Tweede Kerstdag

We slapen uit tot de honden het genoeg vinden en ons wakker maken.

Gisteravond ons eerste geslaagde Kerstdiner in Spanje. Het was nog een beetje behelpen, want van een picknick tafeltje eten vanuit luie tuinstoelen is niet handig. Meer lekker gegeten. Daarna tijd voor een film, maar de site films te zien zijn werkt niet goed. Dan gaan we seizoen 5 van La Casa De Papel kijken. We hebben alle afleveringen in een keer achter elkaar gekeken, maar wat ons betreft was het bij seizoen 4 gebleven. Het is allemaal vreemd. De bank was al bestormd en nu weer. En al dat geschiet, iets te Amerikaans. 

Vandaag komt de regen weer met bakken uit de lucht. Sol gaat maar weer terug naar bed en ik heb wel werkkleding aangedaan maar dat is meer omdat ik anders eerst iets moet strijken. Zin om te werken heb ik ook niet trouwens. Ik heb nog wel wat werk aan het blog. Ik moet nog een hoop overzetten van het oude blog. Daar ben ik het grootste deel van de dag aan bezig geweest. Alles vanaf 2018 tot en met 31 jan 2021 is overgezet en vanaf 1 april is ook alles overgezet. 2 maanden moet ik dus nog overzetten. Maar daar heb ik geen zin meer in vandaag.

We was het weer leuk de foto’s te zien van ons huisje en de grond in Chili in Panguipulli. Het blijft een mooi stuk van 3ha! Hieronder nog even een keer het filmpje wat ik gemaakt heb tijden de bouw van het huisje en de werkzaamheden daar aan.  En ook best gek, want zonder de corona pandemie hadden we nu Kerst in Chili gevierd.  

Vandaag verder niets gedaan dan de restjes van gister gegeten. Al hebben we het toetje nog staan, maar dat is voor later. Eerst gaan we zo de regen maar weer trotseren met twee honden die helemaal geen zin hebben de regen in te gaan.

13 reacties

 1. Hola,

  Ik snap niet dat de honden niet naar buiten willen. Het is toch gewoon HONDENWEER. Erg leuk om het filmpje van Panquipulli weer eens te zien en inderdaad vreemd dat jullie zonder Corona jullie daar nu gewoond zouden hebben. Vreemd om voor te stellen hoe jullie huis wat jullie voor ogen hadden er dan uitgezien zou hebben. Waarschijnlijk was het leven daar gezien jullie plannen da nnet zo druk geweest als tot nu toe in Frean. Ik ken trouwens iemand die nog steeds heeeelll gelukkig is dat het Frean geworden is.

  Houdoe

 2. in 18 dagen een heel leuk huisje opgebouwd ik wist niet dat jullie vanaf 2019 al begonnen/ bezig zijn , ik ben pas een paar maanden blogvolger dus ik blijf jullie volgers.
  Fijne week en rustig verder gaan,
  José

  • Hallo José,

   Eigenlijk zijn we al in 2008 begonnen met plannen. Maar telkens kwam er een crises om de hoek kijken waardoor plannen niet door konden gaan. Een blog heb ik pas een paar jaar en voor die tijd een web site over Chili, maar de bestaat niet meer.

 3. Leuke video en best snel opgebouwd en een tof huis geworden. Wat doen jullie nu met dat huis en al die grond in Chili Maar om eerlijk te zijn heeft het huis wat je nu aan het renoveren bent meer karakter. Hopelijk houd de regen snel op want dat verveeld erg snel. Nog een fijne dag verder

  • Hallo Mieke,

   Het is te koop. Interesse? Mail me maar. Kijk een huisje van, nu, 2 jaar oud kan ook nog geen karakter hebben. Maar moet ook zeggen dat niet iedere hoop stenen hier in Galicië dat heeft hoor.

 4. Daar begrijp ik uit dat je Sol in Chili hebt kennen geleerd en toch uiteindelijk voor Spanje hebben gekozen, (ik wil weer veel weten hè) maar ik hoef natuurlijk niet op alles een antwoord te krijgen🧐,
  dat is niet erg ,leuk huisje inderdaad ,
  dank voor je antwoord,
  José

  • Hallo José,

   Je wil echt alles weten he? Sol en ik hebben elkaar via intenet leren kennen in 2002. In 2002 ben ik naar Chili gegaan voor een 3 weken. Daarna is Sol naar NL gekomen voor 3 maanden en zijn we in feb 2003 getrouwd in NL. Daarna moest Sol terug. Ik ben in 2003 een paar keer in Chili geweest. In 2003 zijn we ook de prcedure voor een verblijfsvergunning gestart. Eind jullie 2003 is SOl naar NL gekomen. In 2008 kochten we 3ha in Panguipulli. Zo nu weet je alles in vogelvlucht.

   • Ik ben blij dat Jose zo nieuwsgierig is, deze vragen had ik ook. Nu weet ik dat allemaal ook! Bedankt. Ik heb de hele blog vanaf het begin nagelezen nadat ik 2 weken geleden via facebook een keer jullie verhaal had gelezen. En nu lees ik iedere dag jullie belevenissen met veel plezier.
    Groetjes Corry Veenstra

     • Hola Corry en Jose,

      Ik hoop voor jullie dat hij nog eens een overzichtsverhaal op papier zet maar of hij dan alles zal vertellen ??????
      Misschien ontbreekt dan wel het stukje hoe hij ons daar destijds mee confronteerde en hoe een toeval aanwezige kennis niet wist waar ze het zoeken moest met zoiets prive.
      Ze ligt er nog van onder een stoel.

      Houdoe

 5. Bedankt Rob, een heel avontuur en de liefde voor Sol zegt alles , heel mooi je kunt er een boek over schrijven t.z,t., ik vind het altijd prachtig te horen wat mensen er toe brengt om zo’n beslissingen te nemen daar moet een verhaal achter zitten , vandaar mijn interesse.
  dus als je ooit de tijd ervoor krijgt schrijven 😁,
  gelukkig dat er nog een nieuwsgierig aagje is dank je Corrie 👍,
  groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *