Twee Uur Werk

Na het posten van de blogpost van gisteren ben ik met Antares een ronde gaan lopen. De rook om mijn hoofd tijdens het zagen van het luik in het plafond was dan al een tijdje verdwenen, de hoofdpijn verdween goed deels na de wandeling in de frisse lucht. Nadat Antares en ik terug thuis waren ben ik weer vertrokken. Nu met mijn fotospullen in de opvouwbare bolderkar. Bij ons in het weiland en in het bos, staan verschillende soorten mooie paddestoelen. Die moeten op de foto voor ze weer zijn verdwenen. Hier een greep uit de foto’s van die ik gistermiddag shoot op onze domeinen.

Als ik aan het fotograferen ben zie ik de buurvrouw verschillende keren de oprit op en af lopen. De buurman is druk met de giertank, maar nog niet bij ons. Als ik klaar ben met fotograferen is hij wel bij ons bezig. Ik denk dat hij twee uur werk heeft gehad om het niveau in de beerput een kleine meter te laten zakken. Als hij dat nou gewoon vaker doen is er niets aan de hand met overstromen van de beerput en hoeven wij ons er niet aan te ergeren.

De buurvrouw is nog steeds druk. Als we een kijkje gaan nemen blijkt dat de beerput binnen de kortste keren weer vol komt te staan. Naast stier Pavarotti staan er nu in drie nieuwe kalfjes. Daarbij staan er ook nog twee in de wei. In totaal staan er nu bij ons 5 koeien en een stier. 

Omdat het allemaal nieuwe is bij ons in de stal laat iedereen goed van zich horen. Met een paar dagen is het gezang weer voorbij. Als je goed naar ze luistert, dan zingen ze allemaal een variatie van het lied Mama van Heintje. Voor wie dat lied niet kent hier een link: HEINTJE

Vandaag dan; ik ga de planken voor deel twee van het plafond in de lak zetten. Ik zou niet weten wat ik er meer over kan zeggen, dus laat ik het hier bij.

We gaan naar de Leroy Merlin voor hang en sluitwerk voor het luik in het keukenplafond. We willen zwarte scharnieren, van die lange die je ook op oude deuren en poorten ziet. We zien er eerst alleen liggen met allerlei krullaria, niet mooi. Maar dan zie ik toch wat ze eigenlijk zoeken, lijkt ook oud maar is gewoon strak van model. Ik ga in de winkel nog wat zoeken en Sol gaat vragen of bij toeval misschien de bestelde vloertegels binnen zijn. Maar helaas, de lijm is er wel maar die nemen we nu niet mee.

We gaan weer naar huis maar doen dat wel met een onderbreking voor een dagmenu. Het is nog geen 5 uur en ik wil daarom de planken voor het plafond al vast naar de keuken brengen zodat dat morgenochtend niet gedaan hoeft te worden. Eigenlijk wil ik ook gelijk aan het plafond verder. Werkkleding aan dus. Maar als ik bezig ben loopt het niet lekker. Beter stop ik er maar weer mee voor ik planken verpruts. De planken liggen dus waar ze moeten liggen, alles staat klaar voor morgen. Dus morgen gaat het plafond dicht en hopelijk ook het luik er in.

En verder heb ik vandaag ook deze foto gemaakt.

14 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik hoop dat jou hoofdpijn gezakt is mijn rug nog stees niet maar dat komt ook wel goed , toch zeker met de steun van jou volgers. Het ziet er wel goed uit in de keuken. En de foto’s van de paddenstoelen zijn weer prachtig. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Ik had afgelopen week ook last van mijn rug van het gebogen staan van het schilderen. Maar ik heb de afgelopen nachten op een matje in een slaapzak op de grond geslapen. Bij mij helpt dat. Misschien bij jou ook?

 2. Hola,

  Gelukkig dat je hoofdpijn weer “snel” verdwenen was en ik lees ook niets over pogingen om paddestoelen te gaan proeven.
  Dus deze keer is er wel iets gebeurd aan jullie strontvoorraad. Niveau beerput gedaald alleen is nu de produktiecapaciteit opgevoerd zo te horen en zien. Ben benieuwd hoe het luik eruit ziet als het erin zit.

  Houdoe

 3. dus als beloning voor het niveau van de beerput een beetje laten zakken krijgen jullie nieuwe gasten erbij. Het wordt dus nu tijd om goede afspraken te maken.

  • Hallo Eefje,

   De kalfjes is de normale gang van zaken. Ze huren de stal voor de kalfjes. En onze weilanden huren ze ook voor gras en de koeien en de beerput hoord daar bij. Maar net als met het huren van een auto is het de bedoeling dat je alles netjes en heel achter laat. De een beerput die overloop kan niet. Maar voor komend (huur)jaar wil ik een nieuwe contract.

 4. Goedemorgen , je bent toch wel even gaan kijken bij die laatste foto?? 😉
  Gelukkig dat jullie het goede hang en sluitwerk konden vinden , als het een beetje wil lukken heb je er dat vandaag aan en het plafond dicht . Zou mooi zijn voor jullie .
  Wat leuk nieuw jongvee in de stal . Lief om te zien , jammer dat ze niet buiten kunnen dartelen . Gelukkig de beerput op een wat beter niveau , is je grote ergernis een beetje weg . De foto’s van de paddenstoelen zijn goed geslaagd , weer mooie op zo’n ranke steel . Mooi zo een afstervende te zien , alsof je er op hebt zitten wachten ! 😅.
  Wens je succes met je plafond en wat jullie nog meer ondernemen vandaag .
  Groet. 👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️🤣

  • Hallo Antoinette,

   Ja ik ben er als een speer naar toe gegaan…. helaas geen …. er stond een mannetje loten te verkopen. hahahahaha

   De kalfjes, los van de stier, moegen over een paar dagen naar buiten. Ze moeten eerst wennen aan de nieuwe omgeving, onze stal dus, bij de buren staan ze eerst bij elkaar in een grote box bij de moeders in de zelfde stal. Als ze na een aantal dagen gewend zijn aan onze stal en het weer het toe laat dan mogen ze naar buiten.

 5. Foto’s KLASSE!!! Zo mooi… koeien en beerput…. wordt vervolgd, veel stront, helaas zal de beerput een terugkerend thema zijn vrees ik. Fijn dat de keuken zo vordert, vooral omdat er minder tijd is om te klussen als je eenmaal aan de slag bent in januari.

 6. Rob, ik weet niet of je iets op papier hebt staan, met een afspraak met de buren. Maar als je dat niet hebt loop je kans dat zij niet meer uit de stal verdwijnen want dan behouden zij het recht om gebruik te maken van je stal en land. Dat schijnt hier in Spanje zo te zijn. Groeten uit de provincie La Coruña.

  Henk.

  • Hallo Henk,

   We hebben een contract, dat is wel met de vorige eigenaar maar is mee over gegaan. Ik wil echter voor komend jaar wel een nieuwe contract, meer van deze tijd. Het oude is van 1997 met een revisie in 2005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *