jullie toch niets mee doen, is mooi en je hebt er dan immers ook geen omkijken meer aan. En bodem van putje is dan ook verder weg.
  Leuk dat jullie weer loge’s krijgen is weer eens iets anders en natuurlijk proficiat met de kleine van “Sol”.
  Door je hele verhaal heen zitten ook een paar mistieke stukjes maar daar zul je je reden natuurlijk wel voor hebben. Het maakt ons als bloglezers alleen maar nieuwsgieriger natuurlijk.
  Iets wat voor je verjaardag bestemd is mag natuurlijk pas op die dag zelf uitgepakt en bekeken gaan worden ook al is het al in Frean.
  We kijken nu al uit naar de vrijdagpost dan komen we misschien te weten wat er donderdag was !!!!

  Houdoe

  • Hoi PA,

   Van de zitkuil kunnen we nog geen gebruik maken, Patricia is aangekomen in Galicië en nu is het koud en staat er veel wind. Geen weer dus om lekker buiten te gaan zitten.
   Ik heb het blog nog eens even terug gelezen, de mistieke stukjes? De prijs van de grond? het Mannetje? en de link met donderdag. Tja, de prijs van de grond houden we voor ons zelf, iig niet iets voor op het blog. Mannetje houden we liever onbekend, al denk ik dat een goed lezer weet wie het is. Maar ook iets wat beter uit het blog blijft. En donderdag snap ik niet. Maar is misschien de leeftijd? …die van jou of die van mij.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Dat is even leuk ,Zit op mijn telefoon te kijken en zegt je vader onze Rob is er al. Zo dat is een latertje van jou. De familie die komt logeren zijn dat de mensen waar ik die sjaal en die tas van heb? Als dat zo is moet je ze mijn complimenten over brengen. Op de sjaal krijg ik hele leuke reacties. Fijn dat het met de buren afgehandeld is maar dat wist ik al van Sol. En de zitkuol ziet er goed uit. Welterusten. Gr. Ma

 3. Nou het gaat weer de goeie kant op na die strubbelingen ,rustig nadenken over de prijs van de grondstukken en dan beslissen, het kastje is afgeleverd en ik denk dat ze tevreden kunnen zijn al laten ze dat niet merken dat hoor je misschien t.z.t. In het dorp wie weet.
  Leuk dat de familie weer komt is ook voor Sol leuk , ben benieuwd hoe de het kattengrut het buiten zal vinden😻
  Geniet van jullie vakantie en verjaardag.
  José

  • Hallo José,

   Voor de verkoop nemen we de tijd. De eventuele koper staat bekend als een echte onderhandelaar. Dat zijn begin prijs onze uiterste prijs is is opzich wel gunstig. Nu moet hij nog wat omhoog.

 4. Sohééj , da’s nun languh geworruh ! En mooi vroeg.
  Goedenmorgen ! Geweldige blog weer heb genietend zitten lezen . Weer veel gebeurd en veel correct afgesloten . Laat het nu achter je en vergeet het . 2 kub zand erover 😂 .
  Wat leuk dat de katjes nu echt “katten” mogen worden . Wat hebben ze bij jullie toch een “hemel op aarde” . Cleopatra heeft een goed adres uitgezocht toen ze weggezet is . Leuk hoor dat ze nu ” de wereld” mogen ontdekken. Vast hele grappige momenten erbij .
  Gaat het goed samen met Antares en Foskie ? Zo heb je mooi leven op je erf . Nu nog weer een keer een paar kipjes rondscharrelend ook heel gezellig . Misschien toch beter dan een grote ren te maken , zodat ze niet kwijt raken , als de vorige.
  De zitkuil keurig in orde , klaar om weer heerlijk ontspannen bezit van te nemen . Mooi op tijd voor je vakantie dagen. Maak er ook gebruik van en rust eens uit !! Druktemaker. Geniet van je vakantiedagen , samen met Sol .
  Wij gaan vanmiddag zeilen en “de zon in de zee zien zakken!”🤭. Misschien zit er wel een “verhaal” in.
  Groet.👊👍⛵️😉🤣👋🙋‍♀️🙋‍♂️

  • Hallo Antoinette,

   Als het aan mij ligt mag er 4 kuub zand over, maar helaas zijn we nog niet van ze af. Half september moeten de bollen gras van ons hand af zijn en er staan nog wat planten van hun op de akker. Die planten kunnen er niets aan doen, dus mogen blijven staan tot en met december. Nieuw jaar 100% nieuw begin, wat er dan nog staat hak ik om 🙂

   Die katten is echt heel leuk om te zien. Soms zitten ze in het onkruid op de akker. Dat is ook iets wat blijkbaar heel spanned is hahaha. Foskie laat katten links liggen, Antares en Cleopatra ging en gaat goed, als het maar buiten is. De andere… die moeten nog even weten dat Atares de baas is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *