Twee Emmertjes Puin Halen

Twee emmertjes puin halen, twee emmertjes vol scheppen…. en verder is het lastig het een en ander van vandaag rijmend te krijgen. Maar het is duidelijk wat we vandaag gedaan hebben. Vandaag de grote puin ruim dag. Daar voor het ik eerst plaats moeten maken in een stalletje onder het huis, en wel het stalletje onder de slaapkamer. Voor de lezer die ons al lang volgen, daar stonden vroeger ook kalfjes. De mest heb ik er ook vorig jaar uit geruimd met de buurman. Daarna is er alleen maar een verzameling van ‘altijd makkelijk’ spullen in gekomen. Die spullen moeten er nu even uit zodat ik de laatste kurkdroge mest uit kan halen. Dat is nu veel makkelijker dan vorig jaar toen de mest nog nat was. Drie kruiwagens mast haal ik er nog uit en die kiep ik in de hout wat in het bos.

Nu moet al het puin van de keuken naar de stal. Dat is de beste plek voor puin en dat zal ik even toelichten; De vloer van die stal is gewoon rots. En die is op verschillende punten zeker 60 centimeter lager dan buiten. Het plan is dat hier een vloer in komt. Dat moet gedaan worden met zand, maar daar kan dat puin uit de keuken dus ook voor gebruikt worden. Daarna kan er zand overheen en ter zijner tijd dan een keer een beton vloer. Die betonvloer is een project voor later. Dat zand misschien niet. Dus het puin gaat daar in als vulling.

We hebben twee emmers en die schept Sol vol in de keuken en ik breng ze naar de stal en dump het daar. Daar beginnen we mee om half 11. Even later denkt Sol dat we het niet in een dag gaan redden. Maar na een koffiepauze blijkt dat we even later nog voor 1 uur in de middag klaar zijn. Dus al het puin hebben we in anderhalf uur weggewerkt. Chapeau voor ons! 

Maar we zijn nog niet klaar in de keuken. Ik wil er namelijk morgen geen werk meer aan hebben als het over schoonmaken gaat. Dus ik ik ga nog even door met vegen en stofzuigen. Een uur later is de keuken weer toonbaar en bruikbaar, al hebben we wel besloten dat we de keuken vandaag niet meer gaan gebruiken, we gaan ergens een dagmenu scoren.

Nu de keuken netjes is moet ik nog even wat spullen terug in het stalletje zetten en daarna is het tijd om al mijn gebruikte gereedschap schoon te maken. Als we gedouched zijn vertrekken we naar een restaurant. Als we thuis komen hebben we niet veel fut meer, Sol zegt dat ze zo in coma valt. 

Spierpijn? Nee heb ik niet. Ik heb daar een goede oplossing voor. Voor mijn rug: De buurman heeft van die ingepakte rollen gras bij ons op een weiland staan. Die liggen op de kant. Daar ga ik met mijn tegen aan staan en buig achterover. Alles kraakt en dan is mijn rug weer soepel. Voor de rest: ik slaap op de grond op zo’n yogamat. Zo heb ik een keiharde matras en dat slaapt perfect en de volgende dag heb ik bijna nergens last van.

13 reacties

 1. Hola,

  Wauh ….ziet er nu al heel anders uit en terecht mogen jullie jezelf op de borst slaan.
  Wat een goede oplossing trouwens om het puin in dat stalletje te dumpen.
  Dat dagmenu zal nu ook wel weer, of juist nog meer en beter gesmaakt hebben. Hopelijk komt Sol betijds uit haar coma.

  Houdoe

  • Goedemorgen . Geweldig wat een team zijn jullie . Idd CHAPEAU ! Er wordt hier in de handen geklapt !
   Hopelijk een goede nachtrust gehad en “soepeltjes” weer op kunnen staan .🤭😉?
   Succes weer voor deze nieuwe dag , ben weer heel benieuwd wat die gaat brengen . Fijne dag , groet.👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾🤗

 2. Hoi Rob en Sol,
  Geweldig zo jullie puin geruimd hebben.En dan is een dagmenu wel verdiend ik ga direct de foto’s nog eens bekijken en dat puin onder in die ruimte is perfect. Mprgen gaan we met 4 vrouwen de laaste mozaïek steentjes op de bank plakken. Gr. Ma

 3. Hola!! Que bueno que no hay estiércol debajo, era muy desagradable, yo no había conseguido que sacaran las vacas para donde tienen que estar, en un establo, cuanto trabajo !!! 🥵🥵🙌

 4. Nou zeg dat noem ik teamwork perfect 👍 heerlijk en nu plannen hoe en wat maar ik denk dat je al een plan aan het smeden was onder het puinruimen , zelfs de therapeut heb je niet nodig je moet er maar op komen ha …ha..👍👍
  Ben benieuwd,
  José

  • Hallo José,

   De plannen zijn al een paar keer aangepast. Maar nu alles wat we weg wilde hebben ook weg is is een nieuwe plan maken makkelijker. ….. al zal dat ook nog wel een keer veranderen.

 5. Wat een super team! Vindingrijk en milieu bewust bezig! Dat zal een geweldige mooie keuken worden! Ik heb lange tijd niet gereageerd, maar wel alles gelezen zelfs soms 5 dagen van actie achter elkaar! Kastje is prachtig geworden Sol, mooie kleur! Nu heb ik even de tijd! Anders óók wel, maar nu met kleinzoons in zwembad, jullie vast bekend De Warande! Laatste dag misschien van hoge temperaturen! Het lijkt wel Spanje in Nederland! Jullie werk ze, maar blijf ontspannen 🤗👋

  • Hallo Joke,

   Kijk, als je maar blijft volgen dan vinden we het best 😉 Ik zal het Sol doorgeven dat je het kastje mooi vind en de Warande, ja ken het wel. MAar ik denk dat ik daar de laatste keer geweest ben toen ik 8 was of zo.

 6. Ja ja een geweldig team zo samen, maar na al dat gesjouw nog even de keuken in, nou nee, dat snap ik nog wel. Ik kijk wel met plezier uit naar het resultaat, hoewel ik wel begrijp dat dat nog wel even duurt. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *