Urbex In de Buurt

Afgelopen nacht tot diep in de nacht Star Trek zitten kijken. Om 9 uur ben ik weer op en wil het nieuws van gisteravond kijken. Helaas, geen internet. Router uit en weer aan, geen internet. Op mijn telefoon blijkt er ook geen verbinding met 4g te zijn. Moet dus wat anders zijn dan de router. Dan geen nieuws.

Even later is Antares wakker, ik geef haar te eten en we gaan naar buiten. We blijven buiten tot de bakker geweest is. Als ze geweest is is het tijd voor koffie. Sol heeft geen zin om op te staan. We hebben nog steeds geen internet, maar met de telefoon in een bepaalde positie heb ik wel een heel klein beetje verbinding. Met de telefoon als hotspot kan ik nu.nl bekijken op de laptop. Als ik genoeg nieuws gelezen heb gaan Antares en ik de melk halen.

Als we terug zijn is Sol wakker en die ligt in een luie stoel. Antares gaat er bij liggen. Er is weer internet en ik ga wat aan de website doen, maar daar ben ik al snel mee klaar. Ik ga een rondje lopen maar zonder hond en met camera. Ik heb namelijk een week of twee terug in het groen langs de kant van een weg vlakbij een huisje zien staan. Tijd voor Urbex fotografie op loopafstand!

Ik loop bij ons de weg af richting Santa Mariña do Castro en zodra ik rechts af kan de berg op doe ik dat. Ik loop nu de onverharde weg op richting ons stuk bos op de berg. Hier en daar maak ik een foto.

Dan wil ik ergens een foto maken. Maar daar waar ik wil gaan staan wordt heel erg hard gewerkt! Ik sta voor een bult van ongeveer 15 centimeter hoog en met een doorsnede van ongeveer 60 centimeter en het krioelt van de mieter, van die grote. Ze hebben het verschrikkelijk druk met het versjouwen van van alles, takjes, blaadje, steentjes en zo meer. Geen foto, maar een filmpje lijkt me leuker.

Even later loop ik al fotograferende weer verder tot ik bij het huisje aan kom. Het is helemaal begroeid met planten, vooral bramen. Ik loop wat ooit de oprit was af en kijk of ik wat dichter bij kan komen en beter nog, kan ik er binnen komen. Ik kan dichterbij komen en ik kan zelfs binnen. Van de dubbele staldeur is er een helemaal weg, alleen de scharnieren hangen er nog. Ik kijk dus zo de stal in.

Van het huisje is niet veel meer over, als ik omhoog kijk weet ik zeker dat ik op de bovenverdieping geen kijkje kan gaan nemen, een deel ligt daarvan al beneden en door het gat in de vloer, of wat daar nog van over is kijk ik zo de woonkamer in. Er staat nog een kast met wat spullen er in.

Als ik even onder de deuropening uit kom zie ik een muur vrij in de lucht hangen, ooit stond die op een vloer. Van daar waar ik sta moet even onder die vrijhangende muur door naar een andere veilige deuropening, dan kan ik namelijk de keuken fotograferen. Een deel van de keuken ligt beneden, een klok en een vol afwasrekje hangen en staan nog op de plaats waar ze al vele jaren staan. 

Vanuit deze plaats kan ik nog even een foto maken van de stal. Als ik die ook heb genomen kijk ik of er buiten nog wat te zien is en of dat dat ook te bereiken is. Maar had er al wat gestaan dan had ik er door het woud van planten niet kunnen komen. Ik maak nog wat andere foto’s en loop dan weer terug. Thuis geeft de stappenteller aan dat ik 7 kilometer afgelegd heb. Genoeg gewandeld voor vandaag 🙂

6 reacties

 1. Weer wat nieuws ontdekt en ongelooflijk dat zoiets er verlaten bij ligt, ja ze hebben plaats genoeg in dat land dus..goeie foto’s kunnen schieten ,uitzoeken van wie het is en misschien leuk om nog wat ‘bruikbare ‘ spulletjes te ontdekken ..
  Leuk filmpje van die vlijtige mieren brrr..
  Fijne zondag en lekker rustig aan doen je hebt weer wat kilometers erop zitten
  José

 2. Als je afgelegen wilt wonen moet je wel buiten Nederland zijn. Dit zie je hier niet meer.
  En ook niet zoveel natuur.
  Geniet van alles in de komende lente, vlinders, vogels, insecten, etc. Alles wat we hier met een lampje moeten gaan zoeken..

 3. Wat een ijverige beestjes zijn het toch. Ook de foto’s van het huisje zijn leuk en best jammer dat alles al ver verrot is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *