TV, De Keuken En Bioscoop

Vandaag ga ik niets doen, neem ik mij voor. Sol heeft weer een online cursus en ik kijk TV en youtube, en daarmee kom ik het grootste deel van de dag door. Ook laad ik de vaatwasser uit met de vast van gisteren en zet de nieuwe vaat en start het huishoudhulpje voor op start te drukken. Ondertussen ga ik de keuken op meten. Ik meet alle lengtes op van de muren en ook alle hoeken van de muren. Na grondig meten heb ik alle maten en hoeken. Er blijkt maar een hoek 90 graden te zijn. De rest is groter of kleiner dan 90 graden. 

Met deze gegevens ga ik een tekening maken in een 3d huizen tekenprogramma (voor wie het weten wil eTek Sweet Home 3D) Ik teken de muren van de keuken en zet er de ramen en de deur in. Alles op de juiste maat. Ik wil deze tekening maken omdat ik dan daarin de balken van het nieuwe plafond in kan tekenen en zo dus (ongeveer) weet wat ik nodig ga hebben om het te maken. 

Ik zal uitleggen wat ik wil gaan doen. Als eerste wil ik op alle muren van de keuken, dus helemaal rond, balken zetten. Op deze balken komen dan de vloerbalken te liggen. De balken die tegen de muur komen blijven dus (voor een deel) in het zicht zitten. Het zou ook nog kunnen zijn dat de balk aan de linkerkant aan het zicht onttrokken wordt, om dat voor de muur een nieuwe muur komt te staan, of van steen of van watervaste gipsplaten. Hier moet iets voor de muur komen omdat ik geen leidingen (electra en gas) in de muur wil frezen. Deze muur is gemaakt van de holle rode baksteen. Een verkeerde tik, boor of slijp beweging en ik zit door de muur heen en kom in de slaapkamer uit. En ja, dat is zo gepiept omdat ik dat ook al heb meegemaakt toen ik gaten in de muur boorde om wat vast te zetten in de slaapkamer, die gaten zijn namelijk te zien in de keuken. Voor de muur met de ramen komt ook een muur, dat moet in ieder geval wel een stenen muur worden. Hier willen we een muur voor hebben om de buitenmuur te kunnen isoleren. Aan de andere twee muren doen we niets. Je ziet dat de muur rechts aan de rechterkant rood is. Dat is de bijkeuken kant. Ook zie je dat hier een balk zit ter hoogte van de balk aan de linkerkant van die muur. Deze muur is een zo’n muur met de holebaksteen. Als ik daar een balk aan vast maar waar een plafond op komt, dan denk ik dat het binnen no time beneden ligt. Daarom aan alle twee de kanten van de muur een balk voor de stevigheid van de muur.

Nou is dit maar een voorlopige tekening en voorlopige tekeningen kunnen aangepast worden en de kans is groot dat dat ook nog gaat gebeuren. Op de dwarsbalken komt een vloer en aan de onderkant dus het plafond. In het plafond komt een vlizotrap zodat we de ruimte boven de keuken als zoldertje kunnen gebruiken.

Sol had het idee om naar de bioscoop te gaan in Ourense. Er draait een goed film, althans een die wij goed vinden. De film is om 6 uur en we rijden iets na 5en weg. Het liefst zou ik zien dat de film gewoon in het Engels zou zijn met Spaanse ondertitels. Maar Spanjaarden verstaan geen Engels en kunnen niet lezen, dus de film is nagesynchroniseerd in het Spaans. Gelukkig is het geen super ingewikkeld verhaal, en ik had thuis als over de film gelezen dus ik kon de film redelijk tot goed volgen. Na de film gaan we ergens eten in hetzelfde winkelcentrum als de bioscoop. Dat was geen succes, de friet was slap en de schnitzel heeft denk ik heel de dag op de bakplaat gelegen. Morgen gaan we weer actiever worden… denk ik 😉 

9 reacties

 1. Hola,

  Een paar keer deze week is het woord OVERLEG aan de orde geweest maar dan in de zin van jou politieke visie of als het om het gier uitstorten van de buurman ging. Maar waar was jou overleg met de (extra) vroege lezers van de blog? Die laat je dus maar gewoon wachten en wachten.
  Maar goed ondanks dat je zegt niet veel gedaan te hebben heb je al wel een “bouwtekening” klaar voor de keuken althans als basis idee. Dat is de manier om ons als lezers er vooraf bij te betrekken. Heerlijk om een filmpje te pakken al viel het etentje achteraf kennelijk tegen. Jammer maar kan ’n keer geuren.
  Prettige werkweek weer.

  Houdoe

 2. Goedemorgen het is weer Maandag , weer een hele week voor je om van alles te doen . Heerlijk dat we de “ver”bouw kunnen volgen via een mooie tekening ter verduidelijking. Heel veel succes.
  Hier de bloemen en terras maar weer eens een lekkere douche gegeven . (bij gebrek aan regen)Ziet er allemaal weer lekker fris uit .
  Groet. 👍👊👋🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

  • Hallo Jack,

   Bedankt voor de info! Ik weet nog niet precies wat we met de balken gaan doen. Dat met een slijptol heb ik wel eens op youtube gezien. MAar ik denk dat het in de keuken zo strak mogelijk moet, dat is makkelijker schoon te maken.

   • Hallo Rob
    Wij hebben het ook in de keuken afgewerkt met beits en een vernis laag santin werk goed en ook schoonmaken geen probleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *