Twintig Euro

Vandaag wordt er niet zoveel geklust in de keuken. Gisteravond nog wat dingen gedaan zoals een afwerklat rond de koken van de afzuigkap boven het kookeiland. 

Vandaag als eerste het bedrijf waar ik in januari zou beginnen een mail gestuurd dat ik verwacht in januari aan een liesbreuk te worden geopereerd en dat daar een maan herstel aan vast zit. Ook de cursussen die ik moet hoed zijn nog niet gedaan, de man waar ik dat bij zou doen, laat niet veel van zich horen. En als hij wat laat horen dan kan ik er niets mee.

Daarna moeten we eerst naar Sonja op het gemeentehuis in A Barrela. Een tijd terug heb ik me ingeschreven bij het arbeidsbureau. Als ik inlog op mijn persoonlijke pagina dan blijk ik te boek te staan als een vrouw. Ik heb niets tegen de LHBTI gemeenschap, maar ik hoor er niet bij en wil dus graag dat ik als man geregistreerd sta. Helaas blijkt dat Sonja het niet kan aanpassen en ze belt naar even met het arbeidsbureau om het te regelen. Nu afwachten zegt ze. Maar er zijn nog wat meer dingen die ik graag aangepast wil hebben. Zo staat er dat mijn Spaans van hoog niveau is. Ik kan me goed redden en het meeste krijg ik geregeld, maar een hoog niveau Spaans heb ik niet. Sonja vraagt om mijn CV en bladerd deze door, bij de talen ziet ze Engels staan. Of Sol ook Engels spreekt wil ze weten. Ja wij alle twee. Haar dochtertje, van een jaar of acht denken wij, heeft wat bijles nodig en Sonja heeft daar zelf geen tijd voor. Of wij, Sol, tijd heeft. Zeker, kom maar een keer langs om wat af te spreken.

Nu door naar Chantada op verschillende plaatsen boodschappen doen. Als we even later van een parking weg rijden zien we op de weg een portemonnee liggen. Ik stap uit en raap het klein geld bij elkaar. Als we tellen hoeveel geld er in zit blijkt er net wat meer dan 100 euro in te zitten. Vinden we eerder deze week 20 euro, vinden we nu dus een veelvoud daarvan. Ook is de portemonnee afgeladen met allerlei pasjes, overal staat op dat de eigenaar Alfonso heet maar nergens een telefoonnummer. We gaan naar de politie. Sol vind dat ik maar naar binnen moet om de vondst te melden want ik wil wel melding maken maar wil de vondst niet afgeven, ze komen hem maar ophalen. Bij het politiebureau zit de deur op slot en als ik op de ramen klop komt er niemand open doen. 

We gaan koffie drinken en ik zit nog eens in de portemonnee ze kijken als ik een visitekaartje tegenkom waar op de achterkant een hoop telefoonnummers op staan. Sol gaat het eerste nummer bellen en heeft gelijk raak als ze vraagt of de persoon een Alfonso kent. Ja zegt de man, die zit naast me en is zijn portemonnee verloren, zegt hij er gelijk achteraan. We zeggen dat wij hem hebben gevonden en dat we in een café aan de koffie zitten. Tien minuten later staat er iemand naast ons die heel blij is dat zijn portemonnee terug heeft. Hij wil ons 20 euro geven, maar dat vinden we niet nodig. Maar hij staat er op dat we het aannemen. We pakken het aan en hij gaat weer. 

Twintig euro gevonden die we aan de Oekraïne gaven op giro 555, een paar dagen later vinden we veel meer geld en krijgen we als beloning 20 euro. Laten we dan met die 20 euro maar eens een lot van de Kerstloterij kopen 🙂

Thuis gaan we opruimen, zo ie zo is het overzicht een beetje weg in huis, overal staat van alles wat tijdelijk weg moest uit de keuken en 4 of 5 keer verplaatst is. Alles zit onder het stof en ook buiten en in de schuur is het een rommeltje. We gaan opruimen. Natuurlijk was ik liever aan de wasbak begonnen. Maar het opruimen moet om nog een reden. Sol heeft een nicht in Elche (Alicante) wonen. Zij en haar man en dochtertje van een jaar zouden met de Kerst komen, maar hebben de plannen aangepast en komen nu deze kant uit voor een paar dagen want zij hebben daar wat feestdagen, of dat hier ook is weet ik niet. Zaterdag komen ze aan. De keuken zal de komende dagen dus niet zoveel vorderingen maken denk ik.

Hier nog even een grappige foto van Terra.

21 reacties

 1. Hoi Rob,
  Leuk als jullie het dochtertje van Sonja bij les kunnen geven. En van de portemonai dat is wel heel leuk dat je meteen de eigenaar te pakken had. Heel g pied van jullie maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ik hoef gelukkig geen Senorita tegen jou te zeggen Rob ook al denkt het arbeidsbureau bij jullie in de buurt daar vooralsnog anders over.
  Maar dan het vinden van nu weer een geldbuidel. Het is toch wel heel toevallig en wellicht nog toevalliger dat met 1 telefoontje aan een onbekend iemand voor jullie meteen de eigenaar gevonden is en weer verenigd kan worden met zijn verlies. Ik kan me goed voorstellen dat de eigenaar jullie pers’e iets wilde geven.
  Je verhaal doet me trouwens HEEL sterk denken aan 28 april 1999 toen jij, je broer en ik ’s avonds rond 23.00 uur de dijk voor het huis aan het versieren waren voor je moeders 50-ste verjaardag de dag erna. Ook toen vond jij iets soortgelijks alleen was toen de inhoud aanmerkelijk groter. Gelukkig heb je toen ook de rechtmatige eigenaar op kunnen sporen en stond er een beloning tegenover.
  Ik zal duimen voor jullie dat het kerstlot wat je gaat kopen geluk mag brengen. Simpel omdat zoveel eerlijkheid beloond mag worden.
  Jammer dat je niet verder kunt in de keuken met het bezoek wat aanstaande is maar uiteindelijk is dat ook weer iets leuks zij het van een andere orde.

  Houdoe

  • Goedenavond,
   Jullie maken mooie vorderingen met de keuken!
   Volgende week zijn er 2 feestdagen. 6 december …dag van europa/spanje en 8 december …een christelijke feestdag..onbevlekte ontvangenis(!!??) .
   Hierdoor doet iedereen aan een brug en is het dus de hele week feest. Het zijn beide landelijke feestdagen. Even opletten met de winkels. Het is ons al meerdere keren overkomen voor een dichte deur te staan.
   Groeten,
   Henriette

 3. Hola,

  Nog even……..
  Ook toevallig dat je vandaag HETZELFDE briefje van 20 Euro aangetroffen hebt als afgelopen woensdag als ik het serienummer bekijk (ha,ha).

  Houdoe

 4. Goedenmorgen , na wat papieren rompslomp bij het arbeidsbureau toch weer een bijzondere dag !
  Bijles die Sol gaar geven en….weer een hele goede daad gedaan door de gevonden portemonaie terug bij de eigenaar te bezorgen . SUPER !
  Wat een geweldige foto van Terra ze zit daar echt te genieten !
  Alvast goede voorbereiding voor komende visite en voor Sol succes met het bakken van cake of misschien wel Hollandse appeltaart met walnoten !!😋😋
  Groet . 🙋‍♂️🙋‍♀️👋👍👊

 5. Wat een toeval met 2 x de vondst geld ,goed gedaan om een lot te kopen ik hoop dat je daar ook een beloning krijgt want die hebben jullie allebei dik verdiend na een jaar van hard werken.
  Prachtige foto van Terra ze ziet er trots uit na alles wat ze heeft meegemaakt,
  fijn weekend en geniet ze met de visite ,
  José

 6. Wat prachtig is de keuken geworden harde werkers ! Er is veel gebeurd bij jullie de afgelopen week!
  Veel gebracht en veel gevonden. Nu hopen dat de kerstloterij geluk brengt! Doe de groeten aan Sol haar nichtje! Wij vinden Elche een mooie stad en prachtige omgeving hebben! Alleen vandaag is het onze laatste dag, morgen is onze terug reis naar huis. Jouw pa mag z’n tabbert nog niet in de motteballen leggen, wij hebben 11 december nog een verlate pakjes middag bij onze dochter! 🐎 misschien komen we hem op terugreis ergens in Frankrijk nog wel tegen!
  Nog een vraag Rob, over de keuken: Otto en ik vinden jullie aanrechtblad zó mooi, wat is dit voor ’n houtsoort? Je hebt het wel eens geschreven, maar ik weet het niet meer!
  Ik hoop dat je startdatum voor het begin van je nieuwe baan niet in gevaar komt door de te verwachten operatie! Succes met de afwerking en gezellige sint of kerst gewenst!

  • Hola Otto en Joke,

   Sinterklaas weet vooraff ook nooit precies waar die is (leeftijd). A.s. maandag (op mijn verjaardag) voor de 3-de keer een bezoek aan een verzorgingshuis voor m.n. dementerende. Het mooie daarvan is dat je nooit iets verkeert kunt zeggen. Als jullie naar huis gaan ben ik zeker nog niet in Frankrijk op terugreis naar Spanje aangezien ik op 12 December een gedaanteverwisseling onderga omdat ik dan als Charles Dickens ergens mijn opwachting maak. Mijn echte baard daarvoor is al 2 maanden aan het groeien.

   Houdoe van Pa, Sint en Charles in een.

   • Haha dat wordt een drukke tijd voor zo’n oude baas! Grappig om al deze gedaante wisselingen te mogen doen! Toch niet de Charles Dickens in Deventer? Als het in de buurt van Breda is, dan lijkt het me wel wat als het openbaar is om dit te bezoeken! Als we tenminste thuis zijn in Oosterhout!! Mooie tijd gewenst Sint….. eh…. Charles ….. géén Kerstman?

 7. Een late reactie maar ik wil jullie toch veel geluk toewensen met het kerstlot Wij hebben er ook een paar. Trouwens Pa ton leuk om te lezen dat je jezelf in verschillende gedaantes veranderen kan, veel plezier daarmee.

  • Hola Mieke en ook voor Otto en Joke,

   Kerstman ben ik dit jaar ook nog maar kan daar op de blog niets over schrijven !!!
   Toen wij in de polder woonde, waarover ik ook mijn eerste boek geschreven heb, heb ik jaren historische rondleidingen gegeven waarin ik de rol speelde van een zekere Jonkheer Engelbrecht van Etten die de polder gekocht had om te bedijken. Dus in middeleeuwse kledij.
   Gelukkig blijf ik in alle gevallen de (schoon)vader van Rob en Sol.

   Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *