Tweede Kerstdag Bij De Familie Sterk

Vandaag gaan we tweede Kerstdag vieren net als vroeger bij vrienden. De laatste keer dat we dat deden van met mondkapjes. Maar gelukkig zijn mondkapjes verleden tijd. De navigatie moest ons wel even de weg wijzen, wat ze zijn intussen verhuisd. 

Eerst ruim ik de auto vandaag een beetje op en pak ik al wat zaken in. Ook de tegeltjes pak ik vast in met mijn vader. Als het twee uur geweest is lopen Sol en ik nog een rondje met Antares en Foskie en vertrekken dan richting onze vrienden.

Het was weer heel erg leuk om elkaar na twee jaar weer te zien. Na de koffie wisselen we cadeautjes uit. Dan laat de oven weten dat de kalkoen klaar is en gaan we aan tafel. Juliette wil de kalkoen aansnijden en gaat haar best doen met een groot mes. Ik moet wel zeggen dat het een beetje een horrorfilm is om een meisje met zwart gelakte nagels met een groot met een kalkoen te zien bewerken. Even later heeft iedereen kalkoen op zijn of haar bord liggen en scheppen we de rest op en gaan we lekker eten.

Als het tegen tien uur loop moeten we echt weer richting huis omdat er twee hondjes uitgelaten moeten worden. We nemen afscheid en gaan. 

…… sterk spul, hè? dat fisherman’s friends.

Morgen nog even wat dingen regelen en dan vroeg naar bed om weer vroeg richting Spanje te vertrekken.

9 reacties

 1. Hallo,even een reactie ik woon al heel lang in Nederland,maar ben geboren in Galicie in het dorpje Rianxo aan de kust .om de 4 maanden ben ik in Galicie op familie bezoek vindt het bijzonder dat jullie daar zijn gaan wonen want het is voor mensen uit Nederland onbekend gebied.Wens jullie veel geluk en een mooie tijd in het prachtige Galicie!gr Puri

 2. Welterusten , heerlijk dat het gezellig was. Is altijd te kort en ach ja Fishermans friends , een goed teken vind ik . Kun je weer fijn op terugkijken.
  Wij wensen jullie een geweldige voorspoedige reis terug naar jullie “eigen plek” in het mooie Galicië . Die voorzichtig en…
  ” Good oetkiek’n ! ”
  We lezen wel weer hoe het geweest is onderweg .
  Toi ,toi , toi !
  Groet.🚛🚗🦮🐕‍🦺🐈🐈‍⬛👊👍😅

 3. Ja afscheid nemen is nooit leuk maar jullie hebben weer veel beleefd goed ingekocht de mooie tegeltjes die ma bewaard heeft mogen mee, genoten samen met pa en ma familie en vrienden heerlijk gegeten dus leuk afgesloten en op naar jullie droomhuis , mooie foto van de kat die ook al tevreden kijkt dus wat wil een mens nog meer, alvast een goeie reis huiswaarts met jullie hondjes het nieuwe jaar tegemoet,
  José

 4. Hoi Rob en Sol, wat een prachtig weekje is het geweest voor jullie en je ouders en verdere familie! Je kunt er met al die leuke gescoorde spullen weer goed tegen aan in Fréan. Plus een rugzak vol mooie herinneringen gaan mee terug! Goede en veilige terugreis! Knap dat je dat in 2 dagen terug rijdt! Tenminste zo snel was je op heenreis. Kom veilig thuis, in 2023 willen alle volgers (in ieder geval wij) graag van jullie nieuwe verhalen lezen. Tot later 🤗👋 Otto & Joke

 5. Leuk om jullie reis naar NL en de familie te volgen. Nu weer richting Spanje, goede reis en fijn dat jullie er even tussenuit geweest zijn om de zinnen te verzetten en daarbij te genieten van de kerstdagen met familie en vrienden. Het is uitzien naar het vervolg van jullie leven in Galicië. Ik ben benieuwd hoe de poezen reageren bij jullie thuiskomst. Zijn de honden goede reisgenoten en hoe vergaat het ze onderweg?

 6. Hola saampjes, heerlijk he om even de familie en vrienden te zien, maar thuiskomen is net zo heerlijk. In ieder geval hebben jullie genoten en dat is echt geen bijzaak. Ja het jaar is al weer bijna voorbij, wat gaat de tijd weer snel. Ik ben wel benieuwd hoe het met de katjes is gegaan, ik weet wel katten zijn liever thuis dan steeds bij anderen, maar missen doen ze jullie vast wel. Weet je nu al wanneer je in je nieuwe baan begint of staat er eerst een reparatie aan je body gepland. Goede reis terug en doe voorzichtig. Lekker weer in jullie mooie leuke huisje straks.

 7. Het was weer ouderwets gezellig! Mooie verhalen, lekkere kalkoen en een goed glas wijn. Kijken of we volgend jaar weer wat kunnen regelen en zo de jarenlange traditie in ere kunnen houden.
  Voor nu alvast een goede en veilige terugreis gewenst en heel veel liefs van ons allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *